ঙাকশেল মন্ত্রালয়
লেফতিনেন্ত জেনরেল রাজীব চৌধরীনা দাইরেক্তর জেনরেল বোর্দর রোদ (দি.জি.বি.আর.)কী ফম পাইখ্রে
02 DEC 2020 6:07PM by PIB Imphal
লেফতিনেন্ত জেনরেল রাজীব চৌধরীনা দিসেম্বর ০১, ২০২০দা দাইরেক্তর জেনরেল বোর্দর রোদ (দি.জি.বি.আর.)কী ২৭শুবা ফম পাইখ্রে।
লেফতিনেন্ত জেনরেল রাজীব চৌধরী ১৯৮৩দা ইন্দিয়ন মিলিতরী একাদমী, দেবরাদুন্দগী কোর্প ওফ ইঞ্জিনীয়রদা কমিসন ফংখি। মহাক্না ভারতকী লান্মীগী লেমজনীংঙাই ওইরবা কোর্স পুম্নমক্তা শরুক য়াখি, মদুগী মনুংদা দিফেন্স সর্বিস স্তাফ কোলেজ, ৱেলিংতোন্দগী স্তাফ কোর্স, আর্মী ৱার কোলেজ, মহো অমসুং নেস্নেল দিফেন্স কোলেজ, ন্যু দিল্লীদগী হাইয়র কমান্দ কোর্স য়াওরি। মহাক্না আই.আই.এস.সি. বেঙ্গলোরদগী এম.তেক.সু লোইশিনখি।
বোর্দর রোদকী দাইরেক্তর জেনরেলগী ফম পায়দ্রিঙৈগী মমাংদা, মহাক ঙাক-শেল মন্ত্রালয় (আর্মী)গী ইন্তিগ্রেতেদ হেদক্বাতরশিংদা ক্যু.এম.জি.গী ব্রাঞ্চতা এল.দবল্যু. & ই.এ.দি.জি. ওইরম্মি।
লেফতিনেন্ত জেনরেল চৌধরীনা এক্স য়ুধ অভ্যাসকী শরুক অমা ওইনা য়ু.এস.কী ইঞ্জিনীয়র বিগ্রেদকা লোইননা অহানবা অমসুং অমত্তা ঙাইরবা ইঞ্জিনীয়র বিগ্রেদকী মওং-মতৌ শেম-শাখি। মহাক এক্স ফোর্স ১৮গী এক্সর্সাইসদসু নোমিনেৎ তৌখি, মদু লৈবাক ১৮না শরুক য়াখিবা মল্তিনেস্নেল ইক্সর্সাইসনি, ২০১৬তা হ্যুমেৱিতরিয়ন মাইন এক্সন (ঐচ.এম.এ.)দা পাংথোকখিবনি।
জেনরেল ওফিসরশিংনা তোঙান তোঙানবা স্তাফ, ইন্সত্রকস্নেল অমসুং কমান্দগা মরী লৈনবা এপোইন্তমেন্তশিংসু পাংথোকখি। মহাক্কী মরুওইবা এপোইনমেন্ত খরগী মনুংদা ইন্দিপেন্দেন্ত ফিল্দ কোয় অমা, ইঞ্জিনীয়র য়ুনিৎ কমান্দ অমা অমসুং ইঞ্জিনীয়র বিগ্রেদ কমান্দ য়াওরি। মহাক চীফ ইঞ্জিনীয়র সাউদর্ন কমান্দসু ওইরম্মি।

Ministry of Defence
Lieutenant General Rajeev Chaudhry assumes charge as Director General Border Roads (DGBR)
02 DEC 2020 6:07PM by PIB Delhi
Lt Gen Rajeev Chaudhry assumed the charge as 27th Director General Border Roads (DGBR) on the 01 December 2020.
Lt Gen Chaudhry was commissioned into the Corps of Engineers from Indian Military Academy, Dehradun in 1983 and has attended all prestigious courses of the Indian Army including staff Course at Defence Service Staff College, Wellington, Higher Command Course at Army War College, Mhow and the National Defence College, New Delhi. He is also an M-Tech from IISc Bangalore.
Before taking over as Director General Border Roads, he was holding the appointment of ADG LW&E in QMG’s Branch at Integrated Headquarters of Ministry of Defence (Army).
Lt Gen. Chaudhry was responsible for conceptualising and conducting the first-ever and only Engineer Brigade Exercise with US Engineer Brigade as part of EX YUDH ABHYAS. He was also nominated as Exercise Director of EX FORCE 18, a multinational exercise involving 18 countries on Humanitarian Mine Action (HMA), in the year 2016.
The General Officer has held various staff, instructional and command appointments. Some of his important appointments include Command of an Independent Field Coy, Engineer Unit and Command of an Engineer Brigade. He has also tenanted the appointment of Chief Engineer Southern Command.