Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju meets members of U-17 Women’s Football Team, motivates them to look forward even after cancellation of 2020 World Cup
01 DEC 2020 8:50PM by PIB Delhi
Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju interacted with members of the Indian Women’s U-17 Football team and motivated and encouraged them to keep their morale high in the aftermath of the Women’s U-17 World Cup being cancelled this year due to the coronavirus pandemic. Shri Rijiju was joined in the virtual webinar by members of the Indian U-17 Football team from various parts of the country, also joining in the webinar was AIFF President Praful Patel; Head coach, women’s U-17 team Thomas Dennerby and DG-Sports Authority of India Sandip Pradhan.
The Women’s U-17 World Cup was scheduled to take place this year and hosted by India, but got pushed back due to the coronavirus pandemic and was scheduled for February-March 2021. Eventually, the tournament got cancelled and the next edition in 2022 will be hosted by India. This will be a setback for some of the football players who will cross the age of 17 before the 2022 World Cup and thus become ineligible for the tournament, however, Shri Rijiju asked them to remain positive and start preparing for the U-20 World Cup and U-20 AFC Asian Cup both of which will take place in 2022.
Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju said, “Though the U-17 players are disappointed, they should not let their energy and spirit drop. Their lives have just started and it is not their fault that the World Cup is not taking place this year. I thank the AIFF for ensuring that India remains the host for the 2022 edition. While I am upset that some members of the current team will not play the 2022 World Cup due to age, they need not worry as they will get the opportunity to play the U-20 World Cup and eventually make a breakthrough into the senior team. I am very confident that the women’s football team will soon qualify for the Senior World Cup. India has to do everything to promote football.”
AIFF President Praful Patel while disappointed about the World Cup not taking place this year, expressed hope about the 2022 edition and a roadmap to ensure that the players peak by the 2026 Asian Games and 2027 World Cup, “Feeling very upset about the World Cup not happening this year, the Government has supported us a lot. The players were ready to perform beyond our expectations. Young girls should not lose hope, they will get many more opportunities. The players who are a part of the U-17 team will get a chance to transition into the U-20 team. Our long-term vision is that a lot of players from this team will peak by the time of the 2026 Asian Games and the 2027 World Cup.” Patel added that upon the resumption of training camps, AIFF will ensure that there will be long-term domestic camps and friendlies and domestic competitions will take place.
Head coach, Women’s U-17 Team Thomas Dennerby said, “This is a fantastic team and they had trained very hard for this tournament. The team had performed well in different tournaments and exposure tours and there were a lot of good signs when we closed the camp in March. I hope camps will resume soon and players get to know where they stand before the 2022 World Cup. I believe we will give a great account of ourselves at the 2022 World Cup.”
The players thanked the Union Sports Minister for sharing his time and inputs with them and for motivating them despite the setback of the 2020 edition being cancelled. Anjali Barke who is a goalkeeper said, “I was disappointed that the U-17 World Cup was cancelled. We are looking forward to the qualifying of the U-20 AFC Asian Cup and we will try to bring our best results. Grateful to the Union Sports Minister for sharing his roadmap with us.” Midfielder Aveka said, “I was gutted about the cancellation of the 2020 World Cup but we are looking forward to playing the World Cup in 2022. Our support staff has been looking after us well during the lockdown. We have been regularly sending our reports to our coaches and fitness trainers.”

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা নুপীগী অন্দর-১৭ ফুতবোল তিমগী মেম্বরশিংগা উনখ্রে, ২০২০ ৱার্ল্দ কপ পাংথোকখিদ্রবা মতুংদা মখোয় হরাওনা লৈনবা পুক্নিং থৌগৎখি
01 DEC 2020 8:50PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা ভারতকী নুপীগী অন্দর-১৭ ফুতবোল তিমগী মেম্বরশিংগা উনখ্রে অমসুং কোরোনাভাইরস লাইচৎনা মরম ওইদুনা চহি অসিগী নুপীগী অন্দর-১৭ ৱার্ল্দ কপ পাংথোকখিদ্রবা মতুংদা মখোয় থৌনা লৈনবা মখোয়গী পুক্নিং থৌগৎখি। লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী ভারতকী অন্দর-১৭ ফুতবোল তিমগী মেম্বরশিংগী ভর্চুএল ৱেবিনারদা শ্রী রিজিজু শরুক য়াখি, ৱেবিনার অদুদা আই.এ.এফ.এফ প্রসিদেন্ত প্রফুল পতেল; নুপীগী অন্দর-১৭ তিমগী হেদ কোচ থোমাস দেন্নরবি অমসুং সাইগী দিরেক্তর জেনেরেল(স্পোর্তস) সন্দিপ প্রধান্নসু শরুক য়াখি।
ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা চহি অসিদা নুপীগী অন্দর-১৭ ৱার্ল্দ কপ পাংথোক্কদবনি, অদুবু কোরোনাইভাইরস লাইচৎনা মরম ওইদুনা পাংথোকখিদ্রে অমসুং ২০২১গী ফেব্রুৱারি-মার্চতা পাংথোক্নবা মতম লেপ্লে। তুর্নামেন্ত অদু পাংথোকখিদ্রবসু ২০২২দা মথংগী ইদিসন ভারতনা য়ুম্বু ওইগনি। মসি ২০২২ ৱার্ল্দ কপ মমাঙদা চহি ১৭ হেল্লগদবা ফুতবোল শান্নরোয় খরগী নিংহন্নবা অমনি অমসুং মরম অদুনা তুর্নামেন্ত অসি শরুক য়াবা ফংলরোই, অদুবু ২০২২দা পাংথোক্কদৌরবা অন্দর-২০ ৱার্ল্দ কপ অমসুং অন্দর-২০ এ.এফ.সি এসিয়ান কপগী থৌরাং তৌনবা অমসুং থাজবা থম্নবা শ্রী রিজিজুনা মখোয়দা খঙহনখি।
শ্রী রিজিজুনা হায়খি অন্দর-১৭গী শান্নরোয়শিং নিংবা কাইরবসু মখোয়গী থৌনা অমসুং পাঙ্গল মাঙহল্লোইদবনি। মখোয় শান্নবা হৌবতা ঙাইরি অমসুং চহি অসিদা ৱার্ল্দ কপ পাংথোক্তবা অসি মখোয়গী মরাল নত্তে। ২০২২ ইদিসন্দা ভারতনা মখা তানা য়ুম্বু ওইবগীদমক ঐনা এ.আই.এফ.এফ থাগৎলি। অদুবু চহিনা মরম ওইদুনা হৌজিক্কী তিম অসিগী শান্নরোয় খর ২০২২ ৱার্ল্দ কপ শরুক য়াবা ফংলোইদবা অসিদা ঐ নুংঙাইতবা ফাওই । মখোয় অন্দর-২০ ৱার্ল্দ কপ শান্নবা ফংগদবা মরম্না মখোয়না থৱায় ৱানিংঙাই ওইদে অমসুং মখা তারকদপা সেনিয়র তিমদা য়াওবা ফংলগনি। নুপীগী ফুতবোল তিম সেনিয়র ৱার্ল্দ কপগী অথুবদা ক্বালিফাই ওইরগনি হায়বগী থাজবা ঐনা থম্লি। ফুতবোল চাউখৎহন্নবা ভারতনা থবক খুদিংমক পায়খৎলে।
এ.আই.এফ.এফকী প্রসিদেন্ত প্রফুল পতেলনা হায়খি, চহি অসিদা ৱার্ল্দ কপ পাংথোক্তবা অসি নিংবা কাইবনি অমসুং ২০২২ ইদিসনগী থাজবা থম্লি অমসুং ২০২৬ এসিয়ান গেমস অমসুং ২০২৭ ৱার্ল্দ কপতা শান্নরোয়শিং ফজনা শান্নবা ঙম্নবা লম্বী অমা শেম্লে। চহি অসিদা ৱার্ল্দ কপ পাংথোক্তবা অসিদা নুঙনাংবা ফাওই অমসুং সরকারনা ঐখোয় মপুংফানা শৌগৎলি। ঐখোয়গী থাজবশিংগী ৱাংমদা শান্ননবা শান্নরোয়শিং থৌরাং তৌরি। নুপীমচাশিং থাজবা মাঙলোইদবনি অমসুং মখোয় শোইদনা খুদোংচাবা কয়া ফংগনি। অন্দর-১৭ তিমগী শান্নরোয় খর অন্দর-২০ তিমগীদা শরুক য়ানবা খুদোংচাবা অমা ফংলগনি। ঐখোয়গী মিৎয়েং শানবা পান্দমদি তিম অসিগী শান্নরোয় খর ২০২৬ এসিয়ান গেমস অমসুং ২০২৭ ৱার্ল্দ কপ মতমদা মখোয় মপুংফানা শান্নবা ঙম্লগনি। মতম কুইনা পাংথোক্কদবা লৈবাক মনুংগী কেম্পশিং পাংথোকপা হৌরগনি অমসুং মরুপ-মপাং ওইবা অমসুং লৈবাক মনুংগী চাংদম্নবশিং পাংথোক্কনি।
নুপীগী অন্দর-১৭ তিমগী হেদ কোচ থোমাস দেন্নরবিনা হায়খি মসি অঙকপা তিম অমনি অমসুং তুর্নামেন্ত অসিগীদমক মখোয় য়াম্না কন্না ত্রেনিং পাংথোকখি। কাংবু অসি তোঙান-তোঙানবা তুর্নামেন্তশিং অমসুং তুরশিংদা ফজনা শান্নখি অমসুং মার্চতা ঐখোয়না কেম্প লোইশিনবা মতমদা ফিবম য়াম্না ফগৎখি। অথুবদা কেম্পশিং হৌরগনি হায়বগী থাজবা ঐনা থম্লি অমসুং ২০২২ ৱার্ল্দ কপ মমাঙদা শান্নরোয়শিংনা মখোয়গী ফিবম খঙলগনি। ২০২২ ৱার্ল্দ কপতা ঐখোয় ইশাগী মফম অমা ঐখোয়না কনবা ঙমগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।
২০২০ ইদিসন পাংথোক্ত্রবসু মখোয় পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং মহাক্কী মতম কাইথোকপগীদমক শান্নরোয়শিংনা য়ুনিয়ন স্পোর্তস মিনিস্তর থাগৎখি। গোলকিপ্পর অঞ্জালি বারকেনা হায়খি অন্দর-১৭ ৱার্ল্দ কপ পাংথোক্তবা অসিদা ঐ নিংবা কাইরে। ঐখোয় অন্দর-২০ এ.এফ.সি এসিয়ান কপকী ক্বালিফাই ওইগনি হায়বগী থাজবা থম্লি অমসুং ঐখোয়না ফজনা শান্ননবা ঐখোয় হোৎনগনি। ঐখোয়দা মহাক্কী লম্বী অদু তাকপগীদমক য়ুনিয়ন স্পোর্তস মিনিস্তর থাগৎলি। মিদফল্দর অভেকানা হায়খি ২০২০ ৱার্ল্দ কপ পাংথোক্তবা অসিদা ঐ নুংঙাইখিদে অদুবু ২০২০ ৱার্ল্দ কপ শান্নগনি হায়বগী থাজবা ঐখোয়দা লৈরে। লোকদাউন মনুংদা ঐখোয়গী সপোর্ত স্তাফশিংনা ঐখোয় ফজনা য়েংশিনখি। ঐখোয়গী কোচশিং অমসুং ফিতনেস ত্রেন্নরশিংদা ঐখোয়গী রিপোর্তশিং ঐখোয়না চাংনাইনা থারি।