রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা আর্মী গার্দ বতালিয়নগী সেরেমোনিয়েল চেঞ্জ-ওভরদা মিৎয়েং তাদুনা শরুক য়াখি
28 NOV 2020 1:29PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোভিন্দনা ঙসি (নবেম্বর ২৮, ২০২০), রাস্ত্রপতি ভাৱনদা লৈবা আর্মী গার্দ বতালীয়নগী সেরেমোনিয়েল চেঞ্জ-ওভর অদু মিৎয়েং তাদুননা শরুক য়াখি, মসিদা অহানবা গোর্খা রাইফলসকী মঙাশুবা বতালিয়ন্না সেরেমোনিয়েল আর্মী গার্দ বতালিয়ন ওইনা মখোয়গী চহি অহুম মখাইগী মতম অদু মপুং ফারবদা সিখ রেজিমেন্তকী তরুকশুবা বতালিয়নদা চার্জ খুৎশিন্নখি।
আর্মীগী তোঙান-তোঙানবা ইনফেন্ত্রী য়ুনিৎশিংনা শিন্না-শিন্নদুনা রাস্ত্রপতি ভাৱনদা সেরেমোনিয়েল আর্মী গার্দ ওইনা মথৌ পাংথোকই। আর্মী গার্দ বতালিয়ন অসিনা মরু ওইবা থৌরমশিং খুদম ওইনা দিগ্নিতরিশিংদা গার্দ ওফ ওনর ওইনা, রেপব্লিক দে পেরেদ, ইন্দিপেন্দেন্স দে পেরেদ, রাস্ত্রপতি ভাৱনদা সেরেমোনিয়েল গার্দ দ্যুতীশিং পাংথোকপদা নত্তনা বীতিং রেত্রেত সেরেমোনী পাংথোকপগী সেরেমোনিয়েল দ্যুতীশিং পাংথোকই।
অহানবা গোর্খা রাইফলসকী মঙাশুবা বতালিয়ন অমসুং তরুকশুবা বতালিয়নগী কমান্দিং ওফিসরশিংনা নুমিৎ অদুমক্তদা রাস্ত্রপতিগা ৱারী শাগনি। রাস্ত্রপতিনা চৎখ্রবা বতালিয়ন, অহানবা গোর্খা রাইফলসকী মঙাশুবা বতালিয়নগা ৱারি-ৱাতাইসু শানগনি।
আর্মী গার্দকী প্রোফাইলগী মতাংদা পি.দি.এফ. য়েংনবগীদমক্তা অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু।

President's Secretariat
President of India witnesses Ceremonial change-over of the Army Guard Battalion
28 NOV 2020 1:29PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, witnessed the Ceremonial change-over of the Army Guard Battalion stationed at Rashtrapati Bhavan today (November 28, 2020) wherein the 5th Battalion of the 1st Gorkha Rifles, on completion of its three and half years tenure as Ceremonial Army Guard Battalion, handed over the charge to the 6th Battalion of the Sikh Regiment.
Different Infantry units of the Army function as the Ceremonial Army Guard in Rashtrapati Bhavan by rotation. The Army Guard Battalion performs ceremonial duties at various important events such as Guard of Honours to the dignitaries, Republic Day Parade, Independence Day Parade, Beating the Retreat Ceremony apart from performing ceremonial guard duties at Rashtrapati Bhavan.
The Commanding Officers of the 5th Battalion of the 1st Gorkha Rifles and the 6th Battalion of the Sikh Regiment will call on the President later in the day. The President will also interact with the outgoing Battalion, the 5th Battalion of the 1st Gorkha Rifles.
Click here to see PDF on Profile of Army Guard