Ministry of Education
Union Education Minister releases a compilation of initiatives by School Education Department during COVID-19 pandemic
27 NOV 2020 5:51PM by PIB Delhi
Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ virtually released a compilation of initiatives undertaken by School Education Department during COVID-19 pandemic here today.
The Minister noted that in the year 2020-21, the COVID-19 pandemic has caused an unprecedented public health emergency, affecting almost all countries and territories globally. He further said that the pandemic has led to severe disruptions in normal life,and has impacted children and also affected the closure of schools in the country.
Releasing the compilation,Shri Pokhriyal highlighted that Department of School Education & Literacy has taken several initiatives such as PM e-Vidya, Pragyata Guidelines, Manodarpan for Psycho-social support, E-Content, Alternative Academic Calender, etc to ensure that the school going students don’t lag behind in their studies during COVID-19 pandemic. He expressed his happiness that these initiatives have contributed a lot in mitigating the impact of the pandemic. Ministry has come out with several measures to remodel and re-imagine the way teaching and learning have happened so far. The Minister lauded the efforts of the officials of the Ministry to introduce many new suitable methods of delivering quality education through a healthy mix of schooling at home and schooling at school.
Clink on the link for compilation of initiatives taken by of School Education Department during COVID-19 pandemic:

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা স্কুল ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা পায়খৎখিবা থবকশিংগী খোমজিনবা লাইরিক অমা য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তরনা ফোঙখ্রে
27 NOV 2020 5:51PM by PIB Imphal
ঙসি ভর্চুএল ওইনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা স্কুল ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা পায়খৎখিবা থবকশিংগী খোমজিনবা লাইরিক অমা য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রমেস পোখ্রিয়াল ‘নিশাঙ্ক’না ফোঙখ্রে।
থৌরম অদুদা মিনিস্তরনা হায়খি ২০২০-২১দা কোবিদ লাইচৎনা মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা মীয়ামগী হকশেলগী খুদোংচাদবা কয়া থোকহল্লে, মালেমগী লৈবাক পুম্নমক শোকহল্লে। লাইচৎ অসিনা মহৌশাগী পুন্সিদা শাথিনা অকায়বা থোকহল্লে অমসুং অঙাংশিংদা চৈথেং পীরে অমসুং লৈবাক অসিদা স্কুলশিং থিংজিল্লে।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা স্কুল কারিবা মহৈরোয়শিং মখোয়গী লাইরিক তম্বদা শোৎথহৌদনবা স্কুল ইজুকেসন অমসুং লিতেরেসি দিপার্তমেন্তনা পায়খৎলিবা থবকশিং হায়বদি পি.এম ই-বিদ্যা, প্রাগ্যাতা চৎন-পথাপশিং, মোনদরপন, ই-কন্তেন্ত, অতোপ্পা একাদেমিক কেলেন্দরগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা পাউদমখি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা লাইচৎনা থোকহনবা খুদোংচাদবশিং কোকহনবদা অচৌবা মতেং অমা পাংবদা মহাক্না হরাওবা ফোঙদোকখি। লাইরিক তাকপা অমসুং তম্বগী লমদা অনৌবা নমুনা কয়া পুথোক্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং মিনিস্তরনা ফোঙদোকখি। য়ুমদা লাইরিক তম্বা অমসুং স্কুলদা লাইরিক তম্বা অনি অফবা মওংদা পুনশিন্দুনা মগুন লৈবা লাইরিক তম্বা ফংনবা অনৌবা চুনবা থৌরাং কয়া হৌদোকপগীদমক মিনিস্তরনা মিনিস্ত্রিগী ওফিসিএলশিং থাগৎখি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা স্কুল ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা পায়খৎখিবা থবকশিংগী খোমজিনবা অসিগীদমক লিঙ্কদা নম্বীয়ু: