রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
শেয়র মোবিলিতী অমসুং ত্রাফিক্কী অচিনবা অমদি পোলুসন হন্থনবা মোতোর ভেহিকল এগ্রেগেতর চৎন পথাপশিং ইসু তৌখ্রে
27 NOV 2020 1:21PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজনা মোতোর ভেহিকল এগ্রেগেতর চৎন পথাপ ২০২০ অসি মোতোর ভেহিকলস (এদমেন্দমেন্ত) এক্ত, ২০১৯গী চংগদবা অমসুং থৌরাংশিংগী মখা পোন্না অমসুং মখা তানা মোতোর ভেহিকলস এক্ত, ১৯৮৮গী এমেন্দ সেক্সন ৯৩ মতুং ইন্না শেমখ্রে।
পীখিবা চৎন পথাপ পান্দম অসিদা য়াওরিবশিংদুদি:
• রেগুলেতিং সেয়র মোবিলিতি অমসুং ত্রাফিক্কী অচিনবা অমসু পোল্লুসন হন্থহনবা, মোতোর ভেহিকলস এক্ত ১৯৮৮ অসি মোতোর ভেহিকলস এদমেন্দমেন্ত এক্ত, ২০১৯ অসি এমেন্দ তৌদুনা ‘এগ্রেগেতর’ হায়রিবা অসিগী ৱাহন্থোক য়াওরি।
• এমেন্দমেন্তগী মাংওইননা এগ্রেগেতরগী রিগুলেসন অসি ফংখিদে
• ব্যুজিনেস তৌবা, কস্তমরগী শাফনবা অমসুং দ্রাইভরগী য়াইফনবা মখাগী চৎন-পথাপ পীরি –
• স্তেত সরকারনা পীরিবা লাইসেন্স অসি এগ্রেগেতরনা ব্যুজিনেস তৌবা অসি শোইদনা চংদবা য়াদবা অমনি।
• এগ্রেগেতর অসি রিগুলেৎ তৌবদা সেন্ত্রেল সরকারনা পীরিবা চৎন-পথাপ অসি স্তেত সরকারনা ইনবা য়াই।
• মসিগী পীরিবা চৎন-পথাপ অসিনা স্তেত সরকারনা শেম্লিবা এগ্রগেতরগী রিগুলেতরী ফ্রেমৱার্ক অসি একাউন্তেবল অমসুং মখোইনা একজেক্যুৎ তৌরি।
• ব্যুজিনেস অসি এগ্রেগেতরনা পীবা সর্বিস ওইনা লৌদুনা পব্লিক ইন্তরেস্ততা চাওনা থবক পীদুনা থবক পীবা, মীয়ামগা পাউ ফাওনবগী খুদোংচাবা লৈবা অসিনি।
• সরকার অসিনা পব্লিক ত্রান্সপোর্ত অঙম্বা থাক্তা শিজিন্নদুনা, ফ্যুইল শিজিন্নবা হন্থবা, পোল্লুসন হন্থহন্দুনা মীওইবগী হকচাংদা শোকপা হন্থহনবা অসিদা পান্দম থম্লি।
• মিনিস্ত্রী অসিগী ভাইদ নোতিফিকেসন তাং এস.ও. ন. ৫৩৩৩(ই) তাং ২০১৮গী ওক্তোবরগী ১৮ অসি ইলেক্ত্রীক ভেহিকল অমসুং ইথানোল নত্ত্রগা মেথানোলনা চেনবা ভেহিকল অয়াবা পীবদগী কোমথোক্লি। স্তেত সরকারনা অসিগুম্বা ভেহিকলশিং অসি চেনবদা হেন্না লায়থোকহল্লি।
অপাম্বা পীরকপা চৎন-পথাপ
Ø এগ্রেগেতরগী রিগুলেসন,
Ø এগ্রেগেতর অমা ওইনবা এন্তিতিতি অমগী ওইগদবা ফীবম/ক্বালিফিকেসন,
Ø ভেহিকল অমসুং দ্রাইভরগী কম্প্লাইয়েন্স,
Ø এগ্রেগেতরগী এপ অমসুং ৱেবসাইতকী কম্প্লাইয়েন্স,
Ø ফেয়র রিগুলেসনগী মওং,
Ø দ্রাইভরগী য়াইফনবা,
Ø প্রজাগী থবক অমসুং তেক্ত-কাইদনবা,
Ø লনাইগী কারদা পুলিং অমসুং থৌবগী ৱাখল্লোলশিং য়াওহনবা,
Ø ফী/সেক্যুরিতি দিপোজিৎকী লাইসেন্স অমসুং স্তেত সরকারগী শক্তী
স্তেত অমসুং য়ু.তি. পাউ ফাওনদুনা ঙসি মিনিস্ত্রীনা চৎন পথাপশিং অসি শিজিন্নবা পীখ্রে।

Ministry of Road Transport & Highways
Motor Vehicle Aggregator Guidelines issued to regulate shared mobility and reducing traffic congestion and pollution
27 NOV 2020 1:21PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued the Motor Vehicle Aggregator Guidelines 2020 as per the requirements and provisions of the Motor Vehicles (Amendment) Act, 2019 and further as per the amended Section 93 of the Motor Vehicles Act, 1988.
The objectives of issuing these guidelines include:
• Regulating shared mobility and reducing traffic congestion and pollution, the Motor Vehicles Act, 1988 has been amended by the Motor Vehicles Amendment Act, 2019 to include the definition of the term ‘aggregator’.
• Prior to the amendment the regulation of Aggregator was not available
• To provide ease of doing business, customer safety and driver welfare
The Guidelines provide for -
• License issued by the State Government is a mandatory re-requisite for permitting business operations by the aggregator.
• For regulating the aggregators, the guidelines specified by the Central Government may be followed by State Governments
• In order to ensure compliance with the license requirements the Act stipulates penalties under Section 93 of the Act.
• These Guidelines seek to establish a regulatory framework for aggregators by State Governments to ensure that the aggregator’s are accountable and responsible for the operations executed by them.
• The business shall also be considered as a service provided by the aggregators to serve the larger public interest in terms of generation of employment, commutation facilities to the public which is cost effective and comfortable.
• enable the government to achieve its goal of ensuring maximisation of using public transport, reduced fuel consumption consequently reducing the import bill, reduced vehicular pollution thereby reduced harm to human health.
• This Ministry vide notification dated S.O. No. 5333(E) dated 18th October, 2018 has exempted the electric vehicles and vehicles running on Ethanol or Methanol from the requirements of Permit. The State Governments to facilitate operations of such vehicles.
Proposed Guidelines to ensure -
 regulation of aggregators,
 eligibility conditions / qualifications for of an entity to be an aggregator,
 compliances with regard to vehicles and drivers
 compliances with regard to Aggregator App and Website
 manner of fare regulation,
 drivers welfare
 service to citizens parameters and ensuring safety
 evolving concepts like pooling and ride sharing in private cars,
 license fees / security deposit and powers that the State Governments
In a communication to all the States and UTs today, the Ministry has stressed upon implementing these guidelines.