পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স মন্ত্রালয়
পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা সম্বীধান নুমিৎ পাংথোকখ্রে
“সম্বীধানগী অচুম্বা ৱাখল্লোনশিং অমসুং মগুনশিং-লেজিসলেচর, জুদিসিয়ারি অমসুং ইজুকিউতিপগী মরক্তা পুনফম অমা” হায়বা হিরমদা ৱেবিনার অমা পাংথোকখ্রে
26 NOV 2020 7:46PM by PIB Imphal
ভারতকী সম্বীধান চৎনবা হৌখিবা নিংশিংবা ওইনা ঙসি পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা সম্বীধান নুমিৎ পাংথোকখ্রে।.
থৌরম অদুদা ভারতকী রাস্ত্রপতিগী লুচিং মখাদা মিনিস্ত্রিগী ওফিসারশিং অমসুং ওফিসিএলশিংনা ভারত সম্বীধানগী প্রিয়েম্বল পাখি। সম্বীধানগী প্রিয়েম্বল পারবা মতুংদা মরুওইবা থৌদাংশিং অমসুং শ্বচ্ছতাগী ৱাশক অমা লৌখি।
মীওই খুদিংমক শরুক য়াবা “সম্বীধানগী অচুম্বা ৱাখল্লোনশিং অমসুং মগুনশিং-লেজিসলেচর, জুদিসিয়ারি অমসুং ইজুকিউতিপগী মরক্তা পুনফম অমা” হায়বা হিরমদা ৱেবিনার অমসু পাংথোকখ্রে। পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী ওফিসিএলশিংগী মথক্তা আর্থ সাইন্সেস মিনিস্ত্রিগী ওফিসিএলশিংসু ৱেবিনার অদুদা শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি, দোক্তর সত্যা প্রকাসনা ৱাঙাংলোয় ওইখি।
সম্বীধানগী প্রিয়েম্বলদা য়াওরিবা তোঙান-তোঙানবা অচুম্বা ৱাখল্লোনশিংগী মরুওইবশিং মহাক্না পনখি অমসুং ঐখোয়গী গনতন্ত্রগী লৈঙাক অসিদা সম্বীধানগী গুনশিংগী মরুওইবশিং ফোঙদোকখি। ভারতকী লৈঙাক্তা কয়াৎ অহুমগী মরুওইবগী মতাংদসু মহাক্না শরুক য়াখিবশিংদা খঙহনখি।

Ministry of Parliamentary Affairs
Ministry of Parliamentary Affairs celebrates the Constitution Day
Organizes a webinar on “Fundamental Principles and Values of of the Constitution – an interface among Legislature, Judiciary and Executive”
26 NOV 2020 7:46PM by PIB Delhi
The Union Ministry of Parliamentary Affairs celebrated the Constitution Day here today to commemorate the adoption of the Constitution of India.
On the occasion, the reading of Preamble to the Constitution of India under leadership of Hon’ble President of India was done by the Officers and officials of the Ministry . A self-pledge on Fundamental Duties and Swachhata was also undertaken after reading of the Preamble to the Constitution.
A Webinar on “Fundamental Principles and Values of the Constitution – an interface among Legislature, Judiciary and Executive” was also organised which was open to all. Apart from officers and officials of Ministry of Parliamentary Affairs, the officers and officials of Ministry of Earth Sciences joined this webinar. Dr.SatyaPrakash, Joint Secretary, Ministry of Parliamentary Affairs was the speaker on the occasion.
He enlightened the participant's on importance of the various principles enshrined in the Preamble to the Constitutions and highlighted the importance of constitutional values in our democratic system. He also sensitised the participants on the role of the three organs of Indian polity.