শেল-থুম মন্ত্রালয়
মন্ত্রী মন্দলনা অসীম ইনফ্রাস্ত্রকচর ফাইনান্স লিমিতেদ অমসুং এন.আই.আই.এফ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফাইনান্স লিমিতেদ য়াওবা এন.আই.আই.এফ ইনফ্রাস্ত্রকচর দেত ফাইনান্সিং প্লেৎফোর্মদা কেপিতেল ইনফ্যুজন তৌনবগী অয়াবা পীখ্রে
25 NOV 2020 3:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাঙথোকখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দল মীফমনা অসীম ইনফ্রাস্ত্রকচর ফাইনান্স লিমিতেদ (এ.আই.এফ.এল.) অমসুং এন.আই.আই.এফ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফাইনান্স লিমিতেদ (এন.আই.আই.এফ-আই.এফ.এল.) য়াওবা নেস্নেল ইনবেস্তমেন্ত এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ (এন.আই.আই.এফ.) না স্পোন্সর তৌবা এন.আই.আই.এফ. দেত প্লেৎফোর্মদা সরকারনা লুপা করোর ৬০০০গী ইক্বিতী ইনফ্যুজনগী প্রপোজেল মখাদা পীরিবা কন্দিসনশিং অসিগী মখাদা অয়াবা পীখ্রে।
1. চৎলিবা চহি ২০২০-২১ অসিদা লুপা করোর ২,০০০ খক্তা এলোকেৎ তৌগনি। অদুম ওইনমক কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা ফাইনান্সিএলগী ওইবা ফীভম অমসুং অকক্নবা ফিস্কেল স্পেস লৈবনা, প্রপোজ তৌখিবা শেনফম অসি দেত হেনগৎনবা শেম-শাবা অমসুং দিমান্দ লৈরবা খক্তদা কাইথবা য়াগনি।
2. এন.আই.আই.এফ.না দোমেস্তিক অমসুং গ্লোবেল পেন্সন ফন্দশিং অমসুং সোভরেন ৱেল্থ ফন্দসতগী ইক্বিতী ইনবেস্তমেন্ত মপুং ফানা শীজিন্ননবা মথৌ তাবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎকনি।
মসি আত্মাানির্ভর ভারত ৩.০গী মখাদা ভারত সরকারগী শেন্মীৎলোনগী স্তিমুলসকী শরুক অমা ওইনা নবেম্বর ১২, ২০২০দা ফাইনান্স অমসুং কোর্পরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নর্মালা সীতারমন্না লৌখৎখিবা মরু ওইবা খোঙথাং তরানিথোইগী মনুংদা অমনি।
এন.আই.আই.এফ. স্ত্রেতেজিক ওপুর্চুনিতীস ফন্দনা এন.বি.এফ.সি. ইনফ্রা দেত ফন্দ অমা অমসুং এন.বি.এফ.সি. ইনফ্রা ফাইনান্স কম্পনী অমা য়াওবা দেত প্লেৎফোর্ম অমা লিংখৎখি। এন.আই.আই.এফ.আ মখোয়গী স্ত্রেতেজিক ওপুর্চুনিতীস ফন্দগী খুত্থাংদা (‘এন.আই.আই.এফ. এস.ও.এফ.’) কম্পনী অনিমক্কী মরু ওইবা ফম পাইরি অমসুং প্লেৎফোর্ম অসিদা ~ লুপা ১,৮৯৯ হান্না ইনবেস্ত তৌখ্রে। স্ত্রেতেজিক ওপুর্চুনিতীস ফন্দগী খুত্থাংদা এন.আই.আই.এফ.না ইনবেস্তমেন্ত তৌখিবা অসিনা অতোপ্পা চান্নবা ইনবেস্তমেন্তগী খুদোংচাবশিংদা ইনবেস্ত তৌবগী মথক্তা মসিনা কম্পনী অনি অসি মখা তানা শৌগৎখিগনি। হৌজিক্কী প্রপোজেল অসিনা জি.ও.আই.না হকথেংননা ইনবেস্তমেন্ত তৌবীদুনা ইনফ্রাস্ত্রকচর দেত ফাইনান্সিং স্পেস্তা এন্তিতী অনিনা তৌবা ঙম্বা হেনগৎনবা হায়জরি। মসিনা প্লেৎফোর্ম অসিনা ইন্তরনেস্নেল ইক্বিতী হেনগৎহনবদসু মতেং পাংগনি। এন.আই.আই.এফ. এস.ও.এফ.না হান্না ইনফ্যুস তৌখিবা ইক্বিতী অমদি লনাই সেক্তরদগী শরুক য়ারক্লিবা পোতেন্দিএল লৈবা ইক্বিতীগী মথক্তা সরকারনা নৌনা ইনফ্যুজন তৌবা ইক্বিতী অসিগা লোইননা দেত প্লেৎফোর্মনা ২০২৫তা প্রোজেক্তশিংদা লুপা করোর ১,১০,০০০গী দেতকী মতেং পীনবা রিসোর্স মরাং কাইনা লৈহনবা ঙমগনি হায়না পান্নরি।
ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী লালোং অমসুং পান্দমশিং:
1. লালোং অদুদি এ.আই.এফ.এল.না চল্লাইবা চহি অমদগী তাবা অন্দর কনস্ত্রকসন/গ্রীনফিল্দ/ ব্রাউনফিল্দ এসেৎশিংদা মপুং ওইনা মীৎয়েং থমগনি। এন.আই.আই.এফ ইনফ্রাস্ত্রকচর দেত ফাইনান্সিং প্লেৎফোর্মগী মশাগী ইন-হাউস এপ্রাইজেল সিস্তেম লৈজৈ মসিনা ফন্দশিং থুনা দিপোইমেন্ত তৌহনগনি।
2. এন.আই.আই.এফ. আই.এফ.এল. (এন.বি.এফ.সি. –আই.দি.এফ)না মেচ্যুর ওইরবা ওপরেতিং এসেৎশিংগীদমক তেক-আউৎ বেহিকল অমা ওইনা মথৌ তৌগনি। মসিনা পোস্ত-কম্মিসসন্নিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনবেস্তরশিংনা শেল চংবা বেঙ্ক ফাইনান্সকী মহুৎ অহোংবা আই.দি.এফ. ফাইনান্সনা শিনবদা মতেং পাংগনি। লাক্কদৌরিবা চহি ৫ অসিদা (এন.আই.পি. প্লান পিরদ), এন.আই.আই.এফ ইনফ্রাস্ত্রকচর দেত ফাইনান্সিং প্লেৎফোর্মনা ~লুপা করোর ১০০,০০০গী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং শাবদা মতেং মপুং ফানা পাংবা ঙম্লগনি।
3. প্লেৎফোর্ম অসিনা জি.ও.আই.দগী প্রপোজ তৌখিবা কেপিতেল ইনফ্যুজন লুপা করোর ৬,০০০ অসি শরুক ১৪-১৮ ওইহনবা ঙম্নবা লাক্কদৌরিবা চহি খরা অসিদা দোমেস্তিক অমসুং ইন্তরনেস্নেল মার্কেৎ অনিমক্তগী এক্সতর্নেল লোং-তর্ম ইক্বিতী কেপিতেল লোইননা দেত হেনগৎহনবসু মথৌ তাই।
4. এন.আই.আই.এফ.না এন.আই.আই.এফ ইনফ্রাস্ত্রকচর দেত ফাইনান্সিং প্লেৎফোর্মদা দোমেস্তিল অমসুং গ্লোবেল পেন্সন, ইনসুরেন্স অমসুং সোভরেন ৱেল্থ ফন্দসকী ইনবেস্ত তৌরিবা ইক্বিতী হেনগৎহন্না সরকারনা ইনবেস্ত তৌরিবা ইক্বিতী শীজিন্ননবা কন্না হোৎনগনি।
চাদিং তৌগদবা:
এন.আই.আই.এফ. দেত প্লেৎফোর্মদা শেনবা চহি অনি মদুদি ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২দা ইক্বিতী ওইনা লুপা করোর ৬,০০০ ইনবেস্ত তৌগনি।
ইমপেক্ত:
এন.আই.আই.এফ ইনফ্রাস্ত্রকচর দেত ফাইনান্সিং প্লেৎফোর্মনা লাক্কদৌরিবা চহি ৫ অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদা দেত লুপা করোর লাখ ১গী ময়াদা থাদবা ঙম্লবা য়াই। মসিনা নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন্না ওইরকপা য়াই হায়না পান্নখিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদা অহেনবা ইনবেস্তমেন্তশিং লাকহনবা হেনগৎহনগনি।
প্রোসেস অসিনা বেঙ্কশিংনা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংদা শেল থাদবা হন্থদা মতেং পাংদুনা অনৌবা গ্রীন-ফিল্দ প্রোজেক্তশিংগী মফম পীরগনি। আই.দি.এফ. মপাঙ্গল কনখৎহনবা/ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদা ফাইনান্সিং স্পেস লৌথোকপনা ইনফ্রাস্ত্রকচর এসেৎশিংগী লিক্বিদিতী হেনগৎহনবদা অমসুং খুদোংচাদবা হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি।
ভারত্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অসি এস.পি.ভি.শিংগী খুত্থাংদা চল্লাই। মহৌশানা কনস্ত্রকসন লোইরবা মতুংদসু এস.পি.ভি.শিংনা স্তেন্দ এলোন বেসিস্তদি ইনবেস্তমেন্ত গ্রেদ রেতিং ফংবা অসি অৱাবা ওই। দে প্লেৎফোর্মনা বোন্দ মার্কেৎতগী দেত হেনগৎহনগনি অমদি থাজবা য়াবা ইন্তরমেদিএরী অমা ওইগনি হায়নসু পান্নরি। এ.আই.এফ.এল. অসি কিয়র রেতিংসনা এ.এ. রেতিং ফংঙি অমদি এন.আই.এফ.-আই.এফ.এল.বু কিয়র রেতিংস অমসুং আই.সি.আর.এ.না এ.এ.এ. রেতিং ফংঙি। বোন্দ ইনবেস্তরশিংনা বেঙ্কশিংদগী মর্জিনশিং তাবা পাম্মী অদুবু এ.এ.এ/এ.এ. রেতিং ওইবা দেততা ইনবেস্ত তৌদুনা মখোয় মশাগী রিস্ক মেনেজমেন্ত গাইদলাইনশিং থুংহন্নবা তৌই। পেন্সন অমসুং ইনসুরেন্স ফন্দশিং য়াওনা লোং-তর্ম বোন্দ ইনবেস্তরশিংনা মহৌশানা এ.এ.এ. রেতিং ফংবা বোন্দশিংদা ইনবেস্ত তৌই।
মপুং ফানা কেপিতেলাইজ তৌরবা, মপুং ফানা ফন্দ লৈরবা অমসুং মপুং আনা চল্লাইবা এন.আই.আই.এফ. প্লেৎফোর্মনা বোন্দ মার্কেৎ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অমসুং কম্পনীশিংগী মরক্তা এ.এ.এ./এ.এ. রেৎ ফংবা ইন্তরমেদিএরী ওইদুনা ভারতকী বোন্দ মার্কেৎকী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেন-থুম অমসুং চাউখৎ থৌরাংশিংদা মরু ওইবা থোদাং অমা লৌরি।
বেকগ্রাউন্দ:
নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্লেৎফোর্ম (এন.আই.পি.)গী মতুং ইন্না দেত ফাইনান্সিংগী মথৌ তাবা লেপ্তনা লৈহন্নবা তোঙান তোঙানবা সব-সেক্তরশিংদা লাক্কদৌরিবা চহি ৫ অসিদা লুপা করোর লাখ ১১১ থাদনবা পান্দম থমখি। মসিনা সেত ফাইনান্সিংদা য়ামদ্রবদা লুপা করোর লাখ ৬০দগী ৭০ মথৌ তাগনি। হৌজিক লৈরিবা ফীভম অসিদা মপুং ফানা কেপিতেলাই্ তৌরবা স্পেসিএলাইজ তৌরবা ইনফ্রাস্ত্রকচরনা অচৌবা কেপিতেল বেজ অমদি খোঙজেল য়াংনা থবক তৌবা এপ্রোচকা লোইননা প্রোজেক্তকী লাইফ সাইকল পুম্নমক্তা শেল পুহনবদা মীৎয়েং চংদবা নেস্নেল ইনবেস্তমেন্ত এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ (এন.আই.আই.এফ.)না দিবেলপ তৌবা ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিংদা মীৎয়েং থম্বা মথৌ তারি।

Ministry of Finance
Cabinet approves Capital infusion into NIIF Infrastructure Debt Financing Platform comprising Aseem Infrastructure Finance Limited and NIIF Infrastructure Finance Limited
25 NOV 2020 3:31PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval to the proposal for equity infusion by Government of Rs 6000 crores in NIIF Debt Platform sponsored by National Investment and Infrastructure Fund (NIIF), comprising of Aseem Infrastructure Finance Limited (AIFL) and NIIF Infrastructure Finance Limited (NIIF-IFL), subject to the following conditions:
1. That only Rs.2,000 crore would be allocated during the current year 2020-21. However, in view of the unprecedented financial situation and availability of limited fiscal space due to the prevailing COVID-19, the proposed amount may be disbursed only if there is readiness and demand for debt raising.
2. NIIF will take all necessary steps to use the equity investments from Domestic and Global pension funds and sovereign wealth funds expeditiously.
This was one of the twelve key measures made by Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman, as part of Government of India’s stimulus to the economy, under AatmaNirbhar Bharat 3.0 on 12th November, 2020.
The NIIFStrategic Opportunities Fund has set up a Debt Platform comprising an NBFC Infra Debt Fund and an NBFC Infra Finance Company. NIIF through its Strategic Opportunities Fund (‘NIIF SOF’) owns a majority position in both the companies and has already invested ~ Rs.1,899 crore across the Platform. The Strategic Opportunities Fund (SOF fund) through which the NIIF investment has been made will continue to support the two companies apart from investing in other suitable investment opportunities. The current proposal seeks GOI investment directly to further scale the potential and impact of the two entities in the infrastructure debt financing space. This will also support the efforts of the platform to raise international equity. With the fresh infusion of equity by the government, besides the equity already infused by NIIF SOF and potential equity participation from the private sector, the debt platform is expected to raise enough resources to extend debt support of Rs.1,10,000 crore to projects by 2025.
Implementation strategy and targets:
1. The strategy is AIFL will predominantly focus on under construction / greenfield / brownfield assets with less than one year of operations. NIIF Infrastructure Debt Financing Platform will have its own in-house appraisal system, which will enable faster deployment of funds.
2. NIIF IFL (NBFC-IDF) will operate as a take-out vehicle for mature operating assets. It will help infrastructure investors in replacing high cost bank finance with cheaper IDF finance post-commissioning. Over the next 5 years (NIP Plan Period), NIIF Infrastructure Debt Financing Platform can potentially support the construction of infrastructure projects worth ~ Rs.100,000 crore.
3. The Platform will also need to raise external long-term equity capital as well as debt from both domestic and international markets over the next few years which could result in a multiplier of 14 -18 times of the proposed capital infusion of up to Rs. 6,000 crore from GOI.
4. NIIF will make strong efforts to use the equity investments by Government to catalyse equity investments by Domestic and Global Pension, Insurance and Sovereign Wealth Funds in the NIIF Infrastructure Debt Financing Platform.
Expenditure involved:
Rs 6,000 crores will be invested as equity in the NIIF Debt Platform over two financial years, i.e., 2020-21 and 2021-22.
Impact:
NIIF Infrastructure Debt Financing Platform is expected to contribute nearly Rs 1 lakh crores in debt to the infrastructure sector over the next 5 years. This will act as a catalyst in attracting more investments into the infrastructure sector as envisaged in National Infrastructure Pipeline.
This process will also help relieve exposure of banks to infrastructure projects and free up space for new green-field projects. Strengthening the IDF / take-out financing space in the infrastructure sector will support enhance liquidity of infrastructure assets and lower the risks.
In India, infrastructure projects are executed through SPVs. Typically, the SPVs on a standalone basis would find it challenging to get investment grade rating, even after the completion of construction. It is also expected that the Debt platform will raise debt from the Bond market and serve as a trusted intermediary. AIFL is rated AA by Care ratings and NIF-IFL is rated AAA by Care Ratings and ICRA. Bond investors seek lowers margins than banks, but prefer to invest in debt of AAA / AA rated entities, to meet their own risk management guidelines. Long term bond investors including Pension and Insurance Funds typically invest in bonds rated AAA.
It is expected that well-capitalized, well-funded and well-governed NIIF debt Platform can play a major role in infrastructure financing and development of Bond Market in India by acting as a AAA/AA-rated intermediary between the bond markets and infrastructure projects and companies.
Background:
As per the National Infrastructure Platform (NIP), investment in infrastructure sector is targeted at Rs.111 lakh crore over the next 5 years across various sub-sectors, creating substantial need for debt financing. This would require at least Rs 60 to 70 lakh crores in debt financing. This current environment requires well-capitalized specialized infrastructure focused financial institutions, such as the ones being developed by National Investment and Infrastructure Fund (NIIF), which can focus on lending across the project life cycle with a strong capital base and expertise driven approach.