কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রীশিংদা অফবা অমসুং পোত্থোক হেনগৎনবা হোৎনবদা পুক্নিং চংনবা হায়খ্রে
24 NOV 2020 6:12PM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রীশিংদা অফবা অমসুং পোত্থোক হেনগৎহনবদা পুক্নিং চংনবা হায়খ্রে। ঙসি ইন্দস্ত্রী কয়াগী কাংলুপশিংগী ওইবা ওফিসকী থৌ পুবশিংগা উন্নদুনা মথং থাদা নুমিৎ খরনিগী ফম হাপতুনা লৈবাক অসি য়াম্না ফবা, পোত্থোক লৈবা মেনুফেকচরর, ত্রেদর অমসুং সর্বিস প্রোভাইদর ওইনা শকখংনবা ওইনবা অপুনবগী ওইনা থবক পীরি। মিনিস্তরনা হায় মদুদি হায়রিবা অসি সেক্তর অমসুং রিজন ওইনা তৌদুনা মসিনা থৌবুশিংদা ৱাখল চুংশিন্দুনা এস্পেক্ত অনিদা মিয়েং চংলি। শ্রী গোয়ালনা হায় মদুদি মপুং ওইবা কম্পনিশিংগী অনিশুবা ক্বাতর অসিনা চৎখ্রিবা কয়া অমদগী শেন্দোং লৈবা উৎলি অমসুং ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রীনা কোবিদ মনুংদা য়াম্না চেকশিন্না থবক তৌরি হায়বা তাক্লি, প্রোদক্ত মিক্স হেনগৎহনবা অমসুং অফবা অমসুং পোত্থোক লৈনবা হোৎনবদা মিয়েং চংবা অসিনি। ইন্দস্ত্রীগী মতেংনা মিসন মোদ অমা ওইনবা হায়রদুনা, শ্রী গোয়ালনা হায় মদুদি অফবা অমসুং পোত্থোক লৈনবা হোৎনবা অসিনা খুদোংথীবা অমদগী খুদোংচাবা অমদা ওন্থোক্লি।
শ্রী গোয়ালনা হায় মদুদি ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রীনা লুরবা তানফম অসিদা য়াম্না থুনা ফগৎপা অমসুং থাজবা লৈদুনা লৈবাক অসিদা লায়চৎ অসিবু লান্থেংনবদা মতেং ওইরি। মহাক্না হায় মদুদি ইকোনোমী অসি অকনবা ইঙ্গিৎ অমা পীরক্লি অমসুং মালেমগী ওইবা মফম ফাওবদা, ইন্দিয়ানা মমিং অসি মফম কয়াদা চৎখ্রে, হায়রিবা অসিনা থাজবা য়াবা মরী ওইরি। মহাক্না ফোংদোক্লি মদুদি ইন্দিয়ানা মতম পুম্বদা শেমদুনা অমসুং হেন্না চেৎপা অমসুং মায় পাকপা ওইরি। মিনিস্তরনা হায় মদুদি ইন্দিয়াগী ইকোসিস্তেম অসি অহোংবা লৈরে অমসুং শক্তিগী ফিবম অমসুং ইক্বুইতেবলদা ইন্দিয়ানা মালেমগা থবক তৌমিন্নগনি। মহাক্না মীয়ামদা হায়খি মদুদি হকশেলগী চেকশিন থৌরাং কাইদনা থম্নবা, মতাং অসিদা থওইদবা অসিনা অৱাবা মায়োক্নবা য়াই। মিনিস্তরনা হায় মদুদি সরকারনা ইন্দস্ত্রীগী কাংবুশিং অসিগী অপাম্বা কয়া অমা খংলে অমসুং মসিগা চান্নবা লৌখৎপা য়াবা কয়া অমা দিপার্তমেন্ত কয়া অমদগী য়েংশিল্লবা মতুংদা পায়খৎকনি।
ইন্দস্ত্রী কাংবুগা মিতিং তৌবা অসি কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিগী চৎথরকপা মিনিস্তরগী খন্ন-নৈনবা পরীংগী শরুক অমনি। মমাংগী থেংনখিবা মনুংদা সজেসন অমসুং ফিদবেক কয়া অমা মখা ওইবা থাক্তগী খন্নখি। ঙসিগী মিতিংদা, শরুক য়ারিবাশিংনা সরকারদা মতম মতমগী ওইবা অমসুং শিন্দোক-শিজিন তৌদুনা খুৎশম্নদুনা অৱাবা মায়োক্নরিবা কয়া অসি কোকহনবগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্ললি। দিপার্তমেন্ত কয়াগী ওফিসরশিংনা মিতিং অসিদা শরুক য়াখি।

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal has called upon the Indian industry to focus on improving Quality and Productivity
24 NOV 2020 6:12PM by PIB Delhi
Union Commerce and Industry Minister Shri Piyush Goyal has called upon the Indian industry to focus on improving Quality and Productivity. Interacting with the Office bearers of various industry associations today, he called upon them to designate a few days next month, to do brainstorming on these aspects so that the Country starts getting recognition as high quality, efficient manufacturer, trader and service-provider. The Minister said that this could be done sectoraly or regionally, so that there is knowledge sharing among the stakeholders, andthese two aspects are focussed. Shri Goyal said that the results of the second quarter of major companies show that profitability of most of them has gone up, indicating that the Indian industry has utilized the Covidperiod to do the belt-tightening, improve the product-mix, and focus on quality and productivity. Calling upon the industry’s support to take them into mission-mode, Shri Goyal said that Quality and Productivity can help in converting the crisis into an opportunity.
Shri Goyal said that the Indian industry has shown resilience and confidence during the difficult times, which has helped the country fight the pandemic. He said that the economy is showing strong signals of comeback, and even in the international arena, India’s reputation has gone by several notches and it is being seen as a trusted partner. He expressed confidence that India will make up the for the time, and emerge stronger and victorious. The Minister said that the ecosystem will change, andIndia will be able to engage with the world from the position of strength and in equitable terms. He told the gathering, to continue to maintain health precautions, as relaxations at this stage can create problems. The Minister said that the Government has taken note of the suggestions of the Industry associations, and appropriate response will be made, after their proper examination by various departments.
The meeting with the industry associations is part of the series of consultations held by the Minister with them since the outbreak of Covid-19 pandemic. During the previous interactions, a lot of suggestions and the feedback from the ground level were received which helped the Government in finalizing its appropriate response. In today’s meeting, most of the participants expressed gratitude to the government for hand-holding and solving their problems, by timely interventions and policy actions. Officers from various departments took part in the meeting.