নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা ফিত ইন্দিয়া স্কুল ৱিক্কী অনিশুবা ইদিসন হৌদোকখ্রে, মশা-মউ ফবা ভারত ওইহনবদা মহৈরোয়শিংনা অচৌবা থৌদাং লৌরি হায়রি
25 NOV 2020 6:43PM by PIB Imphal
ঙসি য়ুনিয়ন স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা ‘ফিত ইন্দিয়া স্কুল ৱিক’ থৌরমগী অনিসুবা ইদিসন হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা ফিত ইন্দিয়া মিসন দিরেক্তর এক্তা বিসনোই; সি.বি.এস.ই চিয়রমেন মনোজ অহুজা; সি.আই.এস.সি.ই চিয়রমেন দোক্তর জি.ইম্মানুএল; এম.পি ইন্তরনেসনেল স্কুল, কাসারাগোদকী প্রিন্সিপাল দোক্তর অবদুল জালিল মারথ্যা; জয়পি পব্লিক স্কুল,গ্রেতর নোইদাগী পি.ই অমসুং স্পোর্তসকী মকোক নিরাজ সিংহ অমসুং জয়পি পব্লিক স্কুল,গ্রেতর নোইদাগী মহৈরোয় প্রকৃতি অর্ধস অমসুং এম.পি ইন্তরনেসনেল স্কুল, কাসারাগোদকী য়াসির অমির অলি শরুক য়াখি অমসুং স্পোর্তস এনকর মনিস বাতাবিয়ানা হোস্ত ওইখি।
স্কুল অসি হৈনবী শেম্নবগী অহানবা মফম অমা ওইনা অঙাংশিংনা মখোয়গী নোংমগী তঙাইফদবা থবক-থৌরমশিংদা শান্নবা অমসুং হকচাং শাজেল য়াওহন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দমদা ভর্চুএল ওইনা থৌরম অসি পাংথোকপনি।
হৌদোকপা থৌরম অদুদা শ্রী কিরেন রিজিজুনা হায়খি মশা-মউ ফবা ভারত ওইহনবদা মহৈরোয়শিংনা অচৌবা থৌদাং লৌরি অমসুং স্কুল কয়া ফিত ইন্দিয়া স্কুল ৱিক্তা মিং চনবদা ঐ হরাওই অমসুং নোংম-নোংমগী মশিং হেনগৎলক্লি। হায়রিবা স্কুলশিং অসিদগী লৈবাক অসিগী পাঙ্গল শেমগৎতুনা মসিনা ভারতমচা খুদিংমক হকচাং ফনা লৈনবা ঐখোয়গী পান্দম অদু ফংবদা মতেং পাংগনি।
হৌখিবা চহিগী নবেম্বরদা ফিত ইন্দিয়া স্কুল ৱিক থৌরম হৌদোকখিবনি অমসুং মসিদা লৈবাক শীনবা থুংনা স্কুল ১৫,০০০ হেন্না শরুক য়াখি।
লাইভ ওইনা পাংথোকপা থৌরম অদুদা জয়পি পব্লিক স্কুলগী লাইবক ফরবা মহৈরোয় অমা, প্রকৃতি অর্ধসনা স্পোর্তস মিনিস্তরদা ৱাহং হংনবগী খুদোংচাবা ফংখি অমসুং মহাক্না মিনিস্তরদা মহাক্কী হকচাং ফনা লৈনবগী লাইৱা অমসুং মহাক্কী চহি মতাং অসিদা হেন্না নহা ওইনা উনবা কমদৌনা হোৎনবগে হায়না হংখি।
নোক্লদুনা শ্রী রিজিজুনা পাউখুম পীখি অমসুং হায়খি “ঐ চহি ২৫-৩০গী নুপামচা অমনি হায়না ঐনা খল্লি অমসুং হকচা ফনা লৈনবা দরকার ওইবা খুদিংমক ঙাক্না চৎলি। হকচাং ফনা লৈনবা অদোম্না মতম পুম্নমক্তা খাংবা কনবা অমসুং পামজবা লৈগদবনি”।
হৌজিক থেংনরিবা লাইচৎকী ফিবম অসি য়েংলগা, চহি অসিগী থৌরম ওনলাইন ওইনা পাংথোক্লে অমসুং পাংথোক্নবা পান্দম থম্লিবা থৌরমশিং স্কুলশিংনা ভর্চুএল ওইনা পাংথোক্লগনি।
থৌরম অসিদা শরুক য়ানবা স্কুলশিংনা মখোয় মশামক https://fitindia.gov.in/fit-india-school-week/ দা মিং চনগদবনি।
ফিত ইন্দিয়া স্কুল ৱিক পাংথোক্নবা ২০২০গী দিশেম্বরদা অপাম্বা চয়োল অমা মখোয়না খনগদবনি অমসুং মখোয়না মিং চনবা মতমদা মাংজৌন্না পীশিনখিবা পাংথোক্কদবা থবকশিং অদু নুমিৎ খুদিংগী পাংথোক্কদবনি।
চহি অসিগী স্কুল ৱিক থৌরমদা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌখ্রবা থৌরম খরদি-এরোবিক্স, লাইয়েকপা, কুইজ/দিবেতশিং, জগোয়, স্তেপ-অপ চাংদম্নবা অমসুং অতৈ কয়ানি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju launches the second edition of Fit India School Week , says students are the driving force behind making India fit
25 NOV 2020 6:43PM by PIB Delhi
Union Sports Minister Shri KirenRijiju today launched the second edition of "Fit India School Week" program in the presence of Fit India Mission Director Ekta Vishnoi, CBSE Chairman
Manoj Ahuja; CISCE Chairman Dr. G. Immanuel; Dr. Abdul Jaleel Marthya - Principal, MP International School, Kasaragod; Ms. Neeraj Singh - HOD PE & Sports, Jaypee Public School, Greater Noida and students PrakritiAdarsh of Jaypee Public School, Greater Noida &Yasir Ameer Ali of MP International School, Kasaragod and was hosted by sports anchor Manish Batavia.
The virtual event was conducted with the aim to encourage kids to inculcate physical activity and sports in their daily routine as school is the first place where habits are formed.
During the launch ceremony, Shri Rijiju spoke about the importance of fitness in school life and said "students are the driving force behind making India fit and I am happy to see that so many schools have registered for Fit India School Week and the numbers are increasing day by day. This helps in achieving our target to make every Indian fit as the energy for it is generated from these schools itself."
The Fit India School week program was launched in November last year and saw participation from over 15,000 schools across the country.
A lucky student, PrakritiAdarsh of Jaypee Public School, was also given the opportunity to ask the sports minister a question during the live session and she chose to ask him about his fitness mantra and how he has manages to look younger than his age.
Shri Rijiju responded with laughter and said "I think I am a 25-30-year-old boy and follow whatever is required to remain fit. You need to always have the will power and passion for it."
Keeping the current pandemic situation in mind, this year's initiative has gone online and the proposed activities would be mostly conducted by schools on virtual mode.
To participate in the program the schools have to register themselves on https://fitindia.gov.in/fit-india-school-week/
They then have to choose any one week in December 2020 to celebrate Fit India School Week and conduct daily activities from the list that has already been shared with them during the registration.
Some activities that have been planned for this year's school week programme are - Aerobics, Painting, Quiz/Debates, Dance, Step-Up Challenge among many others.