য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেবিনেৎ সেক্ত্রেতরীনা সাইক্লোন “এন.আই.ভি.এ.আর.”গী এন.সি.এম.সি.গী মিতিংদা চেয়র লৌখ্রে
ঐখোয়গী পান্দমদি মীওই অমত্তগী পুন্সি মাংহন্দবা অমসুং অমাং অতা অসি য়ারিমখৈ থোকহন্দবা, হায়না শ্রী রাজিব গৌবানা হায়খি
সেন্তরনা স্তেত সরকারদা ঙতাইফদনা চংদবা য়াদ্রশিং পীনবা থাজবা থমখ্রে
24 NOV 2020 9:24PM by PIB Imphal
সাইক্লোন নোংলৈ-নুংশিৎ “এন.আই.ভি.এ.আর.”গী য়ংলগা কেবিনেৎ সেক্ত্রেতরী শ্রী রাজিব গৌবানা চেয়র লৌদুনা নেস্নেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কম্মিতি (এন.সি.এম.সি.) মিতিং অমা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা তামিল নাদু, পুদুচেরী অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী সেক্ত্রেতরীশিং অমসুং মিনিস্ত্রী মখল কয়াগী সেক্ত্রেতরীশিংগা লোয়ননা পাংথোকখ্রে।
শ্রী গৌবানা হায় মদুদি ঐখোয়গী পান্দমদি মীওই অমত্তগী পুন্সি মাংহন্দবা অমসুং অমাং অতা অসি য়ারিমখৈ থোকহন্দবা অমসুং পাৱর, তেলোকোম অমসুং অতৈ মরুওইবা মফমশিং য়ারিবমখৈ অথুবা মতমদা মহৌশাগুম্না লৈহনবা অসিনি হায়না মহাক্না হায়খি।
চীফ সেক্ত্রেতরীনা এন.সি.এম.সি.দা মখোয়বু শেম-শাদুনা লৈনবা খংহনখি। দি.জি., আই.এম.দি.না কম্মিতিদা নোংলৈ-নুংশিৎ “এন.আই.ভি.এ.আর.”গী খ্বাইদগী অনৌবা ফিবম খঙহনখি। দি.জি. এন.দি.আর.এফ.না নুমিৎ হুম্নিগী শেম-শাদুনা লৈরবা অসি খংহনখি অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী তিম ৩০ অমসু লেঙদনা লৈরে অমসুং অহেনবা তিম ২০ অমসু তামিল নাদু, পুদুচেরী অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকীদমক খাক্তুনা লৈরি।
ঙা-ফাবা মীওইশিং অসিবু শমুদ্রদা চৎতনবা পাউতাক পীরি অমসুং শমুদ্র তোর্বান্দা লৈবা মীওইশিংবু শাফগদবা মফমদা লৈহনখ্রে। কেবিনেৎ সেক্ত্রেতরীনা ফিবম অসিদা ঙতাইফদনা চংদবা য়াদ্রশিং স্তেত সরকারদা পীনবা থাজবা থমখ্রে।

Ministry of Home Affairs
Cabinet Secretary chairs NCMC meeting on cyclone “NIVAR”
Our aim should be to ensure that there is no loss of life and damage is minimum, says Shri Rajiv Gauba
Center assures all necessary assistance to the state governments
24 NOV 2020 9:24PM by PIB Delhi
In view of Cyclonic Storm “NIVAR”, the Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba chaired the National Crisis Management Committee (NCMC) meeting today through video conferencing with the Chief Secretaries of Tamil Nadu, Puducherry and Andhra Pradesh and Secretaries of different ministries.
Shri Gauba said that our aim should be to ensure that there is no loss of life, damage is minimum and normalcy is restored in power, telecom and other important sectors in shortest possible time.
The Chief Secretaries informed the NCMC about their preparedness. DG, IMD briefed the committee about the latest situation of “NIVAR” cyclone. DG, NDRF informed about the preparedness to meet the situation in next three days and said that 30 teams of NDRF have so far been deployed and 20 additional teams have been kept on standby for Tamil Nadu, Puducherry and Andhra Pradesh.
Fishermen have been advised not to venture into the sea and the people in coastal areas are also being evacuated to shelter houses. The Cabinet Secretary assured all necessary Central assistance to the state governments to overcome this situation.