প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা ভারতনা ঙসি ১২সুবা ব্রিক্স সমিৎতা শরুক য়াখ্রে
17 NOV 2020 6:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, ভারতনা ১২শুবা ব্রিক্স সমিৎতা শরুক য়াখ্রে। রুসকী রাস্ত্রপতি ব্লাদিমীর পুতিন্না ঙসিগী ভর্চুএল ফোর্মেত্তা পাংথোকপা সমিৎ অদুগী ময়াই তাংবল লৌখি। চহি অসিগী সমিৎকী থিমদি “গ্লোবেল স্তেবিলিতী, শিয়র সেক্যুরিতী এন্দ ইনোভেতিব গ্রোথ”নি। সমিৎ অদুদা ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতি জের বোলসোনারো, চাইনাগী রাস্ত্রপতি শী জিনপিং অমসুং খা অফ্রীকাগী রাস্ত্রপতি সিরিল রামফোসানা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিদসু ব্রিক্সপু রুসনা নীংথিনা শেন্নবীবগীদমক্তা রুসকী রাস্ত্রপতি পুতিনবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ব্রিক্সনা তেরোরিজমগী মায়োক্তা লান্থেংনবা অমদি মালেমগী শেন্মিৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাংদা মরুওইবা থৌদাং য়ারি। প্রধান মন্ত্রীনা য়ুনাইতেদ নেসন্দা মথৌ তাবা শেমদোকপশিংগী মতাংদা পনখি, মদুদা সেক্যুরিতী কাউন্সলসু য়াওখি। মহাক্না মতমগী মতুং ইন্না থোং মান্ননা থম্নবগীদমক্তা দবল্যু.তি.ও., আই.এম.এফ., দবল্যু.ঐচ.ও. অসিনচিংবদা শেমদোক্নবগী ৱাফম পুখৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎকী মায়োক্তা তেংবাং পীননবা ফোংদোকখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা লৈবাক ১৫০ হেনবদা মরুওইবা হিদাক-লাংথকশিং পীখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি ২০২১দা ব্রিক্সকী প্রসিদেন্সী ওইনা মরী লৈনবা লৈবাকশিংগী মরক্তা তেংবাং পীনবদা পুক্নীং চংগনি। মসিগী মনুংদা ত্রোদিস্নেল মেদিসিন অমসুং দিজিতেল হেল্থ, পিপল-তু-পিপলগী মরী অমসুং চৎনবী-নাৎ পীথোক-পীশিন তৌনবা য়াওরি।
সমিৎকী অরোইবদা, ব্রিক্সকী লুচিংবশিংনা ‘মোস্কো দিক্লারেসন’ চৎনহনখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi leads India’s participation at the 12th BRICS Summit today
17 NOV 2020 6:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi led India’s participation at the 12th BRICS Summit, convened under the Chairship of President Vladimir Putin of Russia on 17 November 2020, in a virtual format. The theme of the Summit was “Global Stability, Shared Security and Innovative Growth”. President Jair Bolsonaro of Brazil, President Xi Jinping of China and President Cyril Ramaphosa of South Africa also participated in the Summit.
Prime Minister conveyed his appreciation to President Putin for the momentum in BRICS under the Russian Chair, despite the challenges of the COVID-19 pandemic. He noted that BRICS has played a significant role in fight against terrorism and in promoting the global economy. Prime Minister called for necessary reform of the UN and especially the Security Council, and other international bodies like WTO, IMF, WHO etc. to make them relevant to contemporary realities.
Prime Minister called for cooperation in addressing the Covid-19 pandemic and in this regard noted the supply of essential medicines to over 150 countries by India. He said that during its Chairship of the BRICS in 2021, India would focus on consolidation of intra-BRICS cooperation, including in the fields of traditional medicine and digital health, people-to-people ties and cultural exchanges.
At the conclusion of the Summit, BRICS Leaders adopted the “Moscow Declaration”.