Ministry of Home Affairs
National Disaster Response Force (NDRF) fully prepared for Cyclonic Storm "NIVAR"
NDRF pre-positions 22 teams at likely affected areas in Tamil Nadu, Puducherry and Andhra Pradesh
NDRF working in close coordination with district and local administrations
24 NOV 2020 6:52PM by PIB Delhi
Cyclonic Storm "NIVAR" is centred about 380 km East-Southeast of Puducherry and 430 km Southeast of Chennai. Cyclone "NIVAR" is very likely to intensify further into a severe cyclonic storm during the next 12 hours and is very likely to cross Tamil Nadu and Puducherry coasts between Karaikal and Mamallapuram around Puducherry during late evening of 25th November, as a severe cyclonic storm, with a wind speed of 100-110 kmph gusting to 120 kmph.
A close watch is being kept over the system. National Disaster Response Force (NDRF) HQ and Commandants of battalions located at Tamil Nadu and Andhra Pradesh are in coordination with the respective state authorities. In view of the India Meteorological Department (IMD) forecast and requirements projected by the state authorities, 22 teams (12 teams in Tamil Nadu, 03 teams in Puducherry and 07 teams in Andhra Pradesh) have been pre-positioned at likely affected areas. Teams have been kept reserve at Guntur (Andhra Pradesh), Thrissur (Kerala) and Mundli (Odisha) to meet additional requirements.
All teams have reliable wireless and satellite communications, tree cutters/ pole cutters for post landfall restoration, if need arises. In view of the current COVID-19 scenario, NDRF teams are equipped with appropriate PPEs.
NDRF is working in close coordination with district and local administrations. Awareness programmes are being conducted for all citizens in the form of information about cyclones, do’s and don’ts and information about COVID-19 in affected areas and prevention measures. All deployed teams are assisting the local administration in evacuation of people from areas that are likely to be affected by the cyclone. NDRF is spreading a sense of security amongst the communities that teams are available at their service and will remain present in the area until the situation returns to normal, so that the public does not panic.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ)না নোংলৈ নুংশিৎ “নিবার”গী মপুং ফানা শেম শাখ্রে
এন.দি.আর.এফ.না তামিল নাদু, পুদুচেরী অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী শোকহল্লকপা য়াবা মফমশিংদা তিম ২২ মাংজৌননা শেম-শাদুনা লৈখ্রে
এন.দি.আর.এফ.না দিস্ত্রিক্ত অমসুং লোকেল এদমিনিস্ত্রেসনশিংগা লোইননা পুন্না থবক তৌমিন্নরি
24 NOV 2020 6:52PM by PIB Imphal
নোংলৈ নুংশিৎ “নিবার” পুদুচেরীগী নোংপোক-খানোংপোক্তা কি.মি. ৩৮০ রোম অমসুং চেন্নাইগী খানোংপোক্তা কি.মি.৪৩০দা শিৎলি। সাইক্লোন “নিবার” মখা তানা কনশিল্লক্তুনা পুং ১২গী মনুংদা হেন্না অকনবা নোংলৈ নুশিৎ অমা ওইরক্কদৌরি অমসুং তামিল নাদু অমদি পুদুচেরীগী কারইকল অমসুং মামল্লপুরমগী মরক্তা লৈবা সমুদ্র মপালশিং পুদুচেরীগী অকোইবদা নুংশিৎকী খোঙজেল পুংদা কি.মি. ১০০-১১০দগী পুংদা কি.মি. ১২০ ফাওবা শিৎকদবা অকনবা নোংলৈ নুংশিৎ অমা ওইনা নবেম্বর ২৫গী নুমিদাং অথেংবদা শিৎলবা য়ানা লৈরি।
সিস্তেম অসি কুপ্না য়েংশিল্লি। তামিল নাদু অমসুং অন্ধ্র প্রদেশতা লৈবা নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ) ঐচ.ক্যু অমসুং বাত্তালিয়নগী কম্মান্দেন্তশিংগা লোইননা রাজ্যশিং অসিগী ওথোরিতীশিংগা লোইননা থবক তৌমিন্নরি। ইন্দিয়ন মেতিয়োরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.)গী ফোর্কাস্ত অমসুং রাজ্যগী ওথোরিতীশিংনা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোরকপগী মতুং ইন্না শোহল্লকপা য়াবা মফমশিংদা তিম ২২ (তামিল নাদুদা তিম ১২, পুদুচেরীদা তিম ০৩ অমসুং অন্ধ্র প্রদেশতা তিম ০৭) মাংজৌননা শেম শাদুনা লৈখ্রে। গুনতুর (অন্ধ্র প্রদেশ), ত্রিশুর (কেরেলা) অমসুং মুন্দলি (ওরিশা)দা অহেনবা মথৌ তারকপশিংগীদমক্তা তিমশিং রিজর্ব তৌদুনা থমখ্রে।
তিম পুম্নমক্কী মথৌ তৌরিবা ৱায়রলেস অমসুং স্তেলাইৎ কম্ম্যুনিকেসনশিং, করিগুম্বা মথৌ তারক্লবদি লেন্দফোলগী মতুংদা অমাং অতা থোকপা শেমজিন্নবা উগী কত্তরশিং /পোলগী কত্তরশিং লৈ। হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফীভম অসি য়েংলগা এন.দি.আর.এফ.কী তিমশিং মতিক চাবা পি.পি.ই.শিং থম্লি।
এন.দি.আর.এফ.না দিস্ত্রিক্ত অমসুং লোকেল এদমিনিস্ত্রেসনশিংগা লোইননা পুন্না থবক তৌমিন্নরি। সাইক্লোনগী মরমদা ইপাউ পীনবা মওংদা, তৌগদবশিং অমদি তৌরোইদবশিং অমসুং শোকহল্লবা মফমশিংদা কোবিদ-১৯গী মরমদা ই-পাউ অমসুং চেকশিল থৌরাংশিংগী মতাংদা প্রজা পুম্নমক্তা এৱের্নেস প্রোগ্রামশিং পাঙথোক্লি। দিপ্লোই তৌরিবা তিম পুম্নমক্না সাইক্লোন অসিনা শোকহল্লবা য়াবা মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিং হোন্দোক্নবা লোকেল এদমিনিস্ত্রেসনগী মতেং পাংলি। এন.দি.আর.এফ.না প্রজানা পাখৎতনবা মখোয়গী তিমশিংনা মীয়ামগী মতেং পাংনবা লৈরি অমসুং হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিল্লক্ত্রিবা ফাওবা মখোয় মফম অসিদা লৈখিগনি হায়না ৱাখল ৱাদনবা হোৎনরি।