হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল মন্ত্রালয়না একাদেমিক ইয়র ২০২০-২১গী সেন্ত্রেল পুল এম.বি.বি.এস./বি.দি.এস. সীৎশিংগী মখাদা ‘কোবিদ ৱারিয়র্সকী মচাশিং’দগী কেন্দিদেৎশিংগী সেলেক্সন অমসুং নোমিনেসন তৌনবা অনৌবা কেতগোরী অসি অয়াবা পীখ্রে
“মসিনা কোবিদ ৱারিয়র পুম্নমক্না মথৌ তৌখিবা অমসুং মীওইবা খুন্নাইগীদমক্তা মশাগী ওইজবা থীদনা কত্থোকখিবশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎলগনি”: দা. হর্শ বর্ধন
19 NOV 2020 12:49PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না একাদেমিক ইয়র ২০২০-২১গী সেন্ত্রেল পুল এম.বি.বি.এস./বি.দি.এস. সীৎশিংগী মখাদা কেন্দিদেৎশিংগী সেলেক্সন অমসুং নোমিনেসন তৌনবা গাইদলাইনশিংদা ‘ৱার্দস ওফ কোবিদ ৱারিয়র্স’ হায়না কৌবা অনৌবা কেতগোরী অমা লৈহন্নবা সরকারগী ৱারেপ অদু ঙসি লাউথোকখ্রে।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা হায়খি খোঙথাং অসিনা কোবিদ ৱারিয়রশিংনা কোবিদকী অনাবশিং লায়েংবদা অমসুং মেনেজমেন্ত তৌবদা কত্থোকখিবা অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা পান্দম থম্লি। “মসিনা কোবিদ ৱারিয়র পুম্নমক্না মথৌ তৌখিবা অমসুং মীওইবা খুন্নাইগীদমক্তা মশাগী ওইজবা থীদনা কত্থোকখিবশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎলগনি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থৱায় থাখ্রবা; নত্ত্রগা কোবিদকা মরী লৈনবা মথৌ তৌবদা শোইবদগী লৈখিদবা “কোবিদ ৱারিয়রশিং”গী মচাশিংদগী কেন্দিদেৎশিং সেলেক্সন অমসুং নোমিনেসন তৌনবা সেন্ত্রেল পুল এম.বি.বি.এস./বি.দি.এস. সীৎশিং অসি এল্লোকেৎ তৌগনি।
ভারত সরকারনা মখোয়গীদমক্তা লুপা লাখ ৫০গী ইন্সুরেন্স পেকেজ লাউথোকপা মতমদা কোবিদ ৱারিয়রগী ৱাহন্থোক পীখিবা অদু অমুক হন্না মীয়ামদা নীংশিংহল্লদুনা মন্ত্রীনা হায়খি, “কোবিদ ৱারিয়রশিং অসি কোবিদ-১৯ নাবা মীওইশিংগা হকথেংননা শোক্না-শম্নদুনা অমসুং মখোয়বু য়েংশিল্লিবা অমসুং মসিনা মরম ওইরগা খুদোংথিবা নংবা য়ারিবা কম্ম্যুনিতী হেল্থ ৱার্কশিং য়াওনা পব্লিক হেল্থকিয়র প্রোভাইদর পুম্নমক অদুনি। লনাই হোস্পিতালগী স্তাফ অমসুং থবক্তগী পোত্থরবা/ভোল্যুন্তীয়র/ লোকেল অর্বান বোদীশিং/ কন্ত্রেক্তেদ/ নোংমগী শুরিবা/ এদ-হোক/ রাজ্য/কেন্দ্রগী হোস্পিতালশিং/ কেন্দ্র/রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওতোনোমস হোস্পিতালশিংগী মথৌ তারিবা আউৎসোর্স স্তাফ, এম্স অমসুং ইন্সতিত্যুতস ওফ নেস্নেল ইম্পোর্তেন্স (আই.এন.আই.শিং)/ কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিংনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা থৌদাং লৌনবা দ্রাফ তৌখিবা হোস্পিতালশিং পুম্নমক অসি য়াওখি।” মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারনা কেতগোরী অসিগী ইলিজিবিলিতী অদু সর্তিফাই তৌগনি।
২০২০-২১গী চহিগী ওইনা কেতগোরী অসিগীদমক সেন্ত্রেল পুল এম.বি.বি.এস. সীৎ মঙা (০৫) রিজর্ব তৌখ্রে।
কেন্দিদেৎশিং অসিগী সেলেক্সন অসি নেস্নেল তেস্তিং এজেন্সীনা পাঙথোকপা নীৎ-২০২০দা ফংখিবা রেঙ্কতা য়ুম্ফম ওইরগা ওনলাইন এপ্লিকেসনগী খুত্থাংদা মেদিকেল কাউন্সিল কম্মিতি (এম.সি.সি.)না তৌগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Health Ministry approves new category for selection and nomination of candidates from ‘Wards of COVID Warriors’ under Central Pool MBBS/BDS seats for the academic year 2020-21
“This will honour the Solemn Sacrifice of all COVID warriors who served selflessly for duty and humanity”: Dr. Harsh Vardhan
19 NOV 2020 12:49PM by PIB Delhi
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare today announced the Government’s decision to introduce a new category called ‘Wards of COVID Warriors’ in the guidelines for selection and nomination of candidates against Central Pool MBBS seats for the academic Year 2020-21.
The Union Health Minister said that this move aims to dignify and honour the noble contribution made by the COVID Warriors in treatment and management of COVID patient. “This will honour the Solemn Sacrifice of all COVID warriors who served with selfless dedication for the cause of duty and humanity”, he stated.
Central Pool MBBS seats may be allocated for selection and nominations of the candidates from amongst the wards of “COVID Warriors”, who have lost life due to COVID 19; or died accidently on account of COVID 19 related duty.
Reminding everyone that the definition of COVID Warrior has been laid down by Government of India while announcing the insurance package of 50 lakhs for them, the Minister said, “COVID Warriors are all public healthcare providers including community health workers, who may have to be in direct contact and care of COVID-19 patients and who may be at risk of being impacted by this. Private hospital staff and retired/volunteer/ local urban bodies/ contracted/ daily wage/ ad-hoc/ outsourced staff requisitioned by States/ Central hospitals/ autonomous hospitals of Central/ States/UTs, AIIMS and Institutes of National Importance (INIs)/ hospitals of Central Ministries drafted for COVID-19 related responsibilities are all included.” He added that the State/UT Government will certify the eligibility for this category.
Five (05) Central Pool MBBS seats have been reserved for this Category for the year 2020-21.
The selection of candidates will be made by the Medical Council Committee (MCC) through online application on the basis of rank obtained in the NEET-2020 conducted by National Testing Agency.