ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ‘ଭୋକାଲ ଫର ଲୋକାଲ’ ଆହ୍ୱାନକୁ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁମାନଙ୍କର ସମର୍ଥନ
• ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ମିଳିଲା ସନ୍ଥ ସମାଜର ଆଶୀର୍ବାଦ
17 NOV 2020 1:50PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତକୁ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ କରିବା ଲାଗି ‘ଭୋକାଲ ଫର ଲୋକାଲ’ ପାଇଁ ଗତକାଲି କରିଥିବା ଅପିଲକୁ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁମାନେ ବହୁମାତ୍ରାରେ ସମର୍ଥନ କରିଛନ୍ତି। ସନ୍ଥ ସମାଜ ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏହି ନିବେଦନକୁ ବେଶ ଉତ୍ସାହପୂର୍ଣ୍ଣ ସମର୍ଥନ ମିଳିଛି। ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁମାନେ ଦେଶକୁ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ କରିବା ଦିଗରେ ‘ଭୋକାଲ ଫର ଲୋକାଲ’ ଆହ୍ୱାନକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ତଥା ଏହାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏହାକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ଲାଗି ସଂକଳ୍ପ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗତକାଲି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ଜରିଆରେ ଜୈନ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ ବିଜୟ ବଲ୍ଲଭ ସୁରୀଶ୍ୱର ଜୀ ମହାରାଜଙ୍କ 151ତମ ଜୟନ୍ତୀ ସମାରୋହ ଅବସରରେ ‘ଷ୍ଟାଚ୍ୟୁ ଅଫ ପିସ’ର ଅନାବରଣ ଅବସରରେ ଏହି ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଯେପରି ଭାବେ ଭକ୍ତି ଆନ୍ଦୋଳନ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମକୁ ଆଧାର ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା, ସେହିପରି ଆଜି ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତକୁ ସନ୍ଥ, ମହାତ୍ମା, ମହନ୍ତ ଏବଂ ଦେଶର ଆଚାର୍ଯ୍ୟମାନଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଆଧାର ପ୍ରଦାନ କରାଯିବା। ସେ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁମାନଙ୍କୁ ନିଜ ଶିକ୍ଷାରେ ଏବଂ ନିଜର ଅନୁଗାମୀମାନଙ୍କ ସହିତ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିବା ସମୟରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଲାଗି ନିବେଦନ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନକୁ ସମର୍ଥନ କରି ଶ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରବିଶଙ୍କର କହିଛନ୍ତି ଯେ ତାଙ୍କ ସଂଗଠନର ଯୁବବର୍ଗମାନେ ଏକ ଆପ ବିକଶିତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଦୈନିକ ଜୀବନରେ ବ୍ୟବହୃତ ସାମଗ୍ରୀର ବ୍ୟବହାରରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ସଂକଳ୍ପକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ।
ବାବା ରାମଦେବ ମଧ୍ୟ ପତଞ୍ଜଳି ଓ ନିଜର ଅନୁଗାମୀମାନଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ମହାନ କାର୍ଯ୍ୟ ପ୍ରତି ନିଜର ସଂକଳ୍ପକୁ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଅନ୍ୟ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁମାନଙ୍କ ସହିତ ଯୋଗାଯୋଗ କରିବାର ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେଇ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ‘ଭୋକାଲ ଫର ଲୋକାଲ’ ମଞ୍ଚରେ ଏକତ୍ର କରିବା କରିବା ପାଇଁ ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ ।
ସଦଗୁରୁ ଜଗ୍ଗୀ ବାସୁଦେବ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନକୁ ସମର୍ଥନ କରି ଟ୍ୱିଟ କରି କହିଥିଲେ ଯେ “ଆତ୍ମନିର୍ଭରତାର ଏପରି ଏକ ମୌଳିକ ଶକ୍ତି ଅଟେ, ଯାହା ଏକ ମଜବୁତ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରି ଅଟେ। ଆମକୁ ଦେଶର ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଢାଞ୍ଚାକୁ ନମନୀୟ କରିବାକୁ ହେବ ଏବଂ ଏଥିରେ ବିଚ୍ଛିନ୍ନତାବାଦ ଭାବନା ଆସିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ । ଏହା ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଟେ। ଏହା କେବଳ ଦେଶର ନାଗରିକମାନଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଜରିଆରେ ସମ୍ଭବପର ।
ସ୍ୱାମୀ ଅବଧେଶାନନ୍ଦ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏହି ଆହ୍ୱାନକୁ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ବୋଲି କହି ଶୀର୍ଷ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ନେତାଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସମର୍ଥନ କରିବା ବିଷୟରେ କହିଥିଲେ ।
ଭାଗବତ କଥାକାର ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁ ଦେବକୀ ନନ୍ଦନ ଠାକୁର କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନକୁ ସମର୍ଥନ କରି ତାଙ୍କର ସମର୍ଥକମାନେ ‘ଭୋକାଲ ଫର ଲୋକାଲ’କୁ ନିଜ ଜୀବନର ସିଦ୍ଧାନ୍ତ କରି ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତର ଆହ୍ୱାନକୁ ସମର୍ଥନ କରିବାର ଭାବନା ଏବଂ ପ୍ରଶଂସା କରି ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁମାନେ ଦେଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତା ମେଳ ଖାଉଛି। ସେମାନେ କେବଳ ଏହି ଆହ୍ୱାନକୁ ସମର୍ଥନ କରିନାହାନ୍ତି ବରଂ ସନ୍ଥ ସମାଜ ମଧ୍ୟରେ ସମନ୍ୱୟ ସ୍ଥାପନ କରିବାର ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେଇ ନିଜର ସମର୍ଥକମାନଙ୍କୁ ‘ଭୋକାଲ ଫର ଲୋକାଲ’ ଆଦେଶକୁ ସ୍ୱୀକାର କରିବା ଲାଗି ଆହ୍ୱାନ କରିଛନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ ଏମାନେ ନିଜର ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଓ ସମ୍ବଳ ଉପଯୋଗ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ମଧ୍ୟ ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି । ଏହି ଆନ୍ଦୋଳନ ପ୍ରତି ସେମାନଙ୍କର ଏହି ଉଦାର ସମର୍ଥନ ନିମ୍ନରେ ଦେଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତାରୁ ଜଣାପଡ଼ିଥାଏ ।

Prime Minister's Office
Spiritual Leaders go Vocal for Local on PM’s call
Sant Samaj Blesses AatmaNirbhar Bharat Movement
17 NOV 2020 1:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister Narendra Modi’s appeal to spiritual leaders to help popularise ‘vocal for local’ for AatmNirbhar Bharat yesterday has found huge response among the prominent spiritual leaders of the country. The ‘sant samaj’ has responded to the Prime Minister’s appeal with great enthusiasm. The Spiritual personalities have come forward with public commitment to promote and popularise ‘vocal for local’ for AatmNirbhar Bharat and have pledged their support for the cause.
The Prime Minister’s call came at the unveiling of the ‘Statue of Peace’ to mark the 151st Birth Anniversary celebrations of Jainacharya Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj, via video conferencing, yesterday. Shri Modi had said, as the base of the freedom struggle was provided by the bhakti movement, similarly, today, basis of the AatmNirbhar Bharat will be provided by the saints, mahatma, mahants and acharyas of our country. He called on the spiritual leaders, to promote AatmNirbhar Bharat in their preaching and interactions with their followers.
Sri Sri Ravi Shankar said that in support of the Prime Minister call, youngsters in his organizations have created an app and Sri Sri reiterated the commitment to AatmNirbhar Bharat in things of day to day use.
Baba Ramdev also pledged support of Patanjali and his followers to the enterprise of AatmNirbhar Bharat. He offered to get in touch with other spiritual leaders and bring them on the platform of ‘vocal for local’.
Sadguru Jaggi Vasudev tweeted in response to the Prime Minister’s call “Self-reliance is a fundamental strength that is vital for a strong and stable Nation. Not to stand in isolation but for resilience of national fiber and be of significance in the world. Only possible with committed Citizenry.”
Swami Awadheshanand responded with the unified support on behalf of the top spiritual leaders and called the Prime Minister call inspiring.
Bhagwat Kathakar and Spiritual personality Devaki Nandan Thakur said that on the call of the Prime Minister his followers have made ‘vocal for local’ their life’s motto.
Sentiment of support and appreciation for the call for AatmNirbhar Bharat resonates through the messages of the spiritual leaders. They are not only supporting the call on a personal level but are offering to coordinate the response of the ‘sant samaj’, calling upon their supporters to adopt the ideals of ‘vocal for local’ also they are pledging their infrastructure and resources to the cause. The unstinting support for the movement can be seen in the following messages.