প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.গী ৱাফমদা স্পিরিচুএল লুচিংবশিংনা লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোকখ্রে
সন্ত সমাজনা আত্মনিরভর ভারত ইহৌদা থৌজাল পীরে
17 NOV 2020 1:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙরাং আত্মনিরভর ভারতকীদমক ‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জল থোকপা’ হায়বা ৱাফমবু স্পিরিচুএল লুচিংবশিংনা শন্দোকপীনবা ৱাফম থমখিবা মতুংদা লৈবাকসিগী মশক নাইবা স্পিরিচুএল লুচিংবশিংগী মরক্তগী পাউখুম চাউনা লাক্লি‍। ‘সন্ত সমাজ’না প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফমবু পুক্নীং চঙনা পাউখুম পীরকখি‍। স্পিরিচুএল পর্সোনেলিতীশিংনা আত্মনিরভর ভারতকীদমক ‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোকপা’ হায়বা ৱাফমবু শন্দোক্নবা অমদি য়োকখৎনবা চোংথোরকপগা লোয়ননা হীরম অসিদা মখোয়না শৌগৎকনি হায়না ৱাশক্লি‍।
প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফম অদু ঙরাং ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা জৈনচার্য়া শ্রী ভিজয় বল্লভ সুরিস্বের জী মহারাজকী ১৫১শুবা মপোক কুমওন থৌরমগা মরী লৈননা ‘ইং চিকপগী মীতম’ মায়খুম হাংদোকপদা ফোঙদোকখিবনি‍। নীংতম ইহৌগী য়ুম্ফম ভক্তি ইহৌনা থোনখিবগুম, ঙসি আত্মনিরভর ভারতকী য়ুম্ফমসু ঐখোয়গী লৈবাকসিগী লাইনীংবশিং, মহাত্মা, মহন্তশিং অমদি অচার্য়াশিংনা থোনগনি, হায়না শ্রী মোদীনা হায়খিবনি‍। মহাক্না স্পিরিচুএল লুচিংবশিংবু মখোয়গী তুং ইনবশিংগা ৱারী ৱাতা শানবা মতমদা অমদি পাউতাক পীবা মতমদা আত্মনিরভর ভারতপু য়োকখৎপিনবা ৱাফম থমখিবনি‍।
শ্রী শ্রী রবি শঙ্করনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফমবু শৌগৎলদুনা মহাক্কী লূপগী নহাশিংনা এপ অমা শেম্লে হায়না ফোঙদোকখি অমদি নুংতিগী শীজিন্নবা পোৎলমশিংগী মতাঙদা আত্মনিরভর ভারতপু য়োকখৎনবা ৱাফমসু শ্রী শ্রীনা থমখি‍।
বাবা রামদেবনসু আত্মনিরভর ভারতপু পতাঞ্জলি অমদি মহাক্কী তুংইনবশিংনা শৌগৎকনি হায়না ৱাশকখি‍। মহাক্না অতোপ্পো স্পিরিচুএল লুচিংবশিংগা পাউ ফাওনদুনা ‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোকপা’ হায়বা ৱাফমসিগীদমক মখোয়বু ফম্পাক অমত্তদা পুরক্নবা হোৎনগনি হায়না ফোঙদোকখি‍।
সাদগুরু জগ্গি বাসুদেবনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফমগী পাউখুম ওইনা ত্বীত তৌরকখিবদা “মরোমদোম লেপচবা হায়বা অসি মপাঙ্গল কনবা মরা চেৎপা লৈবাক অমগী চঙদ্রবা য়াদ্রবা মতিং অমনি‍। তোখায়না লেপ্লোইদবনি, লৈবাক্কী মপাঙ্গল কলহন্নবা লেপকদবনি অমদি মালেমদা মশক থোকপা ওইহনগদবনি‍। হায়ববরিবসি মীয়াম্না খোঙফম চেৎনা লেপ্লবা মতমদা ওইথোকপা ঙমগনি‍।”
স্বামী অৱাধেসনন্দনা মকোক থোংবা স্পিরিচুএল লুচিংবশিংগী মহুৎ শিল্লগা পুন্না শৌগৎমিন্নগনি হায়না পাউখুম পীরকপগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফমদুবু পুক্নীং থৌগৎনিংঙাই ওই হায়না ফোঙদোকখি‍।
ভগৱত ৱারী লীবা অমদি স্পিরিচুএল পর্সোনেলিতী দেবকি নন্দন থাকুরনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফম তারগা মহাক্কী তুংইনবশিংনা ‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোকপা’ হায়বসি মখোয়গী পুন্সিগী খোল্লাউ ওইহনখ্রে‍ হায়না হায়খি‍।
আত্মনিরভর ভারতকী ৱাফমবু পুক্নীং চঙনা শৌগৎপা অমদি থাগৎপগী খোঞ্জেলনা স্পিরিচুএল লুচিংবশিংগী পাউজেলদা নিনখি‍। মখোয়না ৱাফমদুবু মখোয় মশাগী থাক্তা খক্তা নত্তনা ‘সন্ত সমাজ’কী পাউখুমগা পুন্না চৎমিন্নদুনা মখোয়বু শৌগৎপশিংদা ‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোকপা’ হায়বা ৱাফমবু তুং ইন্নবা ৱাফম থমখি, অদুগা হীরম অসিদা মখোয়গী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমদি মচাক মথুম শীজিন্ননবসু ৱাশক্লি‍। ইহৌ অসিবু খোঙফম লেঙদনা শৌগৎনবা ৱাফমশিং মখাগী পাউজেলশিং অসিদা উবা ফংগনি‍।

Prime Minister's Office
Spiritual Leaders go Vocal for Local on PM’s call
Sant Samaj Blesses AatmaNirbhar Bharat Movement
17 NOV 2020 1:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister Narendra Modi’s appeal to spiritual leaders to help popularise ‘vocal for local’ for AatmNirbhar Bharat yesterday has found huge response among the prominent spiritual leaders of the country. The ‘sant samaj’ has responded to the Prime Minister’s appeal with great enthusiasm. The Spiritual personalities have come forward with public commitment to promote and popularise ‘vocal for local’ for AatmNirbhar Bharat and have pledged their support for the cause.
The Prime Minister’s call came at the unveiling of the ‘Statue of Peace’ to mark the 151st Birth Anniversary celebrations of Jainacharya Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj, via video conferencing, yesterday. Shri Modi had said, as the base of the freedom struggle was provided by the bhakti movement, similarly, today, basis of the AatmNirbhar Bharat will be provided by the saints, mahatma, mahants and acharyas of our country. He called on the spiritual leaders, to promote AatmNirbhar Bharat in their preaching and interactions with their followers.
Sri Sri Ravi Shankar said that in support of the Prime Minister call, youngsters in his organizations have created an app and Sri Sri reiterated the commitment to AatmNirbhar Bharat in things of day to day use.
Baba Ramdev also pledged support of Patanjali and his followers to the enterprise of AatmNirbhar Bharat. He offered to get in touch with other spiritual leaders and bring them on the platform of ‘vocal for local’.
Sadguru Jaggi Vasudev tweeted in response to the Prime Minister’s call “Self-reliance is a fundamental strength that is vital for a strong and stable Nation. Not to stand in isolation but for resilience of national fiber and be of significance in the world. Only possible with committed Citizenry.”
Swami Awadheshanand responded with the unified support on behalf of the top spiritual leaders and called the Prime Minister call inspiring.
Bhagwat Kathakar and Spiritual personality Devaki Nandan Thakur said that on the call of the Prime Minister his followers have made ‘vocal for local’ their life’s motto.
Sentiment of support and appreciation for the call for AatmNirbhar Bharat resonates through the messages of the spiritual leaders. They are not only supporting the call on a personal level but are offering to coordinate the response of the ‘sant samaj’, calling upon their supporters to adopt the ideals of ‘vocal for local’ also they are pledging their infrastructure and resources to the cause. The unstinting support for the movement can be seen in the following messages.