প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সপ্তদশ ভাৰত-আছিয়ান ভাৰ্চুৱেল শীৰ্ষ সন্মিলনত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণ
12 NOV 2020 5:33PM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ,
মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী নগুয়েন ছ্যুঅ’ন ফুক,
সুধীবৃন্দ,
প্ৰতি বছৰৰ দৰে এইবছৰ আমি সকলোৱে হাতে হাত ধৰি, আমাৰ ঐতিহ্যগত পৰিয়াল অনুভৱক ছবিখন তুলিব নোৱাৰিলো! কিন্তু তসত্ত্বেও আমি অতি আনন্দিত যে আমি ভাৰ্চুৱেল মাধ্যমত সকলো মিলিত হৈছো।
সৰ্বপ্ৰথমে মই প্ৰসংশা কৰিম ভিয়েটনামক, লগতে আছিয়ানৰ বৰ্তমানৰ অধ্যক্ষ আৰু লগতে আছিয়ানত ভাৰতৰ হৈ সমন্বয়ৰক্ষী হিচাপে থকা থাইলেণ্ডকো প্ৰসংশা কৰিম। ক’ভিডৰ সমস্যা সত্ত্বেও আপোনালোকে নিজ নিজ দায়িত্ব অত্যন্ত সুন্দৰকৈ পালন কৰিছে।
সুধীবৃন্দ,
ভাৰত আৰু আছিয়ানৰ কৌশলগত অংশীদাৰীত্ব আমাৰ সমভাৱাপন্ন সমৃদ্ধশালী ঐতিহাসিক, ভৌগলিক আৰু সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গঢ়ি উঠিছে। আছিয়ান গোষ্ঠীয়ে আৰম্ভণিৰ পৰাই আমাৰ ‘এক্ট ইষ্ট নীতি’-ৰ মূল কেন্দ্ৰ হিচাপে কাম কৰিছে।
ভাৰতৰ ‘ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় উদ্যোগ’ আৰু আছিয়ানৰ ‘আউটলুক অন ইণ্ডো পেছিফিক’-ৰ মাজত যথেষ্ট মিল আছে। মোৰ দৃঢ় বিশ্বাস যে এক ‘সংযোগশীল তথা দায়িত্বশীল আছিয়ান’ এই অঞ্চলৰ সকলোৰে নিৰাপত্তা তথা বিকাশৰ বাবে অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ।
ভাৰত আৰু আছিয়ানৰ মাজত ব্যক্তিগত, আৰ্থিক, সামাজিক, ডিজিটেল, অৰ্থনৈতিক, সামুদ্ৰিক প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে যোগাযোগ বৃদ্ধি কৰাৰ উদ্যোগৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ সকলোৱেই সুলভ অৱস্থাতে অগ্ৰাধিকাৰ পাই আহিছে।
বিগত কেবাবছৰ ধৰি আমি এইবোৰ ক্ষেত্ৰত অত্যন্ত ওচৰে পাজৰেই আছো। মই বিশ্বাস কৰো যে আজি আমাৰ আলাপ-আলোচনা যদিও ভাৰ্চুৱেল মাধ্যমেৰে হৈছে, আমাৰ মাজৰ দূৰত্ব আৰু কম কৰাৰ ক্ষেত্ৰত লাভজনক হ’ব।
মই আৰু এবাৰ আপোনালোক সকলোকে আজিৰ মত-বিনিময়ত অংশগ্ৰহণৰ বাবে ধন্যবাদ জনাইছো।

Prime Minister's Office
English translation of Prime Minister's remarks at 17th India-ASEAN Virtual Summit
12 NOV 2020 5:33PM by PIB Delhi
Namaste,
Excellency, Prime Minister Nguyen Suwon Phuc,
Excellencies,
Like every year, we could not take our traditional Family Photo by holding each other's hand! But still I am happy that we all are meeting via virtual medium.
First of all, I have all praise for Vietnam, the current Chair of ASEAN, and Thailand, India's current country coordinator in ASEAN. Despite the COVID led painful problems, you have fulfilled your responsibilities well.
Excellencies,
India and ASEAN's Strategic Partnership is based on our shared rich historical, geographical and cultural heritage. The ASEAN Group is the nodal center of our Act East Policy since the very beginning.
There is ample closeness between India's "Indo Pacific Oceans Initiative" and ASEAN's "Outlook on Indo Pacific". We firmly believe that a "Cohesive and Responsive ASEAN" is essential for "Security and Growth for All in the Region".
Speeding up all types of connectivity initiatives between India and ASEAN - physical, economic, social, digital, financial, maritime - is the top priority for us.
We have come very close in all these areas in the last few years. I believe that today's interaction, even if it is happening via virtual medium, will be advantageous in further reducing our differences.
I once again thank all of you for today's interaction.