পাৱর মন্ত্রালয়
পাৱর গ্রিদনা Q2FY21গীদমক্তা লুপা করোর ৩১১৭গী তেক্স (পি.এ.তি.)কী মতুংদা শেন্দোং ফংখ্রে
অপুনবা ইনকম ৮% ওইদুনা লুপা করোর ৯,৮৯০দা হেনগৎখ্রে
12 NOV 2020 12:52PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী, পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা, ‘মহারত্ন কম্পনী, পাৱর গ্রিদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (পাৱরগ্রিদ) অমসুং লৈবাক অসিগী ‘সেন্ত্রেল ত্রান্সমিসন য়ুতিলিতী (সি.তি.য়ু.)’না, লুপা করোর ৩,০৯৪গী পি.এ.তি. অমসুং লুপা করোর ৯,৮৩১গী অপুনবা ইকম Q2FY21গীদমক্তা অকক্নবা মওংদা ফংবা ঙমখ্রে। স্তেনদঅলোনগী বেসিস্তা, কম্পনী অসিনা পি.এ.তি অমসুং লুপা করোর ৩,১১৭কী অপুনবা ইনকম অমসুং লুপা করোর ৯,৮৯০ মথংশিৎনা Q2FY21গীদমক ফংখ্রে, শেনবা চহি ২০গী মতমগী ওইনা মথংশিৎনা ২৩% অমসুং ৮% হেনগৎখ্রে।
থা তরুক্কী মতমগীদমক্তা (H1FY21), পি.এ.তি. অমসুং অকক্নবা মতমগী মতুং ইনবা অপুনবা ইনকম অসি মথংশিৎনা লুপা করোর ৫,১৪২ অমসুং লুপা করোর ১৯,৬৪৮নি, মসি শেনবা চহি ২০গী মরী লৈনবা মতমগী ওইনা ১% অমসুং ৬% হেন্না ৱাংলবনি, অদুগা স্তেঅলোনগী মতুং ইন্না, পি.এ.তি. অমসুং অপুনবা ইনকম অসি মথংশিৎনা লুপা করোর ৫,০৯৭ অমসুং লুপা করোর ১৯,৫১১ ওইদুনা, মথংশিৎনা ৩% অমসুং ৬%গী শাহৌ ফংখ্রে।
কম্পনীনা চাউরাক্না লুপা করোর ৩,১০০গী শেন্নীংগী চাদিং হেনগৎলি অমসুং Q2FY21গী মতমদা লুপা করোর ১০,৬৯৩গী শেনফম ওইবা কেপিতেলাইজ এসেৎশিং লৈরি।
থা অহুমগী মনুং অসিদা কমিসন তৌখিবা অতৌ এসেৎশিংদি, ৪০০ kV D/C NNTPS – অরিয়ালুর তি.এল., ৪০০ kV D/C বনল্কান্তা – রাধানেসদা তি.এল. অমসুং গোরখপুরদা লৈবা আই.সি.তি.শিং, পাৱরগ্রিদকী ভুজ, রাধানেসদা, রাইগর অমসুং পুগলুর সবস্তেসনশিংনি।
খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজী অমসুং খুৎলাইশিং শিজিন্নদুনা, অতোমেসন অমসুং দিজিতেল সোলুসনশিং শিজিন্নবা হেলহল্লি, পাৱরগ্রিদনা H1FY21গী মনুংদা ৯৯.৮৩%গী ত্রান্সমিসন সিস্তেম এভাইলিবিলিতী চাংচৎতা শিজিন্নবা য়েংশিল্লি।

Ministry of Power
POWERGRID posts Profit After Tax (PAT) of ₹3,117 crore for Q2FY21
Total Income rises by 8% to ₹ 9,890 crore
12 NOV 2020 12:52PM by PIB Delhi
Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), a ‘Maharatna’ Company under Ministry of Power, GoI and the ‘Central Transmission Utility (CTU)’ of the country, has posted a PAT of ₹ 3,094 crore and Total Income of ₹ 9,831 crore on consolidated basis for Q2FY21. On standalone basis, the Company posted PAT and Total Income of ₹ 3,117 crore and ₹ 9,890 crore respectively for Q2FY21, registering an increase of about 23% & 8% respectively with respect to the corresponding period of FY20.
For six-month period (H1FY21), the PAT and Total Income on consolidated basis are ₹ 5,142 crore and ₹ 19,648 crore respectively, which are about 1% and 6% higher with respect to the corresponding period of FY20, while on standalone basis, the PAT and Total Income are ₹ 5,097 crore and ₹ 19,511 crore respectively, registering a growth of 3% and 6% respectively.
The Company incurred a Capital Expenditure of about ₹ 3,100 crore and capitalized assets worth ₹ 10,693 crore (excluding FERV) on consolidated basis during Q2FY21.
During the quarter, POWERGRID commissioned Pole-1 of Bipole-I of the prestigious 6000 MW Raigarh – Pugalur HVDC system despite many challenges and lockdown restrictions encountered during COVID-19 pandemic alongwiththe 1765 km long ±800 kV Raigarh - Pugalur HVDC transmission line traversing through five states, 400 kV D/c Pugalur – Arasur and 400 kV D/c Pugalur – Pugalur transmission lines. The commissioned elements will facilitate power flow of 1500 MW from Western Region to Southern Region ensuring reliable and quality power supply.
Other major assets commissioned during the quarter are, 400 kV D/C NNTPS – Ariyalur TL, 400 kV D/C Banaskantha – Radhanesda TL and ICTs at Gorakhpur, Bhuj, Radhanesda, Raigarh and Pugalur substations of POWERGRID.
POWERGRID’s physical assets along with its subsidiaries at the end of H1FY21, stood at 168,140 ckm of transmission lines, 252 substations and more than 419,800 MVA of transformation capacity.
With the adoption of latest technological tools and techniques, enhanced use of automation and digital solutions, POWERGRID maintained average transmission system availability of 99.83% during H1FY21.