সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
দোমেস্তিক ফ্লাইতশিংগী ফেয়র বেন্দশিং ২০২১গী ফেব্রুৱারিগী ২৪ ফাওবা শাংদোকখ্রে
নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পেসেঞ্জর ত্রাফিক লাখ ২ য়ৌখ্রে
05 NOV 2020 6:12PM by PIB Imphal
এয়রলাইন্না চৎনগদৌরিবা ফেয়র বেন্দশিং অসি সিবিল এবিএসন মিনিস্ত্রীনা ২০২১গী ফেব্রুৱারিগী ২৪ ফাওবা শাংদোকখ্রে। মসিগী ফেয়র বেন্দশিং অসি ২০২০গী মেগী ২১দা নমফুদা চৎনবা হৌখিবনি।
নুতিগী ওইবা পেসেঞ্জর ত্রাফিক অসিশু ২০২০গী নবেম্বরগী ১দা লাখ ২.০৫ য়ৌখি। দোমেস্তিক এবিএসন্না ২০২০গী মেদা হাংদোকপদা এয়রলাইনশিং অসি মহৌশানা পাইবা ঙম্লম্বা অদুদগী ৩৩% খক্ত পাইবা ঙমখি (২০২০গী, কালেনগী শেদ্যুলগী মতুং ইন্না)। মতম অদুদা, নুতিগী ত্রাফিক অসি চাওরাক্না ৩০,০০০নি। মসিগী কেপাসিতি অসি ২০২০গী জুনগী ২৬তগী ৪৫%দা হেনগৎখি। মসিগী কেপাসিতি অসি অমুক ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী ২দা ৬০%হেনগৎখি। হৌজিক এয়রলাইন্না পাইবা ঙম্লিবা অসি ৬০%নি।
সিবিল এবিএসন মিনিসত্রীনা ত্রাফিক অসি নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিল্লি অমসুং ত্রাফিক অসি কুমহৈ লৈবা মরম্না হেনগৎলরবা য়ারি অমসুং ত্রাফিক অসি হেনগৎপগা লাক্কদৌবা কেপ অসি ৭০-৭৫% ওইরবা য়ারি।

Ministry of Civil Aviation
Fare bands for domestic flights extended upto 24th February, 2021
Daily passenger traffic reached over 2 lakhs
05 NOV 2020 6:12PM by PIB Delhi
The fare bands within which the airlines have to operate have been extended upto 24th February, 2021 by the Ministry of Civil Aviation. These fare bands came into force with effect from 21st May, 2020.
The daily passenger traffic has reached 2.05 lakh on 1st November, 2020. When the domestic aviation opened in May 2020, the airlines were enabled to fly upto 33% of the normal capacity (as per summer schedule, 2020). At that time, the average daily traffic was about 30,000. This cap was enhanced to 45% w.e.f. 26th June, 2020. This cap was further revised to 60% w.e.f. 2nd September, 2020. At present the airlines can operate upto 60% of their capacity.
Ministry of Civil Aviation is monitoring the traffic everyday, and it is expected that the traffic would further pick up because of the festival season and as the passenger traffic increases, the upper cap would be revised to 70-75% of normal capacity in the coming days.