প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর ৫দা ভর্চ্যুএল গ্লোবেল ইনবেস্তর রাউন্দতেবলদা ময়াই তাংবল লৌগনি
রাউন্দতেবল অসিদা মালেম শিনবা থুংনা লৈরিবা মকোক থোংবা পেন্সন অমসুং সোবরেন ৱেল্থ ফন্দশিংনা শরুক য়াগনি
থৌরম অসিনা ভারত্তা ইন্তরনেস্নেল ইনবেস্তমেন্তশিং মখা তানা খুমাং চাউশিন্নবগী মতাংদা খন্ননবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি
03 NOV 2020 5:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ৫, ২০২০দা ভর্চ্যুএল গ্লোবেল ইনবেস্তর রাউন্দতেবল (ভি.জি.আই.আর.)দা ময়াই তাংবল লৌগনি। ভি.জি.আই.আর. অসি ভারত সরকারগী ফাইনান্স মন্ত্রালয় অমসুং নেস্নেল ইনবেস্তমেন্ত অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দনা শিনবনি। মসি মাংজিল থারিবা গ্লোবেল ইন্সতিত্যুস্নেল ইনবেস্তরশিং, ভারতকী বিজিনেসকী লুচিংবশিং অমসুং ভারত সরকার অমসুং ফাইনান্সিএল মার্কেৎ রিগুলেতরশিংদগী মকোক থোংবা মরু ওইবা ৱারেপ লৌগদবশিংগী মরক্তা পাঙথোকপা অখন্নবা দাইলোগ অমনি। থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী ফাইনান্স মন্ত্রী, ফাইনান্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, আর.বি.আই. গবর্নর অমসুং অতোপ্পা দিগনিতরীশিংসু য়াওগনি।
রাউন্দতেবল অসিদা ত্রিলিয়ন য়ু.এস. দোলর ৬কী মেনেজমেন্তগী মখাদা অপুনবা এসেৎশিংগা লোয়ননা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা পেন্সন অমসুং সোবরেন ৱেল্থ ফন্দ কুন্না (২০) শরুক য়াগনি। গ্লোবেল ইন্সতিত্যুতস্নেল ইনবেস্তরশিং অসিদা য়ু.এস., য়ুরোপ, কনাদা, কোরিয়া, জপান, মিদল ইস্ত, অস্ত্রেলিয়া অমসুং সিঙ্গাপুর য়াওনা মরু ওইবা রিজনশিংগী মহুৎ শিল্লি। থৌরম অসিদা ফন্দশিং অসিগী মরু ওইবা ৱারেপ লৌগদবশিং হায়বদি সি.ই.ও.শিং অমসুং সি.আই.ও.শিংনা শরুক য়াগনি। ইনবেস্তর খরদি ভারত সরকারগা অহানবা ওইনা ৱারী শাগনি। গ্লোবেল ইনবেস্তরশিংগী মথক্তা, রাউন্দতেবল অসিদা তোঙান তোঙানবা মকোক থোংবা ভারতকী বিজিনেসকী লুচিংবশিংনা শরুক য়াগনি।
ভি.জি.আই.আর. ২০২০না ভারতকী শেন্মীৎলোন অমসুং ইনবেস্তমেন্তগী ৱাখল্লোন, স্ত্রকচরেলগী অহোংবশিং অমসুং য়ু.এস.দি. ত্রিলিয়ন ৫গী শেন্মীৎলোনগী লম্বীদা চংশিন্নবা সরকারগী ৱাখল্লোন অসিগী মতাংদা খন্নবদা মীৎয়েং থমগনি। থৌরম অসিনা ভারতকী ইন্তরনেস্নেল ইনবেস্তমেন্তশিং করম্না খুমাং চাউশিনগনি হায়বগী মতাংদা মকোক থোংবা পোলিসীমেকরশিংগা লোয়ননা মাংজিল থারিবা গ্লোবেল ইনবেস্তরশিং অমসুং ভারতকী বিজিনেস লুচিংবশিংনা ৱারী শানবা অমদি খন্ন-নৈনবগী খুদোংচাবা অমা পীগনি। ভারতকী ফোরেন ইনবেস্তমেন্তগী ফিস্কেল অসি শেনবা চহি অমগী অহানবা থা মঙাগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি। ভি.জি.আই.আর. ২০২০না শেমখ্রিবা পার্তনরশিপশিং অসি মরা চেৎনবা অমসুং মখোয়না ভারত্তা ইনবেস্তমেন্ত তৌবা হেনগৎপা পাম্বা ইন্তরনেস্নেল ইন্সতিত্যুস্নেল ইনবেস্তরশিংগা লোয়ননা মরী ফগৎহন্নবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তা তাঞ্জা অমসু ফংহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM to chair Virtual Global Investor Roundtable on 5th November
Top Pension and Sovereign Wealth Funds from across the world to participate in the Roundtable
Event will provide an opportunity to deliberate on further accelerating the growth of international investments in India
03 NOV 2020 5:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will chair the Virtual Global Investor Roundtable (VGIR) on 5th November, 2020. The VGIR is being organized by the Ministry of Finance, Government of India, and National Investment and Infrastructure Fund. It is an exclusive dialogue between leading global institutional investors, Indian business leaders and the highest decision makers from the Government of India and Financial Market Regulators. Union Finance Minister, Union Minister of State for Finance, RBI Governor and other dignitaries will also be present on the occasion.
The Roundtable will witness participation from twenty of the world’s largest pension and sovereign wealth funds with a total Assets Under Management of about US$6 trillion. These global institutional investors represent key regions including the US, Europe, Canada, Korea, Japan, Middle East, Australia, and Singapore. Event will witness participation of key decision makers of these funds, i.e., the CEOs and CIOs. Some of these investors would also be engaging for the first time with the Government of India. Apart from global investors, the Roundtable will also see participation of several top Indian Business Leaders.
VGIR 2020 will focus on discussions around India’s economic and investment outlook, structural reforms and the government’s vision for the path to a USD 5 trillion economy. The event will provide an opportunity to leading global investors and Indian business leaders to engage and deliberate with senior policymakers on how to further accelerate the growth of international investments in India. Foreign investments in India this fiscal is the highest ever for the first five months of a financial year. VGIR 2020 will also provide an occasion for all stakeholders to further cement the strong partnerships that have been built and to foster engagement with international institutional investors who are looking to increase their Indian investments.