কয়লা মন্ত্ৰালয়
বাণিজ্যিক কয়লা খননৰ নিলামৰ ১ম দিনা উৎসাহজনক আৰম্ভণি
02 NOV 2020 6:24PM by PIB Guwahati
কয়লাৰ বিক্ৰীৰ অৰ্থে কয়লা খনিৰ নিলামৰ প্ৰথম দিনা নিবিদাকাৰীসকলৰ মাজত শক্তিশালী আৰু সুস্থ প্ৰতিযোগিতা পৰিলক্ষিত হয়। কয়লা মন্ত্ৰালয়ে ১৮ জুন, ২০২০ত বাণিজ্যিক খননৰ অৰ্থে কয়লা খনিসমূহৰ নিলাম আৰম্ভ কৰিছিল। ইয়াৰ অংশ হিচাপে টু ষ্টেজ ফৰৱাৰ্ড অক্সন প্ৰক্ৰিয়া (ইনিচিয়েল অ’ফাৰ আৰু ফাইনেল অ’ফাৰেৰে গঠিত) প্ৰৱৰ্তন কৰে। য’ত নিবিদাকাৰীসকলে সংৰক্ষিত মূল্যৰ ওপৰত পাৰ্চেন্টেজ ৰেভিনিউ শ্বেয়াৰৰ অৰ্থে বিডত অংশ ল’ব লাগে।
- কয়লা মন্ত্ৰালয়ে নিলামৰ বাবে ৰখা ব্লকসমূহে নিবিদাকাৰীসকলক ব্যাপকভাৱে আকৰ্ষিত কৰিবলৈ সক্ষম হয় যাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত অ’ফাৰত থকা ভিন্ন ব্লকসমূহৰ বাবে তেওঁলোকে বিড দাখিল কৰে।
- দাখিল কৰা টেকনিকেল বিডসমূহ মূল্যায়ন কৰা যায় আৰু টেকনিকেলি কোৱালিফাইড বিডাৰসকলৰ তালিকা ঘোষণা কৰা হয়। ইয়াৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত, কয়লা মন্ত্ৰালয়ে আজি দিনৰ ১১:০০ বজাত বাণিজ্যিক উদ্দেশ্যৰ অৰ্থে কয়লা খনিসমূহৰ ইলেকট্ৰনিক নিলাম আৰম্ভ কৰে।
- ই-নিলামৰ ১ম দিনটোতে শক্তিশালী প্ৰতিযোগিতা পৰিলক্ষিত হয়, কেতবোৰ খনিৰ নিলামৰ বাবে ৩-৪ ঘন্টাতকৈয়ো অধিক সময়ৰ প্ৰয়োজন হৈ পৰে।
- সকলোবোৰ খনি নিলামৰ পাছত, বজাৰখনত কয়লা খনিসমূহৰ ১০% ৰোধিক চিগনেলিং শক্তিশালী ডিমাণ্ডত চূড়ান্ত অ’ফাৰ লাভ কৰা হয়।
১ম দিনাৰ ফলাফল তলত উল্লেখ কৰা হৈছেঃ
ক্ৰমিক নং
খনিৰ নাম
ৰাজ্য
পিআৰচি (mtpa)
ভূতাত্ত্বিক ৰিজাৰ্ভ (MT)
ক্ল’জিং বিড দাখিল কৰিছে
সংৰক্ষিত মূল্য (%)
চূড়ান্ত অ’ফাৰ (%)
বাৰ্ষিক ৰাজহ আহৰণ (কোটি টকা)
১
টাকলি জেনা বেল্লুৰা উত্তৰ আৰু টাকলি জেনা বেল্লুৰা দক্ষিণ
মহাৰাষ্ট্ৰ
১.৫০
১১৭.২৬
অৰবিন্দ ৰিয়েলিটি এণ্ড ইনফ্ৰাচট্ৰাকচাৰ প্ৰাইভেট লিমিটেড /১৪৬৮৭৫
৪
৩০.৭৫
২৬৭.১৬
২
উৰ্টাণ
মধ্য প্ৰদেশ
০.৬৫
৫৫.৩৯১
জেএমএছ মাইনিং প্ৰাইভেট লিমিটেড /১৪৭০৭৪
৪
১০.৫০
১২৪.২৭
৩
মাৰ্কিমংলী II
মহাৰাষ্ট্ৰ
০.৩০
১১.৪৪
য়াজদানী ইন্টাৰনেশ্যনেল প্ৰাইভেট লিমিটেড / ১৪৮৩৪১
৪
৩০.৭৫
৫৩.৪৩
৪
ৰাধিকাপুৰ পশ্চিম
উৰিষ্যা
৬.০০
৩১২.০৪
বেদান্ত লিমিটেড /৬৮৫২২
৪
২১.০০
৫৯২.২৮
৫
চাকলা
ঝাৰখণ্ড
৫.৩০
৭৬.০৫
হিন্দালক’ ইণ্ডাষ্ট্ৰীজ লিমিটেড /৬৪৮৫৬
৪
১৪.২৫
৫১৯.৫৪

Ministry of Coal
Upbeat Beginning to Day 1 of Commercial Coal Mine Auction
02 NOV 2020 6:24PM by PIB Delhi
First day of auction of coal mines for sale of coal saw strong and healthy competition among the bidders. Ministry of Coal had launched the auction of coal mines for commercial mining on June 18, 2020 pursuant to a two stage forward auction process (comprising of Initial Offer and Final Offer), wherein the bidders have to bid for the percentage revenue share over the reserve price.
• The blocks put on auction by Ministry of Coal generated wide interest from bidders who had submitted their bids for various blocks on offer.
• The technical bids submitted were evaluated and the list of Technically Qualified Bidders was declared.Pursuant to this, Ministry of Coal has commenced the electronic auction of the coal mines for commercial purpose today at 11:00 AM.
• The Day 1 of e-auction has witnessed strong competition, with auction of some of the mines going on for more than3-4 hours.
• In all the mines auctioned, the final offer received is above 10% signalling strong demand of coal mines in the market.
The results for Day 1 are as under:
S. No.
Name of the Mine
State
PRC (mtpa)
Geological Reserves (MT)
Closing Bid Submitted by
Reserve Price (%)
Final Offer (%)
Annual Revenue Generated (Rs. Cr.)
1
Takli Jena Bellora North and Takli Jena Bellora South
Maharashtra
1.50
117.26
AUROBINDO REALITY AND INFRASTRUCTURE PRIVATELIMITED/146875
4
30.75
267.16
2
Urtan
Madhya Pradesh
0.65
55.391
JMS MINING PRIVATE LIMITED/147074
4
10.50
124.27
3
MarkiMangli II
Maharashtra
0.30
11.44
YAZDANI INTERNATIONAL PVT. LTD. / 148341
4
30.75
53.43
4
Radhikapur West
Odisha
6.00
312.04
VEDANTA LIMITED/68522
4
21.00
592.28
5
Chakla
Jharkhand
5.30
76.05
HINDALCO INDUSTRIES LIMITED/64856
4
14.25
519.54