কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
হন্দক্কী চহি অসিদা এম.এস.পি.দা খ্বাইদগী য়াম্না ফৌ লৈনবা থৌরাং তৌরি -শ্রী পিয়ুস গোয়ল
ময়াম্না লৈবা ঙম্বা মমলদা তিলহৌ ফংহন্নবা মরু ওইবা খোংথাং কয়া সরকারনা লৌখৎখ্রে
সরকারনা অলুগী মমলসু হন্থহন্নবা হোৎনখ্রে
হৱাই-চেংৱাইগী মমল হন্থহন্নবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে
30 OCT 2020 6:17PM by PIB Imphal
ফুদ কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং স্তেত এজন্সীশিংনা চৎখিবা চহিগী এল.এম.তি. ৬২৭গী ফৌ অদুগী মায়োক্তা চৎলিবা খরিফ মহৈ-মরোংগী পন্থা অসিগী মনুংদা এল.এম.তি. ৭৪২ গী ফৌ লৈনবা শেম শাখ্রে। খরিফ ২০২০-২১গীদমক্তা লৈনবগী সেন্তরশিংগী মশিং অদু ৩০,৭০৯দগী ৩৯,১২২দা হেনগৎখ্রে। মীদিয়াগা ৱারি শান্নবা মতমদা পল্লদুনা, কনজ্যুমর অফেয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী, , শ্রী পিয়ুশ গোয়লনসু হায়খি মদুদি মার্কেত্তা ঙন্না ফৌ য়ৌরকপনা মরম ওইরগা লৈবগী পন্থা অদু ২৬/০৯/২০২০দা ওইনা ঙনখৎখ্রে।
হন্দক্কী চহি অসিদা লৈনবা থৌরাং তৌরিবা খ্বাইদগী য়াম্লবা ফৌ
মন্ত্রী অসিনসু অহোংবা মমলদা তিলহৌ ফংহন্নবা লৌখৎলিবা মরু ওইবা খংথাংশিং অদুগী মতাংদসু ৱা ঙাংখি। মসিগী অৱাৎপশিং অসি মেনখৎনবগীদমক লৌখৎলিবা খোংথাংশিং-
সেপ্তেম্বর তাং ১৪/০৯/২০২০দগী তিলহৌ এক্সপোর্ত তৌবা চেৎনা থিংখ্রে। দি.জি.এফ.তি.না প্রাইবেত প্লেয়রশিংনা ইম্পোর্ত তৌবদা খুদোংচাবা পীরি। ২৩/১০/২০২০দগী চৎনহন্দুনা হোসেলরগীদমক্তা এম.তি.২৫ অমসুং রিতেলরগীদমক্তা এম.তি. ২গী অকক্নবা তিলহৌগী স্তোক থম্নবগীদমক্তা এসেনসিয়েল কোমোদিতিস এক্ত পানখ্রে। ২০২০দগী তিলহৌ মরুগী এক্সপোর্ত থিংখ্রে অমসুং তিলহৌগী মমল হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা মীয়ামগী অৱাবা কোকহন্নবা বফর স্তোক্তগী তিলহৌশিং থাদোরকখ্রে।
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনসু হায়খি মদুদি সরকার অসিনা আলুগী মমল হন্থহন্নবা খোংথাংশিং শোইদনা লৌখৎহন্নবা য়েংশিল্লি। অলুদা লৌখিবা কিমপর্ত দ্যুতী অদু হান্নদি ৩০% ওইরম্মি। হৌজিক্তি ৩১/০১/২০২১ ফাওবা অলু ইমপোর্ত তৌবগীদমক্তা @১০% দ্যুতীদা এল.এম.তি. ১০গী কোতা পীখ্রে।
অসিগা চপ মান্ননা, হৱাই-চেৱাইশিংগী মমল হন্থহন্নবা খোংথাংশিং লৌখৎখ্রে। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বফর স্তোকশিংদগী হৱাই-চেংৱাইশিং সপ্পাই তৌদুনা মিং ওইনা পল্লবদা মুঙ্গ, উরদ অমসুং তুর দাল, হায়রিবা হৱাই মখল অহুম অসিদা রিতেল ইন্তরভেন্সন লৈখি। বফর স্তোক অসিদগী তুরগী এল.এম.তি. ২, লাক্কদবা নুমিৎ ১৫নি অদিদা ওপন মার্কেত সেলগী খুত্থাংদা থাদোক্লগনি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Record paddy procurement at MSP projected this year- Shri Piyush Goyal
Government taking proactive steps to ensure affordable onions
Government ensuring moderate potato prices
Steps are being taken to moderate prices of pulses
30 OCT 2020 6:17PM by PIB Delhi
Food Cooperation of India and state agencies are all set to procure a record quantity of 742 LMT paddy during the ongoing Kharif crop season as against 627 LMT paddy last year. The number of purchase centres for Kharif 2020-21 have also been increased from 30,709 to 39,122. Stating this at a media interaction, Mr Piyush Goyal, Minister of Consumer Affairs, Food and Public distribution also said that the procurement season had been advanced to 26/09/2020 in view of the early arrival of paddy in the market.
Record Paddy Procurement projected this year
The minister also spoke about the proactive steps to ensure affordable onions. The steps taken to moderate crisis are-
Proactive ban on onion export is imposed from 14/09/2020. DGFT is facilitating import by private players. The Essential commodities act is invoked for onion stock limit of 25MT for wholesaler and 2MT for retailer, w.e.f. 23/10/2020. The Export of onion seeds is prohibited from 2020 and the disposal of onion from buffer stock is being done in order to provide relief to the people in view of the soaring onion prices.
Shri Piyush Goyal also said that the government is ensuring that steps are being taken to moderate potato prices. The import duty on potato was earlier 30%. Now, quota of 10 LMT @10% duty for import of potato till 31/01/20221 is notified.
Similarly, Steps have been taken to moderate the prices of pulses. There has been retail intervention in three pulses, viz. Moong, Urad and Tur Dal by supplying pulses from buffer stocks to States/UTs. 2 LMT of Tur from the buffer stock is to be disposed through open market sale in the next 15 Days.