লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
শ্রী গাঙ্গৱারনা য়ু.পি.গী বরেলীদা ফমুং ১০০ লৈবা অনৌবা ই.এস.আই.সি. হোপিতালগী ভুমি পুজন পাংথোকখ্রে
দসহরাগী য়াম্না ফরবা নুমিৎ অসিদা প্রোপোস তৌখিবা অনৌবা ই.এস.আই.সি. হোপিতাল অসিনা বরেলি রিজনগী মীয়াম পুম্নমক্তা হরাও-তয়াম্বা পুরকখি
26 OCT 2020 4:22PM by PIB Imphal
য়ু.পি.গী বরেলীদা ফমুং ১০০ লৈবা অনৌবা ই.এস.আই.সি. হোসপিতালগী ভুমি পুজন অসি ঙরাং লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী (আই./সি.), শ্রী সন্তোশ কুমার গাঙ্গৱারনা পাংথোকখি।
মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংবা মতমদা, শ্রী গাঙ্গৱার, বরেলিদগী মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত নিপাল্লক ওইরবা অসিনা কেন্দ্র সরকার, রাজ্য সরকার অমসুং জিলাগী এদমিনিস্ত্রেশনশিংবু মহাক্কী কন্সতিত্বেন্সী অসিগী মীয়ামগীদমক মেদিকেলগী ওইবা মথৌ তারিবা অসিগী মঙলান অদুবু মঙফাওনহনবীবগীদমক্তা মখোয়গী হোৎনজমন অদুগীদমক্তা থাগৎখি অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎখি। হোপিতাল অসিনা হৌজিক্তি আই.পি.শিং অমসুং বেনিফিসরীশিংনা ময়োক্নরিবা অৱাবা অদু হৌজিক্তি কোকহল্লগনি, হান্নদি মখোয়না অৱাংবা থাক্কী মেদিকেল ত্রীতমেন্ত তৌনবগীদমক্তা এ.আই.আই.এম.এস., দিল্লী নত্রগা লখনৌদা চৎপা তারম্মি হায়নসু মহাক্না হায়খি। মন্ত্রী অসিনসু লাউথোকখি মদুদি আই.এস.আই.সি. হোসপিতাল অসিগী ফেসিলিতীশিং অসি য়ামদবা য়ুজর ফী লৌদুনা মীচম প্রজাদা ফংহল্লগনি। মহাক্না মখাতানা হায়খি মদুদি মসিগী হোসপিতাল অসি তুংদা লাক্কদবা মতমদদি মোদেল হোসপিতাল অমা ওইনা ওন্থোক্লগনি।
থৌরম অদুদা লাকখিবা অমসুং ৱা ঙাংখিবা অতোপ্পা দিগ্নিতরীশিং অদুদি দা. উমেশ গৌতম, মেয়র, বরেলি, য়ু.পি., দা. অরুন কুমার, এম.এল.এ., বরেলি, য়ু.পি., দা. দি.সি. বর্মা, এম.এল.এ., মিরগঞ্জ, শ্রী রনৱির প্রসাদ, আই.এ.এস., কমিসনর, বরেলি, শ্রী নিতশ কুমার, আই.এ.এস., দি.এম., দা. কেশৱ অগরৱাল, মেম্বর ই.এস.আই. কোর্পোরেশন অমসুং শ্রিমতি উশা উপথ্যায়, কোর্পোরেতর। ৱাঙাংলোইশিং অদু কেন্দ্রগী মন্ত্রীবু বেরিলি রিজনগী ৱার্করশিং অমসুং অতোপ্পা মীয়ামগী কান্ননবগীদমক্তা মহাক্না হোৎনখিবশিং অদুগীদমক্তা থমোয় শেংনা থাগৎপা ফোংদোকখি। মমাংদা দা. আর.কে. কতেরিয়া, মেদিকেল কমিসনরনা দিগ্নিতরী পুম্নমকপু তরাম্না ওকখি অমসুং ভারত শিনবা থুংনা ৱার্করশিংগীদমক্তা ‘অতল বিমিত ৱ্যক্তি কলয়ান য়োজনা’গী মখাদা কান্নবা ফংহনবসু য়াওনা ই.এস.আই.সি.গী হন্দক্তা পাইখৎলকখিবা খোংথাংশিং অদুগী মতাংদসু ঙাংখি।
মসিগী হোসপিতাল অসি শাবগী থবক অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৯০ চংনা একর ৪.৬৭গী পলোত মফম অমদা তৌরগনি। মসিনা বরেলি অমসুং মনাক নকপদা লৈবা ই.এস.আই.বেনিফিসরী চাউরাক্না লাখ ২দা য়াম্না কান্নগনি। হোসপিতাল অসিদা খ্বাইদগী নৌবা ফেসিলিতীশিং মীং ওইনা পল্লবদা মাইনর ও.তি., রিউসিতেশন রুম, কজ্বেল্তী ৱার্দ, সি.এম.ও. রুম, ফ্রেকচর ক্লিনিক, এক্স-রে, ই.সি.জি., সেমপল কলেক্সন, রেদিয়োলোজী, ও.তি.শিং/আই.সি.য়ি.শিং, ৱার্দশিং।
এমপ্লোয়ীস স্তেত ইন্সুরেন্স কোর্পোরেশন অসি কমপ্রেহেন্সিব ওইবা সোসিয়েল সেক্যুরিতীগী কান্নবা খুদম ওইনা চুনবা মেদিকেল কেয়র অমসুং মথৌ তাবা মতমদা তোঙান-তোঙানবা শেলগী কান্নবশিং খুদম ওইনা এমপ্লোইমেন্তকা মরী লৈননা অসোক-অপন থোকপা, নাবা মতমদা, শিখিবা য়াওবা অসিনচিংবশিং কয়া পীরিবা ইহান-হানবা ওর্গনাইজেশন্নি। ই.এস.আই.এক্ত অসি করিগুম্বদা মীওই ১০ নত্রগা মদুদগী হেনন্না থবক পীবগী প্রেমাইস/প্রেসিঙ্কশিংদা চৎনগনি। থা অমদা লুপা ২১,০০০/- ফাওবগী খুৎশুমল ফংবা এমপ্লোয়ীশিংনা ই.এস.আই. এক্তকী মখাদা হেল্থ ইন্সুরেন্স কোভর অমসুং অতোপ্পা কান্নবশিং লৌবা য়াগনি। ঙসিদি মসিনা ৱার্করশিংগী ফেমিলী য়ুনিৎ করোর ৩.৪৯ ময়া নক্না মসিনা কোভর তৌরি অমসুং হেন্দোক থোইদোকপা শেলগী কান্নবশিং অমসুং বেনিফিসরী করোর ১৩.৫৬তা চুনবা মেদিকেল কেয়রশিং পীরি। ১৯৫২দা, কোর্পোরেশন অসিদা দিসপেন্সরী ২১ লৈরম্মি অদুগা ই.এস.আই. হোসপিতালশিং অমত্তা লৈরমদে। ঙসিদি, মসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি য়াম্না হেনদোক পাথোক্না হেনখ্রে, মসিদা দিসপেন্সরী / আয়ুশ য়ুনিৎ ১৬৪৮ অমসুং ই.এস.আই. হোসপিতাল ১৫৯, ব্রাঞ্চ/পে ওফিস ৭৯৩, দিসপেন্সরী-কম-বর্রাঞ্চ ওফিস ৩৪, রিজনেল অমসুং সব-রিজনেল ওফিস ৬৪। ই.এস.আই.স্কীম অসি ঙসিদি লৈবাক অসিগী রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩৪গী জিলা ৫৬৬দা থবক ওইনা পাইখৎখ্রে।

Ministry of Labour & Employment
Shri Gangwar performs Bhoomi Pujan of 100 Bedded New ESIC Hospital at Bareilly, U.P done
Proposed new ESIC Hospital brings joy & happiness to all the people of Bareilly Region on the auspicious day of Dushera
26 OCT 2020 4:22PM by PIB Delhi
Bhoomi Pujan of 100 bedded new ESIC Hospital, Bareilly, U.P. was done by Shri Santosh Kumar Gangwar, Minister of State (I/C) for Labour and Employment yesterday.
During his address, Shri Gangwar, eighth time Member of Parliament from Bareilly, hailed and expressed gratitude for the efforts of Central Government, State Government & District Administration for realizing the dream into reality of medical needs of the people of his Constituency. He also said that this hospital will now ease the difficulties of IPs and beneficiaries as earlier they had to either travel to AIIMS, Delhi or Lucknow for higher medical treatment. The Minister also announced that the facilities of this ESIC Hospital will be made available to common people by charging nominal user fee. He further said that this Hospital will be turned into a Model Hospital in future.
The other Dignitaries who graced and spoke on the occasion were Dr Umesh Gautam, Mayor, Bareilly, U.P, Dr. Arun Kumar, MLA, Bareilly, U.P. Dr. D. C. Verma, MLA, Mirganj, Shri Ranvir Prasad I.A.S, Commissioner, Barielly, Sh. Nitesh Kumar, IAS, DM, Dr. Keshav Agarwal, Member, ESI Corporation and Smt. Usha Upadhyay, Corporator. All the Speakers profusely thanked the Union Minister for his efforts towards the benefit of the Workers and other people of Bareilly Region. Earlier, Dr. R. K. Kataria, Medical Commissioner welcomed all the Dignitaries and also spoke about the recent moves of ESIC which includes extended benefits made available under ‘Atal Bimit Vyakti Kalyan Yojana’ for the workers across India.
The construction of this Hospital will be done on a plot area of 4.67 acres with an estimated cost of Rs. 90 crores. It will prove to be very beneficial about 2 Lakh ESI Beneficiaries of Bareilly and nearby areas. This hospital will be equipped with may state of the art facilities viz. Minor OT, Resuscitation Room, Casualty Ward, CMO Room, Fracture Clinic, X-Ray, ECG, Sample Collection, Radiology, OTs/ICUs, Wards.
The Employees' State Insurance Corporation is a pioneer Social Security organization providing comprehensive social security benefits like reasonable Medical Care and a range of Cash Benefits in times of need such as employment injury, sickness, death etc. The ESI Act applies to premises/precincts where 10 or more persons are employed. The employees drawing wages up to Rs.21,000/- a month are entitled to health insurance cover and other benefits, under the ESI Act. Today, it is covering about 3.49 crores of family units of workers and providing matchless cash benefits and reasonable medical care to its 13.56 crore beneficiaries. In 1952, the Corporation had only 21 Dispensaries with no ESI Hospital. Today, its infrastructure has increased many folds with 1648 Dispensaries/AYUSH Units and 159 ESI Hospitals, 793 Branch/Pay Offices, 43 Dispensaries-cum-Branch Offices, 64 Regional & Sub-Regional Offices. The ESI Scheme is today stands implemented in 566 districts in 34 states and Union Territories of the country.