Ministry of Defence
Indigenously built ASW Corvette ‘Kavaratti’ to be Commissioned at Visakhapatnam
21 OCT 2020 7:07PM by PIB Delhi
The last of four indigenously built Anti-Submarine Warfare (ASW) stealth corvettes “INS Kavaratti” under Project 28 (Kamorta class) is scheduled to be commissioned into the Indian Navy by General Manoj Mukund Naravane, PVSM, AVSM, SM, VSM, ADC, Chief of the Army Staff at Naval Dockyard, Visakhapatnam on Thursday, 22 October 20.
Touted as a potent Stealth ASW Corvette, Kavaratti is indigenously designed by the Indian Navy's in-house organisation, Directorate of Naval Design(DND), and built by Garden Reach Shipbuilders & Engineers (GRSE), Kolkata, and portrays the growing capability of the Indian Navy, GRSE and the nation in becoming self-reliant through indigenization, thus, accentuating our national objective of “Atmanirbhar Bharat”. The ship has up to 90% indigenous content and the use of carbon composites for the superstructure is a commendable feat achieved in Indian shipbuilding. The ship’s weapons and sensors suite is predominantly indigenous and showcases the nation’s growing capability in this niche area.
Kavaratti has a state-of-the-art weapons and sensor suite capable of detecting and prosecuting submarines. In addition to its anti-submarine warfare capability, the ship also has a credible self defence capability and good endurance for long-range deployments.
It is noteworthy that the ship will be commissioned into the Navy as a combat-ready platform as the ship has completed sea trials of all the systems fitted onboard. It is a praiseworthy achievement in itself, taking into consideration the restrictions imposed due to ongoing COVID-19 pandemic during which she was delivered to the Navy. With the induction of Kavaratti into its fold, the Indian Navy’s preparedness will be enhanced.
Kavaratti takes her name from erstwhile INS Kavaratti which was an Arnala class missile corvette. The older Kavaratti distinguished herself by operating in support of was Bangladesh's liberation in 1971.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
লমদমসিদা শাবা এ.এস.দব্লিউ. কোর্বেত ‘কবরাত্তি’ ভিসাখপত্নমদা শীজিন্নবা হৌরগনি
21 OCT 2020 7:07PM by PIB Imphal
প্রোজেক্ত ২৮ (কমোর্তা ক্লাস)কী মখাদা লমদমসিদা ইকোন কোন্না শাখিবা এন্তি-সবমেরিন ৱারফ্যার (এ.এস.দব্লিউ.) স্তীল্থ কোর্বেত “আই.এন.এস. কবরাত্তি” দেভেল দোকয়ার্দ, ভিসাখপত্নমদা ওক্তোবর ২২, ২০২০, শগোলশেন নুমিত্তা জেনেরেল মনোজ মুকুন্দ নরাবানে, পি.ভি.এস.এম., এ.বি.এস.এম., এস.এম., ভি.এস.এম., এ.দি.সি., চীফ ওফ আর্মী স্তাফনা ইন্দিয়ন নেভীদা শীজিন্নবা হৌহন্নবা মতম লেপ্লে‍।
মতিং লৈবা এ.এস.দব্লিউ কোর্বেত অমা ওইনা শিংথারিবা, কবরাত্তি অসি ইন্দিয়ন নেভীগী মশাগী লূপ, দাইরেক্তোরেত ওফ নেভেল দিজাইন (দি.এন.দি.)না মওং মতৌ পুথোক্তুনা, গার্দেন রীচ সিপবিল্দর এন্দ ইঞ্জিনিয়র্স (সি.আর.এস.ই.), কোল্কতাদা শাবনি অমদি লমদমসিদা পোত্থোক পুথোকচদুনা মরোমদোম লেপচবা ফীভম ফংনবগী মায়কৈদা ইন্দিয়ন নেভী, সি.আর.এস.ই. অমসুং লৈবাকসিগী হেনগৎলক্লিবা মতিং উত্তুনা ইরৈবাকসিগী “আত্মনিরভর ভারত”কী পান্দম হেন্না ময়েক লাহল্লি‍। জহাজ অসিগী মচাকশিংগী চাদা ৯০দি লমদমসিদা শাজবনি অমদি সুপরস্ত্রকচরগীদমক কার্বোন কম্পোজিৎশিং শীজিন্নরিবা অসি ভারতকী জহাজ শাবগী লমদা শিংথানিংঙাই ওইবা মায় পাকপা অমনি‍। জহাজ অসিগী খুৎলায়শিং অমসুং সেন্সরশিংগী সুইত অসি অনমবনা লমদমসিদা শাজবনি অমদি হীরম অসিদা লৈবাকসিগী হেনগৎলক্লিবা মতিং উৎলি‍।
কবরাত্তিদা সবমেরিনশিং খঙদোকপা অমদি কাপখায়বা ঙমবা খ্বাইদগী ফবা খুৎলায় অমসুং সেন্সরশিংগী সুইত য়াওরি‍। মসিগী এন্তি-সবমেরিন ৱারফ্যারগী মতিং অসিগী মথক্তা, জহাজ অসিদা মশা ঙাকথোকচবগী থাজনিংঙাই ওইরবা মতিং অমদি অশাংবা মফমদা শীজিন্নবদা নীংথিনা খাঙবা ঙম্বগী মতিং লৈজরি‍।
পনবা য়াবা ৱাফমদি জহাজ অসিদা পাল্লিবা সিস্তেম খুদিংমক্কী সমুদ্রগা চাংয়েং মপুং ফানা লোইশিল্লবা মরম্না লান্দা শীজিন্নবা য়ারবা ফম্পাক অমা ওইনা নেভীদা শীজিন্নরগনি‍। হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংসিদা থম্লিবা অথিংবা কয়াসিগী মরক্তা নেভীদা পীরিবা অসিগী য়েংলগা জহাজ অসিমক শিংথানিংঙাই ওইরবা মায় পাকপা অমনি‍। কবরাত্তি লৌশিনখিবগা লোয়ননা ইন্দিয়ন নেভীগী শেম শাদুনা লৈবগী ফীভম হেন্না ফগৎলগনি‍।
কবরাত্তিগী মমীং অসি মমাঙদা লৈরমবা অর্নলা ক্লাসকী মিসাইল কোর্বেত আই.এন.এস. কবরাত্তিদগী লৌরগা থোনবনি‍। হান্নগী কবরাত্তি ইং ১৯৭১দা বঙ্গলাদেশ মনীং তমহনখিবদা ঙাক্লৌ ওইনা শীজিন্নখিবগীদমক তোপ তোপ্না খঙনৈ‍।