Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
MoS (PP) Dr Jitendra Singh presides over the 317th Executive Council meeting of the Indian Institute of Public Administration (IIPA) as its new Chairman
21 OCT 2020 6:02PM by PIB Delhi
Union MoS (I/C) DoNER, MoS (PP) Dr Jitendra Singh today presided over the 317th Executive Council meeting of the Indian Institute of Public Administration (IIPA) as its new Chairman.
Pertinent to mention that the post of Chairman IIPA had fallen vacant after the demise of T N Chaturvedi, a 1949 batch IAS officer, former Comptroller & Auditor General (CAG) of India and former Governor, who had taken over as Chairman of the IIPA in 2004 and continued to hold this position for sixteen years till his death on 5th January 2020.
The proceedings of the Executive Council meeting today were conducted by S N Tripathi, former Secretary in Government of India and presently Director IIPA, who has been hereafter re-designated as Chief Executive Officer (CEO) of the IIPA.
Among the members of the Executive Council who attended the meeting were Amitab Kant CEO NITI Aayog, ShekharDutt former Governor Chhattisgarh, Professor Raj Kumar Vice Chancellor Punjab University, Professor G B Prasad Vice Chancellor Tripura University, Dr G Kurup Secretary Kerala Regional IIPA Branch, Vijay Satbir Singh Secretary Maharashtra IIPA Regional Branch, S C Mishra Chairman Odisha IIPA Regional Branch, K K Pandey Professor IIPA, RashmiChoudhary Additional Secretary Department of Personnel & Training (DoP&T), V. Padmanabhan Deputy Secretary Department of Expenditure and Amitabh Ranjan, Registrar IIPA.
Speaking on the occasion, Dr Jitendra Singh expressed his thanks to the Executive Council Members for having entrusted him with the responsibility of the Chairman of IIPA and hoped that with their support and guidance he will be able to do his best and live up to their expectations.
In his first Executive Council Meeting after taking over as Chairman, Dr Jitendra Singh made the important announcement that the Life Membership of IIPA will be thrown open w.e.f. 1st January 2021. He also called upon more number of serving officers to take up the membership of IIPA and noted that the government service rules do not forbid a serving official to become a member of IIPA.
Appreciating the hard work of IIPA faculty and officials, Dr Jitendra Singh said, the best evidence of their commitment and diligence came out during the difficult times of COVID pandemic when IIPA established a digital classroom for conducting online classes and did not allow the curriculum to be disrupted. He said, it is not a small achievement that IIPA conducted as many as 14 online training programmes for officers from different services during the lockdown and post-lockdown period. Not only this, 62 Research Projects were also completed during the last one year in spite of the COVID constraints, he said.
Dr Jitendra Singh hoped that various State Branches and Chapters of the IIPA will also take a cue and extend their programmes through both virtual and semi-virtual means. He also suggested collaboration with more number of Universities and Academic bodies in order to widen the spectrum and range of IIPA curriculum.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন (আই.আই.পি.এ.)গী ৩১৭শুবা একজিক্যুতিব কাউন্সিলগী মীফমদা এম.ও.এস. (পি.পি.) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা অনৌবা চিয়রমেন ওইনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
21 OCT 2020 6:02PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন (আই.আই.পি.এ.)গী ৩১৭শুবা একজিক্যুতিব কাউন্সিলগী মীফমদা কেন্দ্রগী এম.ও.এস. (আই/সি) দোনর, এম.ও.এস. (পি.পি.) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি অনৌবা চিয়রমেন ওইনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
নীংশিবা য়াবদি ১৯৪৯গী বেচকী আই.এ.এস. ওফিসর, হান্নগী কোম্পত্রোলর এন্দ ওদিতর জেনরেল (সি.এ.জি.) অমসুং হান্নগী গভর্নর ওইরম্বা তি.এন. চতুর্বেদিনা ২০০৪দা আই.আই.পি.এ.গী চিয়রমেন ওইনা ফম অসি পুখি অমসুং মখা তানা ফম অসি মহাক্না ২০২০গী জনুৱারী ৫দা লৈখিদবা অসি ফাওবা চহি তরা-তরুক ফম অসি পাইদুনা লাকখিবনি।
ঙসিগী একজিক্যুতিব কাউন্সিলগী মীফম অসিগী প্রোসীদিংশিং ভারত সরকারগী হান্নগী সেক্রেতরী ওইরম্বা অমসুং হৌজিক্না আই.আই.পি.এ.গী দিরেক্তর ওইরিবা এস.এন. ত্রিপাথিনা পাঙথোকখি, মসিগী মতুং তারকপদা মহাকপু আই.আই.পি.এ.গী চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর (সি.ই.ও) ওইনা নৌনা খনখি।
একজিক্যুতিব কাউন্সিলগী মেম্বরশিংগী মরক্তা মীফম অসি য়াওখিবশিং অদুদি নিতি আয়োগকী সি.ই.ও.অমিতাব কান্ত, ছত্তিসগরগী হান্নগী গভর্নর শেখর দত্ত, পঞ্জাব য়ুনিবর্সিতীগী ভাইস চাঞ্চেলর প্রোফেসর রাজ কুমার, ত্রিপুরা য়ুনিবর্সিতীগী ভাইস চাঞ্চেলর প্রোফেসর জি.বি. প্রসাদ, কেরেলা রিজনেল আই.আই.পি.এ. ব্রাঞ্চকী সেক্রেতরী দা. জি. কুরুপ, মহারাস্ত্র আই.আই.পি.এ. রিজনেল ব্রাঞ্চকী সেক্রেতরী বিজে সতবির সিংহ, ওরিশা আই.আই.পি.এ. রিজনেল ব্রাঞ্চকী চিয়রমেন এস.সি. মিশ্রা, আই.আই.পি.এ.গী প্রোফেসর কে.কে. পান্দে, পর্সনেল এন্দ ত্রেনিং বিভাগকী (দি.ও.পি.এন্দ তি.) এদিস্নেল সেক্রেতরী রাশ্মি চৌধরী, এক্সপেন্দিচর বিভাগকী দিপ্যুতী সেক্রেতরী ভি. পদ্মনাভন অমসুং আই.আই.পি.এ.গী রেজিস্ত্রারনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা মহাকপু আই.আই.পি.এ.গী চিয়রমেনগী থৌ পুহনখিবা অসিদা মহাক্না একজিক্যুতিব কাউন্সিলগী মেম্বরশিংবু থাগৎখি অমদি মখোয়গী মতেংগা লোয়ননা মহাক্না মথৌ ফজনা তৌদুনা অমদি মখোয়না পাম্লিবা অদু থুংহন্নবা ঙম্নবা হোৎনগনি হায়না ফোঙদোকখি।
চিয়রমেন ওইনা ফম পুরবা মতুং মহাক্কী অহানবা একজিক্যুতিব কাউন্সিলগী মীফমদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা আই.আই.পি.এ.গী লাইফ মেম্বরশীপ জানুৱারী ১, ২০২১দগী হৌরগনি হায়না য়াম্না মরুওইবা এনাউন্সমেন্ত অমা লাউথোকখি। মহাক্না মথৌ তৌরিবা ওফিসর মশিং কয়ানা আই.আই.পি.এ.গী মেম্বরশীপ অসি য়াওনবা হোৎনগদবনি হায়নসু ফোঙদোকখি অমদি সরকারগী সর্ভিস রুলশিংগী মতুং ইন্না মথৌ তৌরিবা ওফিসিএল অমনা আই.আই.পি.এ.গী মেম্বর ওইবদা অকায়বা লৈতে হায়নসু ফোঙদোকখি।
আই.আই.পি.এ.গী ফেকল্তী অমসুং ওফিসিএলশিংবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা দা.জিতেন্দ্র সিংহনা হায় আই.আই.পি.এ.গী কত্থোকপা অমসুং হোৎনবা কনবগী খুদম অসি কোবিদ লায়চৎ অসিগী অৱাবা মতম অসিদা মখোয়না ওনলাইন ক্লাসশিং লৌনবা দিজিতেল ক্লাসরুম অমা শেমগৎতুনা করিকুলমদা অকাইবা থোকহনখিদবা অসিনা খ্বাইদগী ফরবা খুদম অমনি। মহাক্না হায়, লোকদাউন অমসুং লোকদাউনগী মতুংদা আই.আই.পি.এ.না তোঙান তোঙানবা সর্ভিসশিংদগী ওফিসরশিংগী ওনলাইন ত্রেনিং প্রোগ্রাম ১৪ পাংথোকখিবা অসি অচৌবা মাই পাকপা অমনি। মসি খক্তা নত্তনা কোবিদকী অপনবশিংগী মরক্তা হৌখিবা চহি অমা অসিদা রিসর্চ প্রোজেক্ত ৬২সু মপুংফানা লোইশিনখ্রে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা আই.আই.পি.এ.গী তোঙান তোঙানবা রাজ্যগী ব্রাঞ্চশিং অমসুং চেপ্তরশিংনা মসিগী মতুং ইন্দুনা ভর্চ্যুএল অমসুং সেমি-ভর্চ্যুএল অনিমক্কী পাম্বৈশিংগী খুত্থাংদা মখোয়গী প্রোগ্রামশিং চাওথোরক্কনি হায়না থাজবা থম্মি। আই.আই.পি.এ. করিকুলমগী স্পেক্ত্রম অমসুং রেঞ্জ পাকথোক চাওথোক্নবা মশিং য়াম্লবা য়ুনিবর্সিতীশিং অমসুং একেদেমিক বোদীশিংগা পুন্না চৎমিন্ননবগী অপাম্বা মহাক্না ফোঙদোকখি।