Ministry of Defence
Malabar 2020 Naval Exercise
19 OCT 2020 5:09PM by PIB Delhi
The Malabar series of Naval exercises started in 1992 as a bilateral Indian Navy-US Navy exercise. Japan joined the Naval exercise in 2015. This annual exercise has been conducted off the coast of Guam in the Philippine Sea in 2018, off the coast the Japan in 2019 and is expected to be held in the Bay of Bengal and the Arabian Sea later this year.
As India Seeks to increase cooperation with other countries in the maritime security domain and in the light of increased defence cooperation with Australia, Malabar 2020 will see the participation of the Australian Navy.
This year, the exercise has been planned on a ‘non-contact - at sea’ format. The exercise will strengthen the coordination between the Navies of the participating countries.
The participants of Exercise Malabar 2020 are engaging to enhance safety and security in the maritime domain. They collectively support free, open and inclusive Indo-Pacific and remain committed to a rules based international order.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মালাবার ২০২০গী নেভেগী এক্সর্সাইস
19 OCT 2020 5:09PM by PIB Imphal
মালাবারগী নেভেল এক্সর্সাইসকী পরিং অসি ইং ১৯৯২দা ইন্দিয়ন নেভী-য়ু.এস.কী লৈবাক অনিগী মরক্তা পাঙথোকপা থৌওং অমা ওইনা হৌদোকখিবনি। ইং ২০১৫দগী জাপান্না এক্সর্সাইস অসিদা য়াওরকখি। মসিগী চহিগী ওইনা পাঙথোকপা এক্সর্সাইস অসি ইং ২০১৮দা ফিলিপিন সমুদ্রগী গুৱামগী তোর্বান ময়াদা, ইং ২০১৯দনা জাপানগী সমুদ্রগী তোর্বান ময়াদা পাঙথোকখি অমসুং হন্দক্কী চহিগী অথেংবদা বে ওফ বেঙ্গোল অমসুং আরাবীয়ান সীদা পাঙথোক্কনি হায়না থাজনরি।
ভারতনা মেরিতাইম ঙাক শেনবগী হীরম অসিদা অতোপ্পা লৈবাকশিংগা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নবা হেনগৎনবা হোৎনরিবা অমসুং ঙাক-শেলগী মতাংদা ওস্ত্রেলিয়াগা মরী লৈনবগী থৌওং হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতুং ইন্না মালাবার ২০২০দা ওস্ত্রেলীয়াগী নেভীসু শরুক য়াগনি।
হন্দক্কী চহিগী ওইনা মসিগী এক্সর্সাইস অসি “শোক্ন-শম্নদনা সমুদ্রদা পাঙথোকপা”গী মওংদা য়ুম্ফম ওইদুনা শিল্লি। এক্সর্সাইস অসিনা মসিদা শরুক য়ারিবা লৈবাকশিংগী নেভীশিংগী মরক্তা লৈনরিবা মরীবু হেন্না কনখৎহনগনি।
এক্সর্সাইস মালাবার ২০২০দা শরুক য়ারিবশিংনা মেরিতাইমগী হীরমদা শোই-ঙামদবা অমসুং তেক্ত-কায়দা থোকহন্দনবা থৌওংশিং হেনগৎহন্নবা হোৎনগনি। মখোয়না অথিংবা-অপনবা লৈতবা, হাঙদোকপা অমসুং পুম্নকপু মনুং চলহনবা ইন্দো-পেসিফিক অমা ওইহন্নবা অপুনবা ওইনা শৌগৎলি অমসুং মালেমগী কাঙলোনগী মতুং ইনবা চৎনবী ইন্দুনা চৎপদা খোঙফম চেৎনা লৈগনি।