Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
MSP Procurement Operations during Kharif Marketing Season 2020-21
18 OCT 2020 4:41PM by PIB Delhi
The arrival of Kharif Marketing Season (KMS) 2020-21 has already commenced and Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at its MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as was done in previous seasons.
Paddy procurement for KMS 2020-21 is going on smoothly in the procuring States & UTs of Punjab, Haryana, UP, TN, Uttarakhand, Chandigarh, Kerala and J&K with purchase of over 84.46 LMTs of paddy upto 17.10.2020 from 7.38 lac farmers.
Further, based on the proposal from the States, approval was accorded for procurement of 41.67 LMT of Pulse and Oilseeds of Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana, Gujarat, Haryana, Uttar Pradesh, Odisha, Rajasthan and Andhra Pradesh under Price Support Scheme (PSS). Further, sanction for procurement of 1.23 LMT of Copra (the perennial crop) for the State of Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala was also given. For other States/UTs approval will also be accorded on receipt of proposals for procurement of Pulses, Oilseeds and Copra under PSS so that procurement of FAQ grade of these crops can be made at notified MSP for the year 2020-21 directly from the registered farmers, if the market rate goes below MSP during the notified harvesting period in the respective States/UTs by the Central Nodal Agencies through State nominated procuring agencies.
Upto 17.10.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 723.79 MT of Moongand Uradhaving MSP value of Rs. 5.21 Crores benefitting 681 farmers in Tamil Nadu Maharashtra and Haryana. Similarly, 5089 MT of copra (the perennial crop) having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu. In respect of Copra and Urad, rates are ruling above MSP in most of the major producing States. The respective State/UTs Governments are making necessary arrangements for commencement of procurement from the date as decided by the respective States based on the arrivals in respect of Kharif Pulses and Oilseeds.
The Procurement of seed cotton (Kapas) during Kharif Marketing Season 2020-21 has started from 1stOctober, 2020 and cumulative procurement as on 17thOctober,2020 by Cotton Corporation of India has reached a quantity of 165369bales under MSP for a value of Rs. 46697.86 lakh benefitting 32994 farmers.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
খরিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০-২১গী মনুংদা পাঙথোকপা এম.এস.পি.গী থবক-থৌরমশিং
18 OCT 2020 4:41PM by PIB Imphal
খরিফ মার্কেতিং সিজন (কে.এম.এস.) ২০২০-২১ য়ৌরকপগী থবক হৌখ্রে অমসুং সরকারনা মমাংগী পন্থাশিংদা তৌখিবা অদুগুম্না লৈরিবা এম.এস.পি. স্কিমগী মতুং ইন্না লৌমীশিংদগী এম.এস.পি.দা খারিফ ২০২০-২১গী মহৈ মরোংশিং মখা তানা লৈশিল্লি।
কে.এম.এস. ২০২০-২১গীদমক পঞ্জাব, হরিয়ানা, য়ু.পি., তি.এন., উত্তরাখন্দ, চন্দিগর, কেরেলা অমসুং জে. এন্দ কে.গুম্বা লৈশিল্লিবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফৌ লৈশিনবগী থবক মপুং ফানা চত্থবগা লোয়ননা ১৭.১০.২০২০ ফাওবদা লৌমী লাখ ৭.৩৮দগী ফৌ এল.এম.তি. ৮৪.৪৬ লৈশিনখ্রে।
মখা তানা, রাজ্যশিংদগী লাকপা প্রপোজেলদা য়ুম্ফম ওইরগা প্রাইজ সপ্পোর্ত স্কিম (পি.এস.এস.)গী মখাদা খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০গী তামিল নাদু, কর্নাতকা, মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা, গুজরাত, হরিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ রাজ্যশিং অসিগীদমক হৱাই অমসুং থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিংগী এল.এম.তি. ৪১.৬৭ লৈশিনবগী অয়াবা পীখি। মখা তানা, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরেলা রাজ্যশিং অসিগীদমক য়ুবী অকংবা (চহি চুপ্পা পুথোকপা মহৈ-মরোং)গী এল.এম.তি ১.২৩ লৈশিন্নবা সেঙ্কসন তৌবগী অয়াবসু পীখি। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইনা পি.এস.এস.গী মখাদা হৱাইশিং, থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিং অমসুং য়ুবী অকংবা লৈশিন্নবগী প্রপোজেলশিং লাক্লবা মতমদা অয়াবা পীগনি মরমদি করিগুম্বা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিংনা রাজ্যনা খনবা প্রোক্যুরিং এজেন্সীশিং অসিগী খুত্থাংদা নোতিফাইদ তৌখিবা হর্বেসতিং পেরদ অসিগী মনুংদা হায়রিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিগী কৈথেলগী মমল অসি এম.এস.পি.দগী হন্থখ্রবদি হায়রিবা মহৈ-মরোংশিং অসি রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী হকথেংননা ২০২০-২১দা নোতিফাইদ তৌখিবা এম.এস.পি.দা হায়রিবা মহৈ মরোংশিং অসিগী এফ.এ.ক্যু. গ্রেদকী লৈশিনবা য়াগনি।
১৭.১০.২০২০ ফাওবদা সরকারনা মখোয়গী নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা তামিল নাদু, মহারাস্ত্র অমসুং হরিয়ানাগী লৌমী ৬৮১দা কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ৫.২১গী এম.এস.পি. ওইবা মুং অমসুং উরাদ এম.তি. ৭২৩.৭৯ লৈশিনখ্রে। মসিগা চপ মান্ননা তামিল নাদু অমসুং কর্নাতকাগী লৌমী ৩৯৬১দা কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ৫২.৪০গী এম.এস.পি. ওইবা য়ুবী অকংবা এম.তি. ৫,০৮৯ লৈশিনখ্রে। খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা রাজ্য অয়াম্বদা য়ুবী অকংবা অমসুং উরাদকী ওইনা মমলশিং অসি এম.এস.পি.গী মথক্তা লৈরি। খারিফকী হৱাইশিং অমসুং থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিং ফংবগী মতুং ইন্না মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা লেপচবা তারিক্তগী হৌদুনা মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৈশিনবগী থবক পাংথোক্নবা মথৌ তাবা থৌরাংশিং লৌখৎপা হৌখ্রে।
খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০-২১গী মনুংদা লশিং মরু(কপাস) লৈশিনবসু ওক্তোবর ১, ২০২০দগী হৌখ্রে অমসুং ওক্তোবর ১৭, ২০২০ ফাওবদা কোত্তন কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা লৌমী ৩২৯৯৪দা কান্নবা ফংহন্দুনা লৈশিনখিবা অসি লুপা লাখ ৪৬৬৯৭.৮৬কী এম.এস.পি.দা বেল ১৬৫৩৬৯গী চাং য়ৌবা ঙমখ্রে।