নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
কোবিদকী চেলেঞ্জ অসি থেংন্নবা নহাশিংবু মীকপ থোকহন্দুনা মথৌ তৌহনবগী মতম ওইরে হায়না ৱাই ২০ গ্লোবেল সম্মিততা শ্রী কিরেন রিজিজুনা ফোংদোকখ্রে
16 OCT 2020 5:51PM by PIB Imphal
মালেম অসিদা লৈরিবা নহাশিংবু হেন্না শক্তি লৈনবা লৈবাকশিংগী মরক্তা লৈরিবা ৱাখল্লোন অমসুং ৱারিশিং শান্নবা পান্দম থমদুনা ২০২০গী ওক্তোবর ১৫দা ৱাই২০ গ্লোবেল সম্মিততা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী কিরেন রেজিজুনা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াখ্রে৷
নহাশিংগীদমক কোবিদকী মতুং তারকপদা লাক্কদৌরিবা খুদোংচাবশিং অদু খন্না নৈনবগী থৌরম অদুদা শ্রী কিরেন রেজিজু, ইতালীগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী সেনেতর মেতিও রেঞ্জি, য়ুথ পোলিসিস অমসুং য়ুনিভর্সেল সিভিক সর্ভিস দিপার্তমেন্তগী হেদ, ইতালীগী মন্ত্রীশিংগী কাউন্সিলগী প্রসিদেন্তগী ফম পাইরিবা দা. ফ্লাবিও সিনিস্কেলচাই, কম্ম্যুনিতী, কলচর অমসুং য়ুথ মন্ত্রালয়গী অমসুং ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী(সিঙ্গপুর)গী রাজ্যগী মন্ত্রী ঐচ.ই.এলবিল তাননা খন্না নৈনবগী থৌরম অদুদা শরুক য়াখি৷ সাউদি অরাবিয়ানা চহি অসিগী ৱাই২০ সম্মিতকী য়ুম্বু ওইখ্রে৷
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিনা মালেম শিনবা থুংনা পীরিবা চেলেঞ্জশিং অসি থেংন্নবা নহাশিংবু মীকপ থোকহন্দুনা মথৌ তৌহনবগী মতম ওইরে হায়না শ্রী কিরেন রেজিজুনা মীফম অদুদা ফোংদোকখ্রে৷ ভারতকী এক্সপরিয়েন্স অদু পুথোক্তুনা শ্রী কিরেন রেজিজুনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “নহাগী মশিং য়াম্না লৈবা লৈবাক অমা ওইরুবনা মীয়ামশিংগী মরক্তা এৱেয়রনেস পীন্নবগীদমক য়ুথ এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী নহা ওইরিবা ভোলুন্তিয়র মিলিয়ন ৬.৫ হেন্না মাং থানা চোংথোরক্তুনা কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুংদা ভারতনা মহাক্কী লৈরিবা নহাশিংবু মাই পাক্না মথৌ তৌহনখ্রে৷ কোবিদনা ঐখোয়দা মমাংদা থোকখিদ্রিবা চেলেঞ্জশিং পীরে অমসুং নহাশিংবু ভোলুন্তেরিজমদা শোইদনা মথৌ তৌহনবা অসিনা ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিগী মংলান ওইরি অমসুং লাক্কদৌরিবা থা খরা অসিগী মনুংদা পোস্ত কোবিদ চেলেঞ্জশিং অসি মখা তানা থেংন্নবা ভারতনা ভোলুন্তিয়র মিলিয়ন ১০রোম লৈরগনি৷”
পোস্ত কোবিদ ৱল্দদা মশা মরোমদোন লেপচবা ঙম্ননবগী তঙাই ফদবা অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা ভারততা পোলিসী অমা চৎনখ্রে হায়না শ্রী কিরেন রেজিজুনা ফোংদোকখ্রে৷ “মমাংগী থা খরা অসিদা মালেম অসি অৱাবা ময়াম অমা মাইয়োক্নরে অমসুং য়াম্না চাউনা শোকহন্দুনা মাংহন তাকহল্লে৷ অদুমওইনমক হৌজিক্তি ঐখোয় মাংলোমদা চংশিনবগী অমসুং ঐখোয় পুম্নমক মীকপ থোকপগী মতম ওইরে৷ পোজিতিব ওইবা ৱাখল্লেন অমা থম্বা য়াম্না মরু ওই৷ ভারততা নহাশিংবু মশা মতোমতা লেপচবা ঙম্নবা নত্রগা অত্মনির্ভর ওইবা ঙম্ননবগীদমক অমসুং হিংবদা চংলিবা অৱাৎ-অপা অদুগীদমক অচৌবা ইকোনোমিক পেকেজশিং লাউথোকখ্রে৷ মতম অসিদা হকচাং অমসুং ৱাখল ফিৎ ওইনা লৈবা য়াম্না মরু ওই৷ লৈবাক অসি শিনবা থুংনা শন্দোক্লিবা প্রধান মন্ত্রীনা শাগৎচখিবা ফিৎ ইন্দিয়া মুভমেন্ত অসি হৌজিক্তি মীয়ামগী ইহৌ ওইরে অমসুং মসিনা ঐখোয়গী লৈবাক মীয়ামশিংবু ৱাখল অমসুং হকচাং ফিৎ ওইনা থম্বা মতমদা অচৌবা থৌদাং লৌখ্রে৷” অসিগুম্বা লুরবা মতম অসিদা ফিজিকেল অমসুং মেন্তেল হেল্থ হেন্না ফনা লৈহনবা অমসুং ফাইনান্সিয়েল সেকুরিতী লৈহনবা অসিনা নহাশিংগী পাঙ্গল শক্তি হেঙ্গৎপা ঙমগনি হায়দুনা শ্রী কিরেন রেজিজুনা তেন্তক্না ফোংদোকখ্রে৷

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Kiren Rijiju addresses Y20 Global Summit, says galvanizing youth to fight Covid challenge is the need of the hour
16 OCT 2020 5:51PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs and Sports ShriKirenRijiju represented India in the Y20 Global Summit on October 15, 2020, aimed at exchanging ideas and dialogues between nations to empower the youth across the world.
ShriRijiju was on a panel to discuss the Post Covid Opportunities for the Youth and was joined by Senator Matteo Renzi, former Prime Minister of Italy, Dr. Flavio Siniscalchi, Head of the Department of Youth Policies and Universal Civic Service, Presidency of the Council of Ministers (Italy), H.E Alvin Tan, Minister of State, Ministry of Community, Culture and Youth & Ministry of Trade and Industry (Singapore). The host country for the Y20 Summit this year was Saudi Arabia.
Speaking at the summit ShriRijiju stressed upon the need to galvanise the youth to take on the challenges set forth by the worldwide Covid 19 Pandemic. Sharing India’s experience, ShriRijiju said, “As a country with a large youth population, India has proactively engaged its youth during the Covid pandemic with more than 6.5 million youth volunteers of the Ministry of Youth Affairs working in the frontline to create awareness among the masses. Covid has thrown unprecedented challenges at us and it is the vision of our Prime Minister Shri Narendra Modi that the youth must be engaged in volunteerism, and within the next few months India will have about 10 million volunteers who will work further towards addressing post Covid challenges.”
ShriRijiju also emphasisedon the need for being self-reliant in the post Covid world, a policy that has been adopted in India under the guidance of the PM. “The world has faced many hardships in the last few months and the extent of damage has been huge. However, it is now time for us to look ahead and rejuvenate ourselves. It is important to keep a positive mindset. In India, massive economic packages have been announced so that the youth can become self-reliant or Atmanirbhar and take care of livelihood requirements. During this time, it is also very important to be physically as well as mentally Fit. The Fit India Movement which is being propagated across the country as envisioned by our PM, and has now become a People’s Movement, has acted as a great means to keep our citizens mentally engaged and physically healthy.” ShriRijiju summarized that the two-pronged approach of strengthening physical and mental health on the one hand and financial security on the other can ensure empowerment of the youth in these difficult times.