আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
ময়েক লারবা লো প্রেসরগী মফম নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মথক্তা লৈরি
মখা তানা নোংচুপ-কৌব্রু মায়কৈ পাংনা চৎখিদুনা লাক্কদৌরিবা পুং ১২গী মনুংসিদা নোংপোক ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মথক্তা দিপ্রেসন ওইনা কুংশিল্লকপগী ওইথোকপা ৱাংই
সমুদ্রগী ইথক অকনবদগী য়াম্না কনবফাওবদা ওইগনি; ঙামীশিং নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্রদা থোক্তনবা পাউতাক পীরি
17 OCT 2020 10:44AM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্তকী (আই.এম.দি.)কী সাইক্লোন ৱার্নিং দিভিজনগী মতুং ইন্না:
নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা গুজরাতকী সমুদ্র মপান্দগী চত্থোক্লগা লৈবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন মপাদা লৈবা ময়েক লারবা লো প্রেসরগী মফম অসি নোংচুপ-কৌব্রু পাংনা চৎখিদুনা ঙসি ওক্তোবর ১৭, ২০২০গী পুং ০৫৩০ আই.এস.তি.দা নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মথক্তা লৈখ্রে‍।
মসি মখা তানা নোংচুপ-কৌব্রু মায়কৈ পাংনা চৎখিদুনা লাক্কদৌরিবা পুং ১২ অসিগী মনুংদা নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মপাদা দিপ্রেসন অমা ওইনা কুংশিন্দুনা লৈরকপগী ওইথোকপা ৱাংনা লৈ‍।
চেকশিনৱা
(১) নোংজু
লাক্কদৌরিবা পুং ২৪সিদা সৌরাস্ত্রগী সমুদ্র মপানগী দিস্ত্রিক্তশিংদা অপাবা অমদি ময়ায় ওইরপ তৌবা নোং চুরবা য়াই‍।
(২) নুংশিৎকী চেকশিনৱা
পুংদা কি:মি: ৪০-৫০গী খোঙজেলদা পুংদা কি:মি: ৬০গী শাহুম য়াওবা অকনবা নুংশিৎ লাক্কদৌরিবা পুং ১২সিদা নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মপাদা শিৎলবা য়াই; পুংদা কি:মি: ২৫-৩৫গী খোঙজেলদা পুংদা কি:মি: ৪৫গী শাহুম য়াওবা অকনবা নুংশিৎ লাক্কদৌরিবা পুং ২৪সিদা খা গুজরাত অমসুং অৱাং মহারাস্ত্রগী সমুদ্র মপান পরিং অমসুং মসিদগী চত্থোকখিবা মফমশিংদা শিৎলবা য়াই‍।
মসিনা কনখৎলক্তুনা পুংদা কি:মি: ৪৫-৫৫গী খোঙজেলদা পুংদা কি:মি: ৬৫গী শাহুম য়াওবা খোঞ্জেল হৌবা অকনবা নুংশিৎ নোংপোক-ময়ায় অমসুং অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মপাদা ওক্তোবর ১৭তগী হৌরগা ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংচুপ অরাবিয়ন সমুদ্র মপাদা ওক্তোবর ১৮ ফাওবা শিৎকনি‍।
(৩) সমুদ্রগী ফীভম
সমুদ্রগী ইথক অকনবদগী য়াম্না কনবা ফাওবগী চাংদা নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মপাদা ওক্তোবর ১৭দী অমদি ময়ায় অমসুং অৱাং-নোংচুপ অরাবিয়ন সমুদ্র মপাদা ওক্তোবর ১৮দা; খা গুজরাত অমসুং অৱাং মহারাস্ত্রগী সমুদ্র মপান পরিং অমসুং মসিদগী চত্থোকখিবা মফমশিংদা ওক্তোবর ১৭তা লৈগনি‍।
(৪) ঙামীশিংগী চেকশিনৱা
ঙামীশিংদা ওক্তোবর ১৭তা নোংপোোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্রদা অমসুং ওক্তোবর ১৮দা ময়ায় অমদি অৱাং-নোংচুপ অরাবিয়ন সমুদ্রগী মফমশিংদা চত্থোক্তনবা পাউতাক পীরি‍।
ওক্তোবর ১৭, ২০২০গী ০০০০ য়ু.তি.সি.দা য়ুম্ফম ওইদুনা ফংখিবা অমদি মাংজৌননা তাকখিবা নোংপোক-ময়ায় অমসুং থংনবা অৱাং-নোংপোক অরাবিয়ন সমুদ্র মথক্তা লৈরিবা ময়েক লারবা লো প্রেসরগী লম্বী পরিং
চান্বিদুনা লৌথবিয়ু অকক্নবা মফমগী ওইবা মাঙজৌনবা ৱাফম অমদি চেকশিনৱাগীদমক মৌসম এপ, এগ্রোমেত পাউতাকশিংগীদমক মেঘদুত এপ অমসুং নোংথাংগী চেকশিনৱাগীদমক দামিনি এপ‍।

Ministry of Earth Sciences
Well-marked low pressure arealies centered over East Central & adjoining Northeast Arabian Sea
It is very likely to move further west-northwestwards and concentrate into a Depression over eastcentral& adjoining northeast Arabian Sea during next 12 hours
Sea condition will be rough to very rough; Fishermen are advised not to venture into eastcentral& adjoining northeast Arabian Sea
17 OCT 2020 10:44AM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department (IMD):
The well-marked low pressure area over East Central & adjoining Northeast Arabian off South Gujarat coast moved west-northwestwardsand lay centered over East Central & adjoining Northeast Arabian Sea at 0530 hrs IST of today, the 17th October 2020.
It is very likely to movefurther west-northwestwardsand concentrate into a Depression over eastcentral& adjoining northeast Arabian Sea during next 12 hours.
Warnings:
(i) Rainfall
• Light to moderate rainfall at a few places very likely over coastal Districts of Saurashtra during next 24 hours.
(ii) Wind warning
• Strong wind speed reaching 40-50 kmph gusting to 60 kmphlikely to prevail over east central and adjoining northeast Arabian Sea during next 12 hours; 25-35 kmph gusting to 45 kmph along & off south Gujarat and north Maharashtra coasts during next 24 hours.
• It would increase, becoming Squally wind speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph over east central and northeast Arabian Sea from 17th October evening and over central and adjoining northwest Arabian Sea on 18th October.
• (iii) Sea condition
Sea condition will be rough to very rough over eastcentral& adjoining northeast Arabian Sea on 17th October and over central and northwest Arabian Sea on 18th October; rough along & off south Gujarat and north Maharashtra coasts on 17th October.
(iv) Fishermen Warning
• Fishermen are advised not to venture into eastcentral& adjoining northeast Arabian Sea on 17th October and over central & northwest Arabian Sea on 18th October.
OBSERVED AND FORECAST TRACK OF WELL MARKED LOW PRESSURE AREA OVER EASTCENTRAL & ADJOINING NORTHEAST ARABIAN SEA BASED ON 0000UTC OF 17THOCT, 2020
IMD_LOGO
Kindly download MAUSAM APP for location specific forecast & warning, MEGHDOOT APP for Agromet advisory and DAMINI APP for Lightning Warning.