নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
নুপীগী রেস্তলিং কেম্প চৎথরিবা সাই লখনৌদা লু-নান্না লৈনবা অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তনবা অকনবা থবকশিং পায়খৎলে
16 OCT 2020 6:01PM by PIB Imphal
সাই লখনৌদা ওক্তোবর ১০দগী ভারতকী নুপীশিংগী রেস্তলিং তিমগী নেসনেল কেম্প হৌখ্রে। চহি অসিগী মার্চ থাদগী কোরোনাভাইরস লোকদাউন থম্লকপদগী নুপী রেস্তলরশিংগী ত্রেনিং কেম্প পাংথোকপা মসিনা অহানবনি।শান্নরোয়শিং লখনৌদা থুংলখ্রে অমসুং মখোয় লনাই ওইনা ত্রেনিং হৌদ্রিঙৈ মমাংদা নুমিৎ ৭গী ক্বারেনতাইন পাংথোক্কনি। কেম্পে অসি ওক্তোবর ১০দগী দিশেম্বর ৩১ ফাওবা পাংথোক্কদবনি অমসুং রেস্তলর ১৬ অমসুং স্তাফ ৪ শরুক য়াগনি। সাই লখনৌদা কেম্প শরুক য়ারিবশিং লৈগনি।
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপদগী ঙাকথোক্নবা পান্দমদা ত্রেনিং য়াওগদবা রেস্তলরশিং, থবক মতেং পাংলিবা স্তাফশিং অমসুং ওফিসতা লাকপা মীওইশিং তোখাইনা থম্নবা শান্নরোয়শিংগীদমক বাইও-ববল অমা শেমগৎনবা সাই লখনৌ কেম্পসতা অকনবা চেকশিন-থৌরাংশিং পায়খৎলে। মসিগী থবক অসি গ্রিন জোন, য়েল্লো জোন অমসুং রেদ জোন হায়না মচু অমগী কোদ শেমদুনা পায়খৎলে। অশোই-অঙাম থোক্তনবা চৎন-পথাপশিং ঙাক্নবা, ওফিসতা লাকপা মীওই খুদিংমক লাইওংশিং উৎপরা হায়না য়েংগনি।
ভারতকী নুপীগী রেস্তলিং তিমগী চীফ কোচ, কুলদিপ মালিক্না হায়খি রেস্তলিং ভারত্তা মরুওইবা মশান্না অমনি। কোরোনাভাইরসকী চেকশিন-থৌরাংশিনা মরম ওইদুনা, ত্রেনিংগী অহানবা চয়োলদা ঐখোয়না থাপ্না লৈনগনি অমসুং তুংদা ঐখোয়না চাং নাইনা ত্রেনিং পাংথোক্কনি। নোংমাইজিং ফাওবদা, কেম্পরশিংগী কোবিদ রিপোর্তশিং ফংলগনি অমসুং নেগেতিপ ওইগনি হায়বগী থাজবা লৈরি, মরম অদুনা চাং নাইনা ত্রেনিং পাংথোক্নবা থৌরাং পুম্নমক ফজনা শীনগনি হায়বগী থাজবা ঐখোয়দা লৈরি। দিশেম্বরদা পাংথোক্কদৌরিবা ৱার্ল্দ চেম্পিয়নসিপতা ভারতনা মেদল য়াম্না ফংগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।
খুদোংচাবশিং পীদুনা চেকশিন-থৌরাং পায়খৎতুনা মমিং লৈরিবা হোস্তেলদা কেম্পরশিংগী লৈফম পীরে। শান্নরোয়শিংগী হকচাং শাগৎপগী চাং অমসুং ওক্সিজেনগী চাং লেপ্তনা ওল্লি।
ৱার্ল্দ চেম্পিয়নসিপ ২০১৮গী ব্রোঞ্জ মেদল ফংলবী অমসুং ২০১৯গী অর্জুন এৱার্দ ফংলবী পুজা ধান্দানা হায়খি কাদা পীরিবা খুদোংচাবশিং য়াম্না ফৈ অমসুং ঐখোয়দা খুদিংমক ফংহল্লে। ঐখোয় নেসনেল কেম্পরশিংনি হায়বা ঐখোয়দা তশেংনা ফাওরে। ঐখোয়গী চানা মথেলশিংগী মতাংদা ঐখোয়দা নুমিৎ খুদিংগী অয়ুক্তা পাউ খঙহল্লে, খুদিংমক য়াম্না মওং তারে অমসুং মতিক চারে অমসুং মফম অসিগী চীঞ্জাকশিং য়াম্না ফৈ। হৌজিক পীরিবা খুদোংচাবশিং অসিগা লোয়ন্না ঐখোয় অপেনবা পোক্লে অমসুং ঐখোয়গী খ্বাইদগী ফবা থাক্তা শান্নবা পুক্নিং থৌগৎলে।
শম্নদনা শান্নরোইশিং অমসুং স্তাফশিংদা অচা-অথকশিং য়ৌহন্নবা কেম্পসতা চীঞ্জাকশিং নিংথিনা পুথোক-পুনশিন তৌরে।গ্রিন জোনদা চঙগদবা মীওই খুদিংমক কোবিদ তেস্ত তৌরে। চাক-ইন্সাং থোঙবা অমসুং পুথোক-পুনশিন তৌবদা য়াওরিবা মীওই খুদিংমক কেম্পস মনুংদা লৈরি।
নুপীগী কেজি ৫তদা বিনেস ফোগাতনা নুপীগী রেস্তলিংদা ভারতনা হৌজিক ফাওবদা ওলেম্পিক্কী কোতা অমা ফংলে। মথং চহিদা পাংথোক্কদৌরিবা ক্বালিফিকেসন তুর্নামেন্তশিং হায়বদি এসিয়ান ক্বালিফিকেসন তুর্নামেন্ত অমসুং ৱার্ল্দ ক্বালিফিকেসন তুর্নামেন্তদা লেমহৌরিবা নুপীগী রেস্তলিংগী কোতা মঙাদা ওলেম্পিক্কী কোতা অমা ফংনবা ভারতকী খুদোংচাবা অমা ফংলগনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Elaborate hygiene and safety standards in place at SAI Lucknow as Women’s Wrestling Camp gets underway
16 OCT 2020 6:01PM by PIB Delhi
The national camp for the Indian women’s wrestling team commenced on October 10th at SAI Lucknow. This will be the first training camp for the women’s wrestlers since the coronavirus lockdown was imposed in March this year. The players have arrived in Lucknow and will complete a seven-day quarantine before starting their individual training. The camp is scheduled from October 10 to December 31 and will comprise 16 wrestlers and 4 support staff. Campers will be staying in the residential facilities at SAI Lucknow.
Elaborate safety precautions have been made at the SAI Lucknow campus in order to maintain a safe bio-bubble for the wrestlers to train as well as to separate athletes, service providers and office visitors in order to prevent an inadvertent transmission of Covid-19. This has been done in the form of a colour code zoning of Green Zone, Yellow Zone and Red Zone. In order to maintain safety protocols, all visitors will be screened for symptoms.
Kuldeep Malik, Chief Coach, Indian Women’s Wrestling Team said, “Wrestling is an important sport in India, it had to be started at some point. Of course due to the precautions because of the coronavirus, for the first week of training we will be maintaining social distancing, after which we will start regular training. By Sunday, all the campers will get their Covid reports and hopefully will come out negative, so we are confident that all arrangements will be in place for regular training to happen.” Malik added that with the World Championships scheduled in December, he expects India to return with their best ever medal haul.
Staying arrangements have been done for the campers in the elite hostel in a secure manner with all facilities provided. Regular monitoring of athletes are being taken for their temperature and oxygen levels.
2018 World Championship bronze medalist and 2019 Arjuna Award recipient Pooja Dhanda said, “The facilities in the room are very good and we have been provided everything. We really feel like we are national campers. We are getting daily updates in the morning about our food and menu, everything is very proper and systemized and the food here is very good. With current facilities, we really feel good and have the motivation to give it our best.”
Safe handling of food has been ensured at the campus so that it can reach the athletes and support staff by avoiding any contact. All the personnel who have access to the green zone have been tested for Covid. And those involved in preparation and handling of food are staying within the campus premises.
India has so far won one Olympic quota in women’s wrestling through VineshPhogat in women’s 53 kg. Two further qualification tournaments, Asian Qualification Tournament and World Qualification Tournament are scheduled next year where India will get an opportunity to win an Olympic quota in the remaining five women’s wrestling events.