পাৱর মন্ত্রালয়
এন.তি.পি.সি.না লৈবাক শিনবা থুংনা পুথোক-পুশিন তৌবা হৌরকপগা লোয়ননা ফ্লাই এশ অসি অরাপ্পা মফমদা য়ৌহনবা ঙম্লে
14 OCT 2020 12:47PM by PIB Imphal
ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা পাৱর প্রদ্যুসর অমসুং পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা এন.তি.পি.সি. লিমিতেদ অসিনা মৈ পুথোকপা মতমদা ফংবা বাই-প্রদক্ত ১০০% শীজিন্নবা ঙম্নবা মখোয়না হোৎনরিবা অসিগী শরুক অমা ওইনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা সিমেন্ত মেন্যুফেকচর্রশিংগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা ফ্লাই এশ সপ্লাই তৌবা হৌখ্রে। পাৱর প্রদ্যুসরনা শেন্মীৎলোন্দা কান্নগদবা অমসুং মহৌশাদা শোকহল্লোইদবা মওংদা ফ্লাই এশ পুথোক-পুশিন তৌনবা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী নেৎৱার্ক শন্দোকপা হেনগৎহল্লি।
8UXG.jpeg)
এন.তি.পি.সি. লিমিতেদনা থোকপা ৱারোল অমগী মতুং ইন্না, এন.তি.পি.সি. রিহান্দ অসিনা উত্তর প্রদেশকী রাজ্য অসিদা সিমেন্ত মেন্যুফেকচর্রশিংদা কন্দিসন তৌবা ফ্লাই এশ থাবা অহানবা পাৱর প্লান্ত ওইরি। প্লান্ত অসিনা হন্দক্তা, দালমিয়া সিমেন্ত (ভারত) লিমিতেদকী অসামগী নাগাওগী প্লান্তদা বোক্সএন ৱেগোন ৫৯দা কন্দিসন তৌরবা ফ্লাই এশকী মেত্রিক তন (এম.তি.) ৩,৮৩৪ থাখি। মমাংদা কন্দিসন তৌরবা ফ্লাই এশকী রেল রেকশিং অসি তিকারিয়া (য়ু.পি.), কাইমোর (এম.পি.) অমসুং রোপার (পঞ্জাব)কী এ.সি.সি. প্লান্তশিংদা থাদোকখি।
শেনবা চহি ২০১৯-২০গী মনুংদা, ফ্লাই এশ মিলিয়ন তন ৪৪.৩৩ মুক অসি তোঙান তোঙানবা কান্নরবা হীরমশিংদা শীজিন্নখি। চহিগী ওইনা এন.তি.পি.সি.না চাউরাক্না উৎ মিলিয়ন তন ৬৫ পুথোক্লি মসিগী মনুংদা ৮০% (চাউরাক্না মিলিয়ন এম.তি. ৫২) অসি ফ্লাই এশনি। হৌজিক্কী ওইনা অপুনবা উৎকী ৭৩% রোমদি সিমেন্ত অমসুং ফ্লাই এশকী চেকশিং পুথোকপদা, লম্বীগী পলশিং শেম্বা, মাইন ফুঞ্জিনবা, অকুৎপা মফমশিং থোনগৎপা অমসুং এশ দাইক রাইসিংদা শীজিন্নরি।
অপুনবা ইন্সতোল তৌবা কেপাসিতী জি.দবল্যু. ৬২.৯গা লোয়ননা এন.তি.পি.সি. গ্রুপকী পাৱর স্তেসন ৭০ লৈ মসিদা কোয়লা ২৪, সাইকল গ্যাস/লিক্বিদ ফ্যুলগী অপুনবা ৭, হাইদ্রো ১, রিন্যুএবল ১৩ লোয়ননা সবসিদিএরী ২৫ অমসুং জে.ভি. পাৱর স্তেসনশিং য়াওরি। গ্রুপ অসিগী হৌজিক শারিবা কেপাসিতী জি.দবল্যু. ২০ লৈ, মসিদা জি.দবল্যু. ৫গী রিন্যুএবল ইনর্জী প্রোজেক্ত ৫ য়াওরি।

Ministry of Power
Fly ash goes long distance as NTPC begins to transport across the country
14 OCT 2020 12:47PM by PIB Delhi
NTPC Ltd., India’s largest power producer and a PSU under Ministry of Power, has started to collaborate with cement manufacturers across the country to supply fly ash as part of its endeavour to achieve 100% utilisation of the by-product produced during power generation. The power producer is leveraging Indian Railways’ sprawling network to transport fly ash in economical and environment friendly manner.
8UXG.jpeg)
As per a statement issued by NTPC Ltd., NTPC Rihand is the first power plant in the State of Uttar Pradesh to send conditioned fly ash to cement manufacturers. The plant recently transported 3,834 Metric tonnes (MT) of conditioned fly ash in 59 BOXN wagons to Dalmia Cement (Bharat) Ltd.’s plant at Nagaon, Assam. Earlier, the rail rakes of conditioned fly ash were dispatched to ACC plants in Tikaria (U.P), Kymore (M.P) and Ropar (Punjab).
During the financial year 2019-20, almost 44.33 million tonnes of fly ash was utilised for various productive purposes. NTPC produces approximately 65 Million Tonnes of Ash annually, out of which 80% (approx. 52 Million MT) is Fly Ash. Presently, about 73% of total ash is being utilized for production of cement and fly ash bricks, road embankment construction, mine filling, low-lying land development, and ash dyke raising.
With a total installed capacity of 62.9 GW, NTPC Group has 70 Power stations comprising of 24 Coal, 7 combined cycle Gas/Liquid Fuel, 1 Hydro, 13 Renewables along with 25 Subsidiary & JV Power Stations. The group has over 20 GW of capacity under construction, including 5 GW of renewable energy projects.