প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
ভাৰত-চীন সেনা কমাণ্ডাৰ-পৰ্যায়ৰ সপ্তম ৰাউণ্ড বৈঠকৰ যৌথ প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি
13 OCT 2020 5:16PM by PIB Guwahati
চুছুলত সোমবাৰে (১২ অক্টোবৰ) ভাৰত আৰু চীনৰ মাজত শীৰ্ষ সেনা কমাণ্ডাৰ পৰ্যায়ৰ সপ্তম ৰাউণ্ডৰ বৈঠক অনুষ্ঠিত হৈ যায়। ভাৰত-চীন সীমান্তৱৰ্তী পশ্চিম অঞ্চলত প্ৰকৃত নিয়ন্ত্ৰণ ৰেখাৰ ওচৰে পাজৰে সেনা প্ৰত্যাহাৰৰ বিষয়ত উভয় পক্ষৰ মাজত আন্তৰিক, গভীৰ আৰু গঠনমূলক মত বিনিময় হৈছে। তেওঁলোকৰ মাজত আলোচনা ইতিবাচক, গঠনমূলক আৰু শীৰ্ষ অৱস্থান সম্পৰ্কে বুজিবলৈ সক্ষম হৈছে বুলি জনোৱা হৈছে। উভয় পক্ষই সামৰিক, কূটনৈতিক মাধ্যমেৰে আলোচনা আৰু যোগাযোগ বজাই ৰাখিবলৈ আৰু যথাসম্ভৱ ক্ষীপ্ৰতাৰে সেনা প্ৰত্যাহাৰৰ বাবে পাৰস্পৰিক গ্ৰহণযোগ্য সমাধানত উপনীত হ’বলৈ সন্মত হৈছে। উভয় দেশৰ নেতাসকলে গুৰুত্বপূৰ্ণ বুজাবুজি ক্ষেত্ৰত যি বাৰ্তা দিছে সেয়া আন্তৰিকতাৰে বাস্তৱায়িত কৰিবলৈ, বিতৰ্কত ভিন ভিন অৱস্থান গ্ৰহণ নকৰিবৰ বাবে আৰু যৌথভাৱে সীমান্ত অঞ্চলত শান্তি আৰু স্থিতাৱস্থা বজাই ৰাখিবলৈ সন্মত হৈছে উভয় পক্ষই।

Ministry of Defence
Joint Press Release of the 7th Round of India-China Military Commander-Level Meeting
13 OCT 2020 5:16PM by PIB Delhi
On 12 October, the 7th round of Senior Commanders meeting of India and China was held in Chushul. The two sides had a sincere, in-depth and constructive exchange of views on disengagement along the Line of Actual Control in the Western Sector of India-China border areas. They were of the view that these discussions were positive, constructive and had enhanced understanding of each other’s positions. Both sides agreed to maintain dialogue and communication through military and diplomatic channels, and arrive at a mutually acceptable solution for disengagement as early as possible. Both sides agreed to earnestly implement the important understandings reached by the leaders of the two countries, not to turn differences into disputes, and jointly safeguard peace and tranquility in the border areas.