প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
বিডিএলে চৰকাৰক অন্তিম লাভাংশ প্ৰদান কৰে
13 OCT 2020 5:52PM by PIB Guwahati
হায়দৰাবাদস্থিত প্ৰতিৰক্ষা ক্ষেত্ৰৰ সাৰ্বজনীন উপক্ৰম, ভাৰত ডাইনেমিক্স লিমিটেড (বি ডি এল)য়ে ভাৰত চৰকাৰক ৩৫.০১৮ কোটি টকাৰ অন্তিম লাভাংশ আদায় কৰিছে।
ভাৰত ডাইনেমিক্স লিমিটেড (বি ডি এল)ৰ অধ্যক্ষ আৰু প্ৰবন্ধ নিৰ্দেশক কমোডোৰ সিদ্ধাৰ্থ মিশ্ৰ (সেৱানিবৃত্ত)ই আজি প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী ৰাজনাথ সিঙক নতুন দিল্লীত ৩৫.০১৮ কোটি টকাৰ চেক প্ৰদান কৰে। বিডিএলত ভাৰত চৰকাৰৰ অংশীদাৰিত্ব সম্পৰ্কীয় এয়া অন্তিম লাভাংশ। বি ডি এলে বিত্তীয় বৰ্ষ ২০১৯-২০ৰ বাবে ১০/- টকাৰ প্ৰত্যেক শ্বেয়াৰত ২.৫৫ টকা প্ৰতি শ্বেয়াৰৰ অন্তিম লাভাংশ ঘোষণা কৰে। কোম্পানীৰ দ্বাৰা ঘোষিত অন্তিম লাভাংশ ১৮৩.২৮ কোটি টকাৰ পুঁজিৰ ওপৰত ২৫.৫% শ্বেয়াৰৰ বাবে। ইয়াৰ পূৰ্বে, এই বছৰ মাৰ্চত ৬.২৫ টকা প্ৰতি শ্বেয়াৰৰ হিচাপত অন্তৰিম লাভাংশৰ ৰাশি ১০০.৫১৮ কোটি টকাৰ ধন বিডিএলে ভাৰত চৰকাৰক বিত্তীয় বৰ্ষ ২০১৯-২০ৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰৰ বিডিএলত অংশীদাৰিত্বৰ বাবে দিছিল। ইয়াৰ লগে লগে বিত্তীয় বৰ্ষ ২০১৯-২০ৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰক বি ডি এলৰ দ্বাৰা দিয়া মুঠ লাভাংশ ১৩৫.৫৩৬ কোটি টকা হ'লগৈ।
বি ডি এলে ২০১৯-২০ বৰ্ষত ৩,০৯৫.২০ কোটি টকাৰ বিক্ৰীৰ কাৰবাৰ কৰে আৰু কৰৰ পূৰ্বে ৭৪২.৪৫ কোটি টকাৰ লাভ অৰ্জন কৰে।
প্ৰতিৰক্ষা উৎপাদন বিভাগ (ডিডিপি)ৰ সচিব শ্ৰী ৰাজ কুমাৰ আৰু প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ সংযুক্ত সচিব (এয়ৰো) শ্ৰী চন্দ্ৰাকৰ ভাৰতী এই অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকে।

Ministry of Defence
BDL Pays Final Dividend to Government
13 OCT 2020 5:52PM by PIB Delhi
Bharat Dynamics Limited (BDL), a Hyderabad based Defence Public Sector Undertaking has paid final dividend of Rs. 35.018 Crore to the Government of India.
Commodore Siddharth Mishra (Retd), Chairman and Managing Director, BDL presented cheque for Rs. 35.018 Crore, being the final dividend pertaining to Government of India shareholding in BDL, to Raksha Mantri Shri Rajnath Singhin New Delhi today.
BDL has declared final dividend of Rs. 2.55 per share of Rs. 10/- each for the financial year 2019-20. The final dividend declared by the Company works out to 25.5 % of the paid up share capital of Rs. 183.28 Crore.
Earlier, during March this year, an interim dividend of Rs. 6.25 per share amounting to Rs. 100.518 Crore was paid by BDL to the Government of India for the financial year 2019-20 towards Government of India’s shareholding in BDL. With this, the total dividend paid by BDL to Government of India for the financial year 2019-20 amounts to Rs. 135.536 Crore.
BDL achieved a sales turnover of Rs. 3,095.20 Crore and Profit Before Tax of Rs. 742.45 Crore for the year 2019-20.
Shri Raj Kumar, Secretary, Department of Defence Production (DDP) and Shri Chandraker Bharti, Joint Secretary (Aero) from Ministry of Defence were present on the occasion.