Ministry of Law and Justice
7 th Justice Ministers' Meeting of Shanghai Cooperation Organisation (SCO) Member States to be hosted by Union Law Minister Shri Ravi Shankar Prasad on 16th October, 2020
In the Meeting of the Ministers of Justice of the SCO, Member States to deliberate on areas of cooperation; creating favourable conditions for resolving disputes; and implementation of the Action Plan of the Working Groups of Experts on Forensic Activities and Legal Service
Department of Legal Affairs to also host the Second meeting of the Experts Working Group on 13th and 14th October, 2020
12 OCT 2020 7:52PM by PIB Delhi
The Seventh Meeting of Ministers of Justice of the Shanghai CooperationOrganisation (SCO) Member States will be hosted by Shri Ravi Shankar Prasad, Union Minister of Law & Justice, Communication and Electronics & Information Technology on 16th October, 2020.
In this connection, Shri Anoop Kumar Mendiratta, Secretary, Department of Legal Affairs, Ministry of Law & Justice will also host the Second meeting of the ExpertsWorking Group on 13th and 14th October, 2020.
Both the meetings shall be conducted through Video Conferencing mode.
First Expert Group Preparatory Committee Meeting of the Seventh Meeting of the Ministers of Justice of SCO Countries was also held in New Delhi on 1 7th and 18th September, 2019.
The Experts Working Group will discuss and share their experiences, best practices and the novel steps taken by them for creating conducive environment for promoting resolution of disputes and other related activities of the Ministries of (Law and) Justice including legal services and forensic activities.
In the Seventh Meeting of the Ministers of Justice of the SCO, Member States shall further deliberate on areas of cooperation; creating favourable conditions for resolving disputes; and implementation of the Action Plan of the Working Groups of Experts onForensic Activities and Legal Services. A Joint Statement following the results of the Seventh Session of the Ministers of Justice of the SCO Member States shall be signed.
The Ministers of (Law and ) Justice and senior officials / experts from the Ministries of Law & Justice of India, Kazakhstan, China, Kyrgyz Republic, Pakistan, Russian Federation, Tajikistan and Uzbekistan will be participating in the Meeting. The SCOSecretariat will be providing necessary assistance during the three days' deliberations.

লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
সংহাই কোর্পোরেসন ওর্গানাইজেসন(এস.সি.ও.)মীহুৎ ওইরিবা রাজ্যশিংগী ৭শুবা জস্তিস মন্ত্রীশিংগী মীফম ওক্তোবর ১৬, ২০২০দা কেন্দ্রগী লো মন্ত্রী শ্রী রবী শঙ্কর প্রসাদনা থৌবু ওইদুনা পাংথোক্লগনি
মীফম অদুদা এস.সি.ও.গী মীহুৎ ওইরিবা জস্তিসকী মন্ত্রীশিংনা তেংবাং পীনবগী লমশিং, য়েৎনবশিং লোইশিন্ননবা অফবা ফীভম অমা শেম্বা, অমদি ফোরেন্সিক্কী থবকশিং অমদি ৱায়েলগী ওইবা থবকশিংগী মতাংদা ৱর্কিং গ্রুপশিংগী এক্সন প্লান চৎনহনবগী মতাংদা ৱাফম থমগনি
লিগেল এফেয়র্স বিভাগনা ওক্তোবর ১৩ অমদি ১৪, ২০২০দা এক্সপর্তস ৱর্কিং গ্রুপকী অনিশুবা মীফম অসিগী থৌবুসু ওইগনি
12 OCT 2020 7:52PM by PIB Imphal
সংহাই কোর্পোরেসন ওর্গানাইজেসন(এস.সি.ও.)মীহুৎ ওইরিবা রাজ্যশিংগী ৭শুবা জস্তিস মন্ত্রীশিংগী মীফম অসি ওক্তোবর ১৬, ২০২০দা কেন্দ্রগী লো অমসুং জস্তিস, কম্যুনিকেসন অমদি ইলেক্ত্রোনিক্স অমদি ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী মন্ত্রী শ্রী রবী শঙ্কর প্রসাদনা থৌবু ওইদুনা পাংথোক্লগনি।
মসিগা মরি লৈননা, লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়গী লিগেল এফেয়র্স বিভাগকী সেক্রতরী শ্রী অনুপ কুমার মেন্দিরত্তাসু ওক্তোবর ১৩ অমদি ১৪, ২০২০দা থবক তৌরিবা অখং-অহৈশিংগী কাংলুপকী অনিশুবা মীফম অসিগী থৌবুসু ওইগনি।
মীফম অনিমক ভিদিও কনফরেন্স মোদতা থোংদা পাংথোক্কনি।
এস.সি.ও. ওইরিবা লৈবাকশিংগী জস্তিস মন্ত্রীশিংগী তরেৎশুবা মীফমগী অহানবা এক্সপর্ত প্রিপেরেতরী কম্মিতীগী মীফম অসিসু সেপ্তেম্বর ৭ অমসুং ৮, ২০১৯দা ন্যু দিল্লীদা পাংথোকখি।
এক্সপর্ত ৱর্কিং গ্রুপ অসিনা লিগেল সর্ভিসশিং অমদি ফোরেন্সিক এক্তিভিতীশিং য়াওনা (লো অমসুং) জস্তিসকী মন্ত্রীশিংগী য়েৎনবা লোইশিন্নবা অমদি অতোপ্পা মরি লৈনবা থবকশিং অসি শৌগৎনবা অফবা ফীভম অমা শেম্ননবা মখোয়না খংলক-উরকপশিং, খ্বাইদগী অফবা থবকশিং অমদি মখোয়না পায়খৎখিবা লেম্লবা খোংতাংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
এস.সি.ও.গী মীহুৎ ওইরিবা লৈবাকশিংগী জস্তিস মন্ত্রীশিংগী তরেৎশুবা মীফম অসিদা তেংবাং পীনবগী লমশিং, য়েৎনবশিং লোইশিন্ননবা অফবা ফীভম অমা শেম্বা, অমদি ফোরেন্সিক্কী থবকশিং অমদি ৱায়েলগী ওইবা থবকশিংগী মতাংদা ৱর্কিং গ্রুপশিংগী এক্সন প্লান চৎনহনবগী মতাংদা ৱাফম থমগনি।
এস.সি.ও.গী মীহুৎ ওইরিবা লৈবাকশিংগী জস্তিস মন্ত্রীশিংগী তরেৎশুবা সেসন অসিদা ফলশিং অসিগী মতুং তাবদা জোইন্ত স্তেতমেন্ত অমা খুৎয়েক পীনগনি।
ভারত, কজখস্তান, চাইনা, কির্গিজ রিপব্লিক, পাকিস্তান, রসিয়ন ফেদেরেসন, তাজিকিস্তান অমসুং উজবেকিস্তানগী (লো অমসুং) জস্তিসকী মন্ত্রীশিং অমদি মকোক থোংবা ওফিসরশিং/অখং-অহৈশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াগনি। এস.সি.ও.গী সেক্রতরিএৎনা নুমিৎ হুম্নিগী ৱা খন্নবা অসিদা মথৌ তাবা তেংবাং খুদিংমক পীগনি।