ইলেক্সন কমিসন
বিহার বিধান সভাগী মীয়ামগী মীখল-২০২০গী অহানবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র ৭১দা ভোত্তর ৫২,০০০ হেনবনা পোস্তেল বেলোৎশিং খনখ্রে
কোবিদ-১৯ মনুংদা য়াম্না লাইনা,মী খুদিংমক, অশোই-অঙাম থোকহন্দনা মীখলশিংদা শরুক য়ানবা বিহারদা পোস্তেল বেলোৎ ফংবা য়ারবা ভোত্তরশিং মীখলগী ওফিসিএলশিংনা খঙদোক্লে
12 OCT 2020 3:28PM by PIB Imphal
লাক্লিবা বিহার লেজিসলেতিপ এশেমব্লিগী মীয়ামগী মীখল-২০২০গী অহানবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র ৭১দা অহলশিং(চহি ৮০গী মথক)অমসুং হকচাংগী ফিবম মীমান্নদ্রবা ভোত্তর লিশিং ৫২ হেনবনা পোস্তেল বেলোৎশিংগী খুৎথাংদা ভোৎ থাদনবা খনখ্রে। থবক অসিদা অরোনবা ঙাক্নবা, অশোই-অঙাম থোক্তনবা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতনবা অকনবা চেকশিন-থৌরাং অমসুং ভিদিওগ্রাফিগা লোয়ন্না রিতর্নিং ওফিসারশিংনা মাংজৌন্না লাউথোক্লবা তারিখশিংদা হায়রিবা ভোত্তরশিং অসিদা পোস্তেল বেলোৎশিং পীগনি। বিহারগী মীখলশিংদা কাংলুপ অনি অসিদা পোস্তেল বেলোৎকী খুদোংচাবশিং ফংহনবা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি। বিহারদা এশেমব্লি কেন্দ্র ৭১গী বুথ লেবেল ওফিসারশিংনা অসিগুম্বা ভোত্তর লাখ ৪ হেনবগা পাউ ফাওনরে। লেমহৌরিবা ভোত্তরশিং মীখল নুমিৎতা ভোৎ থাদনবা বুথতা চৎকনি।
নিংশিংবা য়াই মদুদি ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৫দা বিহার বিধান সভাগী মীয়ামগী মীখল-২০২০ লাউথোকখিবনি। অহানবা তাঙ্কক্তা, বিহারগী জিলা ১৬দা এশেমব্লি কেন্দ্র ৭১দা ২০২০গী ওক্তোবর ২৮দা মীখল পাংথোক্কনি।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৯দগী ওক্তোবর ০১ ফাওবা কম্মিসনগী বিহার খোঙচৎতা মথক্কী ভোত্তর কাংলুপশিং অসিদা মসিগী খুদোংচাবা অসি ফংহন্নবা খন্নখিবনি। হায়রিবা ৱাফমশিং অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা ২০২০গী ওক্তোবর ০৩দা কম্মিসন্না য়াথং পীখ্রে:
• আর.ওনা পীরকপা মতুংইন্না, পোল্লিং স্তেসন অমগী মনুংদা লৈবা মরী লৈনবা ভোত্তরশিংগী ময়ুমশিংদা বি.এল.ও চৎকনি অমসুং মরী লৈনবা ভোত্তরশিংদা ফোর্ম ১২-দি পীগনি। করিগুম্বা ভোত্তর লৈরমদ্রবদি, বি.এল.ওনা মহাক্কা পাউ ফাওন্নবা অকুপ্পা মরোলশিং পীরমগনি অমসুং নোতিস থোকখিবা নুমিৎ ৫গী মনুংদা ফোর্ম অদু লৌশিন্নবা অমুক হন্না চৎকনি।
• ফোর্ম ১২-দিদা য়াওরিবা একনোলেজমেন্ত অদুদা ভোত্তরনা পোস্তেল বেলোৎকী অপাম্বা খনবা নৎত্রগা খন্দবা য়াই।
• করিগুম্বা ভোত্তর অদুনা পোস্তেল বেলোৎ খল্লবদি, নোতিস থোকখিবা নুমিৎ ৫গী মনুংদা ভোত্তর অদুগী য়ুমদগী বি.এল.ওনা মেনশিল্লবা ফোর্ম ১২-দি খোমজিনগনি অমসুং মদু আর.ওদা পীশিনগনি।
• ফোর্ম ১২-দি পুম্নমক অমসুং একনোলেজমেন্ত ফোর্ম খুদিংমক বি.এল.ওনা আর.ওদা পীশিনগনি।
• আর.ওগী মিৎয়েং মখাদা থবক খুদিংমক সেক্তর ওফিসারনা য়েংশিনগনি।
বিহারগী মখা তারকপা মীখলগী তাঙ্কক অনি অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংগী মরক্কী মীখলশিংদা কোবিদ-১৯ মনুংদা য়াম্না লাইনা,মী খুদিংমক, অশোই-অঙাম থোকহন্দনা মীখলশিংদা শরুক য়ানবা মসিগী থবক অসি মখা চৎথগনি। মসিগীদমক মথংগী তাঙ্কক অনিদা বিহারদা অসিগুম্বা ভোত্তর লাখ ১৪রোমগী য়ুমশিংদা বি.এল.ওশিং চৎকনি।

Election Commission
More than 52,000 eligible voters opt for postal ballots in 71 constituencies for Phase-1 of General Election to the Legislative Assembly of Bihar 2020
Election officials reach out to voters eligible for Postal Ballots in Bihar to ensureACCESSIBLE, INCLUSIVE AND SAFE elections during COVID-19
12 OCT 2020 3:28PM by PIB Delhi
More than fifty two thousand electors belonging to Senior Citizen (above 80 years of age) and PwD categories, have opted to exercise the facility to vote through postal ballots in the forthcoming phase 1 of General Election to the Legislative Assembly of Bihar 2020. These electors will be provided postal ballots on pre-informed date(s) by the Returning Officers with proper security and videography arrangements to ensure secrecy, safety, and transparency in the process. This is the first time that postal ballot facility is being extended to both the categories in Bihar elections. Booth Level Officers of 71 Assembly Constituencies in Bihar have reached out to more than four lakh such electors. Remaining electors intend to visit the booth on the poll day for voting.
It may be recalled that General Election to the Legislative Assembly of Bihar 2020 were announced on 25th September 2020. In the first phase elections, polling in 71 ACs spread over 16 districts of Bihar, is to be held on October 28, 2020.
Earlier, during Commission’s visit to Bihar from September 29 – October 01, 2020, attention was drawn to certain concerns regarding the implementation of this provision for the above categories of voters. To comprehensively address these concerns, on October 03, 2020, Commission had directed:
• “BLO will visit to the houses of the concerned electors, as provided by the RO, in the Polling Station area and deliver Form- 12-D to the concerned electors. If an elector is not available, he/she will share his/her contact details and revisit to collect it within five days of the notification.
• The elector may or may not opt for postal ballot in the acknowledgement attached with the Form 12-D.
• If he/she opts for postal ballot, then the BLO will collect the filled-in Form 12-D from the house of the elector within five days of the notification and deposit it with the RO forthwith.
• BLO shall deposit all the acknowledgement forms with the RO along with all Form 12-D.
• Sector Officer shall supervise it under the overall supervision of RO.”
In subsequent two phases of elections in Bihar and in bye-elections in all other States, this exercise will continue so that electoral process becomes more accessible, inclusive and SAFE for these categories during the period of COVID-19. BLOs will visit approximately 12 lakh such electors’ homes in Bihar in the next two phases for this purpose.