Ministry of Youth Affairs and Sports
Government to bear full cost of six-member Indian judo team’s visit to Hungary for IJF Grand Slam 2020 competition
11 OCT 2020 6:59PM by PIB Delhi
Five players from the Indian Judo Team will be participating in the Grand Slam 2020 competition – an International Judo Federation (IJF) event – happening in Budapest, Hungary this month from 23rd to 26th. The full cost of the trip shall be borne by the Government.
The five judokas, consisting of two women and three men players, will leave for the competition on 19th. They will have to produce at least two Covid-19 negative individual medical certificates (PCR test made maximum 5 days before arrival and taken 48 hours apart) upon arrival at Hungary.
The women’s team includes 25-year-old Sushila Devi (48kg) from Manipur and 22-year-old Tulika Mann (78 kg) of Delhi. The men’s team comprises of former Olympian and 28-year-old Avtar Singh (100 kg), 22-year-old TOPS developmental group athlete Jasleen Singh Saini (66 kg) from Punjab and and 24-year-old Vijay Yadav (60 kg). The five players will be accompanied by coach Jiwan Sharma for the length of the competition in Hungary.
“My aim is to get a medal for India in the Olympics and I’m very confident to get this done because I have done a lot of hard work for this. I am also very thankful to the government for their support. Even if there is hard work from our side but no government support, we can do nothing. So, I am very thankful they are bearing the expenses for our trip,” mentioned Jasleen.
They are all selected on the basis of the world ranking and have high chances of qualifying for the Tokyo Olympics games postponed to next year. They are also the best competitors in the Senior National Ranking Championships. Among the women, Sushila Devi is ranked the highest at 41 and has a total of 833 Olympic qualification points, while Jasleen is ranked the highest at 56 among the men and has 854 Olympic qualification points.
Around 645 competitors from across 81 countries are slated to participate in the IJF event in Budapest, Hungary.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
আই.জে.এফ. গ্রান্দ স্লাম ২০২০গী কম্পিতিসন অসিদা শরুক য়ানবগীদমক্তা হঙ্গেরীদা চৎকদৌরিবা ভারতকী জুদো তীমগী অচঙবা শেল খুদিংমক সরকারনা পুথোক্কনি
11 OCT 2020 6:59PM by PIB Imphal
ভারতকী জুদো তীমদগী শান্নরোই মঙানা হঙ্গেরীগী বুদাপেস্ততা থা অসিগী ২৩দগী ২৬ ফাওবদা পাঙথোক্কদৌরিবা ইন্তর্নেস্নেল জুদো ফেদেরেসন (আই.জে.এফ.)গী থৌরম অমা ওইবা গ্রান্দ স্লাম ২০২০ কম্পিতিসন অসিদা শরুক য়াগদৌরি। মসিগীদমক্তা অচঙবা শেনফম খুদিংমক সরকারনা পুথোক্কদৌরি।
নুপী অনি অমসুং নুপা শান্নরোই অহুম ওইরিবা জুদোকা মঙা অসিনা কম্পিতিসন অসিগীদমক্তা থা অসিগী ১৯দা ভারত থাদোক্কনি। মখোয়না হঙ্গেরীদা য়ৌবা মতমদা মীওইগী অমমমগী ওইনা য়ামদ্রবদা কোবিদ-১৯ নেগেতিব মেদিকেল সর্তিফিকেৎ (মফম অসিদা য়ৌদ্রিঙৈগী নুমিৎ ৫নিগী মমাংদা পুং ৪৮ কান্নরগা পাঙথোকপা পি.সি.আর. তেস্ত) ২ তঙাই ফদনা পীগদবনি।
নুপীগী কাঙবু অদুদা চহি ২৫ শুরবী মনিপুরদগী সুশিলা দেবী (কিলো ৪৮) অমসুং চহি ২২ শুরবী দিল্লীগী তুলিকা মান (কিলো ৭৮) য়াওরি। নুপাগী কাঙবুদা চহি ২৮ শুরবা হান্নগী ওলিম্পিয়ন অবতার সিং (কিলো ১০০), পঞ্জাবতগী চহি ২২ শুরবা তি.ও.পি.এস. দিবেলপমেন্তেল গ্রুপকী শান্নরোই জসলীন সিংহ সাইনি (কিলো ৬৬) অমসুং চহি ২৪ শুরবা বিজয় য়াদব (কিলো ৬০) য়াওরি। হঙ্গেরীদা পাঙথোক্কদৌরিবা কম্পিতিসন অপুনবা অসিগী ওইনা কোচ জিৱন শর্মনা শান্নরোই মঙা অসিগা লোয়নদুনা চৎকনি।
“ঐহাক্কী পান্দমদি ভারতকী ওইনা ওলিম্পিক্তা মেদল অমা লৌবনি অমসুং মসিদা ঐহাক্না মাই পাক্কনি হায়বগী য়াম্না থাজবা লৈ মরমদি ঐহাক্না মসিগীদমক্তা য়াম্না কন্না হোৎনরক্লি। ঐহাক্না সরকারনা তেংবাংবীবা অসিগীদমক্তসু সরকারবু থাগৎচরি। ঐখোয়না য়াম্না কন্না হোৎনরবসু সরকারনা করিমত্তা শৌগৎপীদ্রগদি ঐখোয়না করিসু তৌবা ঙম্লোই। মরম অদুনা সরকারনা ঐখোয়গী খোঙচৎ অসিগী অচঙবা শেনফম পুথোকপীবা অসিদা সরকারবু য়াম্না থাগৎচরি”, হায়না জসলীন্না ফোঙদোকখি।
মখোয়শিং অসি মখোয়না লৈরিবা মালেমগী মকোক-মথংগী থাক্তা য়ুম্ফম ওইদুনা খনবনি অমসুং মথংগী চহিদা য়ৈথোকখ্রবা তোক্যো ওলিম্পিক্স গেমসতা শরুক য়াবা ফংবগী চাং য়াম্না ৱাংনা লৈরি। মখোয়শিং অসি সেনিয়র নেস্নেল রেঙ্কিং চেম্পিয়নশিপ্তা খ্বাইদগী ফবা শান্নরোইশিংনি। নুপীশিংগী ওইনা সুশিলা দেবীনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ৪১গী থাক্তা লৈ অমসুং অপুনবা ওলিম্পিক পোইন্ত ৮৩৩ লৈ অমসুং জসলীন্না নুপাশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ৫৬কী থাক্তা লৈ অমসুং অপুনবা ওলিম্পিক পোইন্ত ৮৫৪ লৈ।
হঙ্গেরীগী বুদাপেস্ততা পাঙথোক্কদৌরিবা আই.জে.এফ.কী থৌরম অসিদা লৈবাক ৮১গী শান্নরোই ৬৪৫না চাংয়েংনগনি।