আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
ৱেস্ত সেন্ত্রেল বে ওব বেঙ্গালগী মথক্তা দিপ্রেসন; মথংগী পুং ২৪ অসিদা হায়রিবসি মখা তানা দীপ দিপ্রেসন ওইনা হেঞ্জিল্লকপা য়ারি
অন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গানা, রায়ালাসীমা, অমসুং কর্নাতকাগী মনুং হঞ্জিনবা শমুদ্র খোংবালগী মী কুংদবা মফমশিংদা অকনবা নোংদগী য়াম্না কনবা নোং চুগদৌরি
ৱেস্ত সেন্ত্রেল অমসুং নোর্থ ৱেস্ত বে ওব বেঙ্গাল, খা নোংচুপ থংবা বে ওব বেঙ্গাল অমসুং ওরিশা – অন্ধ্র প্রদেশ – তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরী শমুদ্র খোংবাল অমসুং গল্ফ ওব মানারগী শমুদ্রগী ফিবম ফত্তবদগীনা কা হেন্না ফত্তবফাওবা ওইবা য়াই
11 OCT 2020 10:21AM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্ত্মেন্ত (আই.এম.দি.)গী সাইক্লোন ৱার্নিং দিবিজনগী মতুং ইন্নাঃ
খ্বাইদগী নৌবা সেতিলাইৎকী ইমেজরী অমসুং সিপ্স অমসুং বোই ওবজর্বেসনশিংনা তাক্লি মদুদি ঙরাংগী নিংথীনা লৈখিবা ইস্তসেন্ত্রেল অমসুং থংনবা সাউথ ইস্ত বে ওব বেঙ্গালগী লো প্রেসর এরিয়া অদু ৱেস্ত সেন্ত্রেল বে ওব বেঙ্গালগী মথক্তা দিপ্রেসন ওইনা কুংশিল্লক্লে অমসুং ঙসি ওক্তোবর ১১, ২০২০গী আই.এস.তি.গী পুংফম ০৫৩০দা লেতিত্যুদ ১৫.৩° নোর্থ অমসুং লোঙ্গিত্যুদ ৮৬.৫° ইস্ততা, ভিশাখাপতনম (অন্ধ্র প্রদেশ)কী খা-খা নোংপোক্তা কিলোমিতর ৪৩০ রোম, কাকিনাদা (অন্ধ্র প্রদেশ)কী খা নোংপোক্তা কিলোমিতর ৪৯০, অমসুং নর্সাপুর (অন্ধ্র প্রেদেশ)কী নোংপোক-খা নোংপোক্তা কিলোমিতর ৫২০ রোমদা ময়াই ওইনা লৈরনি। হায়রিবসি লাক্কদবা পুং ২৪ অসিদা দীপ দিপ্রেসন ওইনা কা হেঞ্জিল্লকপা য়ারি।
হায়রিবসি নোংচুপ-অৱাং নোংচুপ থংবা মাইকৈদা অমসুং অৱাং অন্ধ্র প্রদেশকী খোংবাল্লোমদা হায়বদি নর্সাপুর অমসুং ভিশাখাপতনমগী মরক্তা ওক্তোবর ১২, ২০২০গী অহিংদা হাইজিল্লবা য়ারি।
চেকশিনগদবশিং:
(১) নোংজুগী ৱার্নিং
• পানা চুবদগীনা য়াইমরপ ওইবা নোং অন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গালা, রায়ালাসীমা, কর্নাতাকা অমসুং মরাথ্বারা, খা থংবা ওরিশা অমসুং খা থংবা ছতিশগরগী অয়াম্বা মফমশিংদা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গানা, রায়ালাসীমা, অমসুং কর্নাতাকাগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংগী শমুদ্র খোংবাল ওইবা মী তাদবা মফমশিংদা অকনবা নোংদগীনা কা হেন্না কনবা নোং ওক্তোবর ১১, ২০২০দা চুরবা য়াই।
• পানা চুবদগীনা য়াইমরপ ওইবা নোং ওরিশা, অন্ধ্র প্রদেশকী শমুদ্র খোংবাল, তেলঙ্গালা, কর্নাতাকা, মরাথ্বারা, অমসুং ভিদর্ভাগী অয়াম্বা মফমশিংদা অমসুং ওরিশা, অন্ধ্র প্রদেশকী শমুদ্র খোংবাল, তেলঙ্গালা, কর্নাতাকা, মরাথ্বারা, অমসুং ভিদর্ভাগী শমুদ্র খোংবাল ওইবা মী তাদবা মফমশিংদা অকনবা নোংদগীনা কা হেন্না কনবা নোং ওক্তোবর ১৩, ২০২০দা চুরবা য়াই। কা হেন্না কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর ২০গী ) অন্ধ্র প্রদেশকী শমুদ্র খোংবাল ওইবা মফমশিংদা ওক্তোবর ১৩দা চুরবা য়াই।
(২) নুংশিৎকী ৱার্নিং
নোংচুপ থংবা ময়াই অমসুং থংনবা অৱাং নোংচুপ বে ওব বেঙ্গালদা পুংদা কিলোমিতর ৪৫-৫৫ ফাওবদগীনা পুংদা কিলোমিতর ৬৫ ফাওবগী অয়াঙবা স্ক্বালি নুংশিৎ অমসুং বে ওব বেঙ্গালগী খা নোংচুপ অমসুং ওরিশা-অন্ধ্র প্রদেশ-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী শমুদ্র খোংবাল্লোমদা পুংদা কিলোমিতর ৪০-৫০দগীনা পুংদা কিলোমিতর ৬০ ফাওবা য়াঙবা নুংশিৎ ওক্তোবর ১১, ২০২০দা শিৎলবা য়াই; নোংচুপ ময়াই অমসুং থংনবা অৱাং নোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল, খা নোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল অমসুং ওরিশা-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী খোংবালদা ৫০-৬০ ফাওবদগীনা পুংদা কিলোমিতর ৭০ ফাওবগী অয়াঙবা নুংশিৎ অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী খোংবালদা ৫৫-৬৫ ফাওবদগীনা পুংদা কিলোমিতর ৭৫ ফাওবগী অয়াঙবা নুংশিৎ ওক্তোবর ১২, ২০২০দা শিৎলবা য়াই।
মসিগা লোইননা, পুংদা কিলোমিতর ৪৫-৫৫গী অয়াঙবা স্ক্বালি নুংশিৎনা গল্ফ ওব মনারদা ১১, ১২, অমসুং ১৩ ওক্তোবর, ২০২০দা শিৎলবা য়াই।
(৩) শমুদ্রগী ফিবম
ৱেস্ত সেন্ত্রেল অমসুং থংনবা নোর্থ ৱেস্ত বে ওব বেঙ্গাল, খা নোংচুপ থংবা বে ওব বেঙ্গাল অমসুং ওরিশা – অন্ধ্র প্রদেশ – তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরী শমুদ্র খোংবাল অমসুং গল্ফ ওব মানারগী ১১ অমসুং ১২ ওক্তোবর ২০২০ অমসুং গল্ফ ওব মনারদা ১৩ ওক্তোবর ২০২০গী শমুদ্রগী ফিবম ফত্তবদগীনা কা হেন্না ফত্তবফাওবা ওইবা য়াই।
(৪) ঙামীশিংনা চেকশিনগদবা
ঙামীশিংনা ৱেস্ত সেন্ত্রেল অমসুং থংনবা নোর্থ ৱেস্ত বে ওব বেঙ্গাল, খা নোংচুপ থংবা বে ওব বেঙ্গাল অমসুং ওরিশা – অন্ধ্র প্রদেশ – তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরী শমুদ্র খোংবাল অমসুং গল্ফ ওব মানারগী ১১ অমসুং ১২ ওক্তোবর ২০২০ অমসুং গল্ফ ওব মনারদা ১৩ ওক্তোবর ২০২০দা চঙশিন্দনবা পাউতাক পীরি।
মফম মফমগী ওইবা অকক্না ফোর্কাস্ত অমসুং ৱার্নিং খঙবীনবগীদমক চানবীদুনা মোসম এপ, এগ্রোমেৎ ইদভাইজরীগীদমক মেঘদুৎ এপ অমসুং লাইতনিং ৱার্নিংগীদমক দামিনি এপ দাউনলোন তৌবীয়ু।

Ministry of Earth Sciences
Depression over Westcentral Bay of Bengal; It is very likely to intensify further into a deep depression during next 24 hours.
Heavy to very heavy falls at isolated places over coastal Andhra Pradesh, Telangana, Rayalaseema and interior Karnataka
Sea condition will be rough to very rough over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha- Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts and over Gulf of Mannar
11 OCT 2020 10:21AM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department (IMD):
Latest satellite imageries & Ships & Buoy observations indicate that, yesterday’s well marked low pressure area over eastcentral & adjoining southeast Bay of Bengal concentrated into a depression over Westcentral Bay of Bengal and lay centred at 0530 hrs IST of today, the 11th October, 2020 near latitude 15.3°N and longitude 86.5°E, about 430 km south-southeast of Vishakhapatnam (Andhra Pradesh), 490 km southeast of Kakinada (Andhra Pradesh) and 520 km east-southeast of Narsapur (Andhra Pradesh). It is very likely to intensify further into a deep depression during next 24 hours.
It is very likely to move west-northwestwards and cross north Andhra Pradesh coast between Narsapur & Vishakhapatnam during 12th October 2020 night.
Warnings:
(i) Rainfall warning
• Light to moderate rainfall at most places likely to occur over coastal Andhra Pradesh, Telangana, Rayalaseema, Karnataka and Marathwada, south Odisha and south Chhattisgarh with heavy to very heavy falls at isolated places over coastal Andhra Pradesh, Telangana, Rayalaseema and interior Karnataka on 11th October 2020.
• Light to moderate rainfall at most places likely to occur over coastal Odisha, coastal Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Marathwada and Vidarbha with heavy to very heavy falls at isolated places over coastal Odisha, coastal Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Marathwada and Vidarbha on 12th October 2020.
• Light to moderate rainfall at most places likely to occur over coastal Odisha, coastal Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Marathwada and Vidarbha with heavy to very heavy falls at isolated places over coastal Odisha, coastal Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Marathwada and Vidarbha on 13th October 2020. Extremely heavy rainfall (≥ 20 cm per day) is also likely at isolated places over north coastal Andhra Pradesh on 13th October.
(ii) Wind warning
Squally wind speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph would prevail over west central & adjoining northwest Bay of Bengal & 40-50 kmph gusting to 60 kmph over southwest Bay of Bengal and along & off Odisha- Andhra Pradesh -Tamil Nadu & Puducherry coasts on 11th October; 50-60 kmph gusting to 70 kmph over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha- Tamil Nadu & Puducherry coasts and 55-65 kmph gusting to 75 kmph along & off Andhra Pradesh coast on 12th October 2020.
Along with this, squally winds, speed reaching 45-55 kmph are also likely to prevail over Gulf of Mannar on 11th, 12th & 13th October 2020.
(iii) Sea condition
Sea condition will be rough to very rough over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha- Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts and over Gulf of Mannar from on 11th & 12th October 2020 and over Gulf of Mannar on 13th October 2020.
(iv) Fishermen Warning
Fishermen are advised not to venture into: westcentral Bay of Bengal and adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha- Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts and over Gulf of Mannar on 11th & 12th October 2020 and over Gulf of Mannar on 13th October 2020.
Kindly download MAUSAM APP for location specific forecast & warning, MEGHDOOT APP for Agromet advisory and DAMINI APP for Lightning Warning.