রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মীরৈবাক্তা চৎলিঙৈগী মতমদা ইন্তর্নেস্নেল দ্রাইভিং লাইসেন্স রিন্যুএল তৌথোকপগী খুদোংচাবা লৈহন্নবগী মীয়ামগী সজেসনশিং কৌরি
10 OCT 2020 12:44PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয়না মীরৈবাক্তা লৈরিঙৈগী মতমদা আই.দি.পি. মতম লোইখ্রবা নাগরিকশিংগী ওইনা ইন্তর্নেস্নেল দ্রাইভিং প্রমিৎ(আই.দি.পি.) ফংহন্নবগী খুদোংচাহন্নবগীদমক্তা সেন্ত্রেল মোতোর ভিহিকল রুল্স ১৯৮৯ অসি শেমদোক্নবা কমেন্তশিং অমদি সজেসনশিংগীদমক্তা দ্রাফ্ত তৌরবা নোতিফিকেসন জি.এস.আর. ৬২৪(ই.) ওক্তোবর ৭, ২০২০ অমা থোকখ্রে।
কনাগুম্বা মীরৈবাক্তা চৎলিবা নত্রগা মীরৈবাক অমদা লৈরিবা নাগরিকশিংগীদমক্তা ইন্তর্নেস্নেল দ্রাইভিং লাইসেন্স অসি মতম লোইখ্রবা অমদি মীরৈবাক্তা চৎলিঙৈগী মতমদা রিন্যু তৌনবা অতোপ্পা মেকানিজম অমত্তা লৈত্রবা অকক্নবা কেসশিংগী ওইনা নোতিস অসি থোকখিবনি। প্রোপোজেল অসি অসিগুম্বা নাগরিকশিং অসিগীদমক্তা সি.এম.ভি.আর. ১৯৮৯ অসি শেমদোক্নবনি। নাগরিকশিংনা ভারতকী এম্বেসী/মিশন অব্রোদ পোর্তেলশিংদগী এপ্লাই তৌবা য়াই অমদি এপ্লিকেসনশিং অদু মরি লৈনবা আর.তি.ও.শিংনা ৱা খন্ননবগীদমক্তা ভি.এ.ঐচ.এ.এন.(ৱাহন)দা থাগনি।
প্রোপোজেল অসিগী মখা তারকপদা মেদিকেল স্রতিফিকেৎ অমগী কন্দিসনশিং লৌথোকখিনবা অমদি অতোপ্পা মেদিকেল সর্তিফিকেৎ অমগী মথৌ তাদবা ভেলিদ ওইরিবা দ্রাইভিং লাইসেন্স লৈবা নাগরিক ওইবনা লৈবাক অদুদা আই.দি.পি.গীদমক্তা রিক্বেস্ত তৌবা মতমদা ভেলিদ ভিজা অমা য়াওই। মখা তানা ভিজা অসি মফমদুদা থুংলবা মতমদা ফংবা অমদি অসিগুম্বা কেসশিং অসিদা ভিজা অসি খোংচৎ অদু চত্রিঙৈগী মমাংদা ভারত্তা আই.দি.পি.গী এপ্লাই তৌবা মতমদা ফংদবা লৈবাক খরা লৈ।

Ministry of Road Transport & Highways
Public suggestions invited for facilitating renewal of International driving licence while travelling abroad
10 OCT 2020 12:44PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued a draft notification GSR 624 (E) dated 7th October, 2020 seeking comments and suggestions for amendment to Central Motor Vehicles Rules 1989 for facilitating the issuance of International Driving Permit (IDP) for citizens whose IDP has expired while they are abroad.
It has come to notice that in certain cases for the Citizens who are travelling abroad and in a foreign country, the International Driving Permit gets expired and there is no mechanism for its renewal while abroad. The proposal is to amend the CMVR 1989 to facilitate such citizens. The citizens can apply through the Indian Embassy / Mission Abroad portals and the applications would then move to the VAHAN for being considered by the respective RTOs.
Further the proposal also includes theremoval of the conditions of a Medical Certificate and a Valid Visa at the time of making the request for the IDP in the Country as the citizen who has valid driving licence there should not be a requirement for another medical certificate. Further, there are certain countries where the Visa is on arrival and in such cases the VISA was not available when applying for the IDP in India before travel.