Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal reviews progress of construction activities at Pragati Maidan, Delhi which is being redeveloped into a world class IECC
10 OCT 2020 2:24PM by PIB Delhi
Union Minister of Railways & Commerce & Industry Shri Piyush Goyal today reviewed the progress of construction activities at Pragati Maidan in Delhi which is being redeveloped into a world class Integrated Exhibition-cum-Convention Centre (IECC). Minister of Housing and Urban Affairs Shri H.S.Puri, Principal Advisor to the Prime Minister,Shri PK Sinha, Officers from the Ministry of Commerce and Industry, ITPO, NBCC, and other agencies involved in the activity took part in the virtual meeting.
After going through the presentations and videos on the status of the construction activities, Shri Goyal expressed satisfaction over the progress, as all the critical activities are under control. Construction activities, which had suffered earlier due to lockdown and subsequent migration of labour, gained momentum in June, and the same is being maintained. About 4800 workers are presently engaged in various activities at the site. Most of the buildings are likely to be completed by March 2021. The handing over of the buildings is likely to begin soon in a phased manner, and the complete project is likely to be handed over by October, 2021. The site will have 6 underpasses and a main tunnel for smooth movement of traffic in the region. The AC system shall be Covid-19 pliant, there will be adequate availability of power, the buildings will be leak-proof and the drainage system will ensure no waterlogging under any circumstance. As part of the Aatamnirbhar Abhiyan, the imported element in the project is being continuously reduced, and it presently stands at just 9.55% of the project cost.
The redevelopment of Pragati Maidan as a modern, up-to- date centre for holding global conferences and exhibitions , will include creation of a modern Convention Center with seating capacity of 7,000 persons. India is expected to host G-20 Summit in 2022, and this IECC will the main venue for the same.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা প্রগতি মৈদান, দিল্লীদা মালেমগী থাক্তা লৈবা আই.ই.সি.সি. অমা ওইনবগীদমক নৌনা শেমগৎ শাগৎলিবশিংগী খুমাং চাউশিনবশিং য়েংশিনখ্রে
10 OCT 2020 2:24PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রেলৱে অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা ঙসি প্রগতি মৈদান, দিল্লীদা মালেমগী থাক্তা লৈবা ইন্তিগ্রেতেদ একজিবিসন-কম-কনভেন্সন সেন্তর (আই.ই.সি.সি.) অমা ওইনবগীদমক নৌনা শেমগৎ শাগৎলিবশিংগী খুমাং চাউশিনবশিং য়েংশিনখি হাউশিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রী ঐচ.এস. পুরি, প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল এদভাইজর, শ্রী পি.কে. সিনহা, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, আই.তি.পি.ও., এন.বি.সি.সি.দগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং থবক অসিদা শরুক য়ারিবা এজেন্সীশিংনা ভর্চুএল মীফম অসিদা শরুক য়াখি।
শেমগৎ শাগৎলিবা থবক অসিগী হৌজিক ওইরিবা ফিবমগী প্রজেন্তেসন অমসুং ভিদিও কয়া কুপ্না য়েংলবা মতুংদা শ্রী গোয়ালনা মরুওইবা থবক কয়া নিংথিনা খুমাং চাউশিল্লিবদু উবদা অপেনবা ফোংদোকখি। লোকদাউন অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা লেবরশিংনা ময়ুমদা হন্নখিবনা মমাংদা খুদোংচাদবা কয়া থোকহল্লুরবা শাগৎপগী থবকশিং জুন থাদগী খোঙজেল অমুক হল্লক্তুনা মখা তানা লেপতনা পায়খৎলি। হৌজিক মফম অসিদা শিন্মী ৪৮০০লোম থবক শুরি। বিল্দিং অয়াম্বা মার্চ ২০২১ ফাওবদা লোইশিল্লবা য়াই। বিল্দিং অসিবু খুৎশিন্নবগী থবকসু তাংকক নাইনা অথুবদা হৌরবা য়ারি, অমসুং মপুং ফানা লোইরবা প্রোজেক্তনা ওক্তোবর ২০২১ ফাওবদা খুৎশিন্নরবা য়ারি। মফম অসিদা অন্দর্পাস ৬ অমসুং মরুওইবা তন্নেল অমা লৈদুনা লমদম অসিদা গারীগী চৎথোক চৎশিন্দা অকায়বা লৈহল্লোই। এ.সি. সিস্তেম অসিসু কোবিদ-১৯দগী শাফগদবা মওংনি, মসিদা মৈ চাং নাইনা ফংহনগনি, বিল্দিংশিং অসি অয়ু-অরাক য়াওরোই অমসুং ইরম নালাগী পথাপ অসিনা ফিবম অমত্তদা মফম অসিদা ঈশিং তুংশিন্দুনা লৈহল্লোই। আত্মনির্ভর অভিয়ানগী শরুক অমা ওইনা, প্রোজেক্ত অসিগীদমক মপাল লৈবাক্তগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিং তপ্না-তপ্না হন্থরক্লি, অমসুং হৌজিক্কী ওইনা মসিনা প্রোজেক্তকী অচঙবা শেনফমগী চাদা ৯.৫৫তমক ওইরি।
প্রগতি মৈদানবু অনৌবা, হৌজিক-কালগী ওইবা মালেমগী কনফরেন্স অমসুং একজিবিসনশিং পাংথোকপা য়াবা সেন্তর অমা ওইনা নৌনা শেমজিনবা অসিদা মীওই ৭,০০০ হেন্না ফম্বা য়াবা অনৌবা কনভেন্সন সেন্তর অমা শেম্বা য়াওরি। ভারতনা ২০২২দা জি-২০ সম্মিৎকী মপু ওইরবা য়ারি, অমসুং হায়রিবসি মরুওইবা মফমসি মসিগী আই.ই.সি.সি. অসিনা ওইগদৌরি।