ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এরো ইন্দিয়া-২০২১দা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা এম্বাসেদরশিংগী রাউন্দ-তেবল ভর্চুএল কনফরেন্সতা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
এসিয়াগী খ্বাইদগী চাউবা এরো শোগী অসিদমক্তা মালেম পু্ম্ববু ভারত্তা লাক্নবা চেপাও পীখ্রে
07 OCT 2020 5:54PM by PIB Imphal
রক্ষা মন্ত্রালয়গী দিফেন্স প্রদক্সন বিভাগনা ঙসি পাংথোকপা এরো ইন্দিয়া ২০২১গী মতাংদা এম্বাসেদরশিংগী রাউন্দ তেবল ভর্চুএল কনফরেন্সতা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। মন্ত্রালয় অসিনা অথোইবা মওংদা হোৎনরিবা অসিদা এম্বাসেদরশিং, লৈবাক ৭৫ হেনবগী মিশনশিং অমসুং রক্ষাগা মরি লৈনবা মকোক থোংবশিংনা য়াওবা ইনভাইতী ২০০না য়াওনা শরুক য়াদুনা ফেব্রুৱারী ৩-৭, ২০২১ ফাওবা কর্নাতকাগী কোনুং বেঙ্গলুরুদা পাংথোক্কদবা মেগা বাইনিএল থৌরম অসিগী মায়কৈরোমদা নিংথিনা চংশিল্লকপগী মওং উৎলি। ন্যু দিল্লীদা লৈবা ফোরেন মিশনশিংগী মকোক থোংবা মীহুৎশিংনা ফেব্রুৱারী ২০২১গী থৌরম অসিদা মাগী-মাগী লুচিংবশিং অমদি মকোক থোংবা ৱারেপ লৌবশিংনা য়াওবা অসিগী মিৎয়েং অসিবু মাংজৌননা পুক্নিং থৌগৎনবগী পান্দমদা এরো-ইন্দিয়াগী মতাংদা হান্ননা পাউ খংহনখি, মসিদা ভারতকী এরোস্পেস অমসুং দিফেন্স মেনুফেকচরিং কেপেবিলীশিং অদু য়ুখল অমগী মখাদা উৎকনি।
কনফরেন্স অসিদা ৱা ঙাংলদুনা রক্ষা মন্ত্রীনা এরো ইন্দিয়া-২১ অসি ভারতকী মিৎয়েংদা দিফেন্স অমসুং এরোস্পেসকী ইন্দস্ত্রীশিংদা মালেম অসিগী মকোক তাবা লৈবাক মঙা য়াওই, মসিদা পব্লিক অমসুং প্রাইভেৎ সেক্তরদা নিংথিনা শরুক য়াবগা লোয়ননা অতোপ্পা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবগী পান্দম অদু মপুং ফাহনবগা লোয়ননা অতোপ্পা মিৎয়েং শানবা লৈবাকশিংগী মথৌ তাবশিংসু য়াওরি হায়না ফোংদোকখি। শ্রী রাজনাথ সিংহনা ফোংদোখি, “ইরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অসি প্রধানমন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী ভিজনগী ময়োন্দা লৈবা পোৎশক অমনি অমদি মসিগী মায়কৈরোমদা রক্ষা মন্ত্রালয়না ওতোমেতিক রুৎতগী এফ.দি.আই. অসি চাদা ৭৪ হেনগৎহনবা, দিফেন্স এক্বিজিসন প্রোসিদ্যুর-২০২০, চাউখৎমিন্নবা অমদি পোত্থোক পুথোকমিন্ননবগীদমক্তা ভারত্তা ইনভেস্তমেন্ত অসি শৌগৎনবগী রিভাইজ তৌরবা ওফসেৎ লমজিং-লমতাকশিং অসিসু শেমদুনা দিফেন্স পর্দক্সন অমসুং এক্সপোর্ত প্রমোসন পোলিসী ২০২০ (দি.পি.ই.পি.পি. ২০২০গী দ্রাফ্ত অসিবু লায়চৎ লৈখিবা থাশিং অসিগী মতমদা লল্লোন-ইতিক তৌবদা লায়নবগী মিৎয়েং অসি লমজিংনবা শেমখি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা ভারতকী এরোস্পেস অমদি দিফেন্স সেক্তর অসি মপুং ফারে অমদি ভারত্তা মেনুফেকচরিং ইন্দস্ত্রীশিং অসি শেমগৎনবা মরূপ ওইনবা লৈবাকশিংগা অমনা-অমদা কান্নবা পীবা মওংদা থৌবু ওইমিন্ননবা অসিবু মশক থোকহন্নবা অমদি ভারত্তা পুথোকপা দিফেন্সকী খুৎলায়শিং অসি মীরমদা থাদোক্কনি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি “এরো ইন্দিয়া-২১ অসি ২০২৫ ফাওবদা এরোস্পেস অমদি দিফেন্সকী পোৎলমশিং অমদি সর্ভিসশিং অসি অমেরিকান দোলর বিলিয়ন ৫ এক্সপোর্ত তৌবগা লোয়ননা অমেরিকান দোলর বিলিয়ন ২৫গী লল্লোন-ইতিক্কী লল্লোন-ইতিক অসি ফংনবা সরকারনা অনিংবা অসি উৎকনি।”.
মালেম পুম্বগী মীহুৎশিংনা এরো ইন্দিয়া-২১ অসি লল্লোন-ইতিক্তা য়ুম্ফম ওইবা থৌরম অমা ওইগনি অমদি কোবিদ-১৯গী থম্লিবা ৱাফমশিংগী মওংদা ওইগনি। রক্ষা মন্ত্রালয়না সেপ্তেম্বর ১১, ২০২০দা থৌরম অসিগী ৱেবসাইত অসি হৌদোকখিবদগী পাম্নবগী মওং কয়া অমা ফংখ্রে অমদি অহাংবা মফম অসিগী চাদা ৯০ হেন্না এরো শো অসিদা একজিভিতরশিংনা শরুক য়ানবগীদমক্তা বুক তৌনদুনা থৱায় য়াওনা পাম্নবগী মওং অদু উবা ফংখ্রে। লল্লোন-ইতিক্কী থৌরমশিং অমদি সেমিনারশিংনা চপ-চানা চান্নবা মওংগী থৌরাং শেম্লি অমদি এসিয়াগী খ্বাইদগী চাউবা এরো শো অসিদা একজিঊিতর ৫০০দগী হেন্না লৈগনি হায়না পানরি।
রক্ষা মন্ত্রালয়না এম্বাসেদরশিংদা “লাল্লোং য়াৎমিন্ননবগী পান্দমদা ভারত্তা লৈরিবা লাল্লোং অমদি লল্লোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং অসিদা মপুং ফানা লুপশিনবা ঙম্নবগীদমক্তা” এরো ইন্দিয়া-২১দা চাউনা শরুক য়ানবা মাগী-মাগী লৈবাকশিং অমদি দিফেন্সকী ইন্দস্ত্রীশিংগী ইন্দস্ত্রীগী কেপ্তেনশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা হায়খ্রে। শ্রী রাজনাথ সিংহনা থৌরম অসিদা ওফিসিএল এরো ইন্দিয়া ২০২১ হৌদোকপগী ফিল্মসু হৌদোকখি।
থৌরম অসিগী থীম অসি ‘খুদোংচাবা বিলিয়ন অমগী রনৱে ’, সিভিল এভিয়েসন দোমেন্দা খুদোংচাবশিং য়াওবা এরোস্পেস অমদি দিফেন্স মেনুফেকচরিংগী খোন্থাং পরেং অদু য়াওরি। রক্ষা মন্ত্রালয়না এরো স্পেস-২১ অসিনা মকোক থংনবগীদমক্তা ভারতকী তৌবা ঙম্বা অমদি কোবিদ-১৯গী মালেম অসিগী মতুংদা ঐখোয়গী পাঙ্গল শাগৎপা ঙম্নবা উৎকনি হায়না থাজবা ফোংদোকখি।
দিফেন্স প্রদক্সন বিভাগনা এরো স্পেস-২১গী হিরম পুম্বা নিংথিনা য়াওবা প্রজেন্তেসন অমা পীখি অমদি কোবিদ-১৯গী থম্লিবা ৱাফম খুদিংমক ঙাক্না চৎনবা থাজবা পীখি। কর্নাতকা সরকারনা শরুক য়াগদৌরিবশিংদা লাকশিন্নবা অমদি অকোয়বগী ফীভম অদু উৎনবগীদমক্তা রাজ্যশিংনা তৌরিবা থৌরাংশিংগী মতাংদা খংহন্নবগীদমক্তা প্রজেন্তেসনসু পীখি।
কর্নাতকাগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এস. য়েদিয়ুরাপ্পানসু শক্নাইরবা ওদিএন্সশিংদা ৱাফম থমখি অমদি কর্নাতকা সরকারনা শরুক য়াগদৌরিবশিং শোই-ঙামদনবা অমদি কোবিদ-১৯গী প্রোতোকোলশিং ঙাক্না চৎনবগী খল্লগা বেঙ্গলুরুদা ফেব্রুৱারী ২০২১দা পাংথোক্কদৌরিবা এরো স্পেস অসি অশোই-অঙাম য়াওদনা পাংথোক্নবা মথৌ তাবা থৌরাংশিং পুম্নমক তৌগনি হায়না ফোংদোকখি।
রক্ষা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী শ্রীপদ য়েশো নায়ক, সেক্রতরী(রক্ষা) শ্রী রাজ কুমারসু মীতিন অদুগা ৱা ঙাংখি অমদি ইরমদমগী ওইবা দিফেন্সকী ইন্দস্ত্রী অসি ইরোমদোম লেপচবা ভারতকী য়ুম্বি ওইনবা হেন্না য়াংশিলহন্নবগীদমক্তা রক্ষা মন্ত্রালয়গী ৱাশক্না খোন্থাং য়ৈখি অমদি মীরমগী দেলিগেৎশিং এরো ইন্দিয়া-২১দা লাক্নবা চেপাও পীখ্রে।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh chairs Ambassadors’ Round-table Virtual Conference on Aero India 2021;
Invites the World to India for Asia’s Largest Aeroshow
07 OCT 2020 5:54PM by PIB Delhi
Department of Defence Production, Ministry of Defence organised the Ambassadors’ Round Table Virtual conference on Aero India 2021, chaired by Raksha Mantri Shri Rajnath Singh here today. The major reach-out effort of the Ministry was well attended by 200+ invitees comprising Ambassadors, Heads of Missions and Defence Attaches of over 75 countries indicating the growing stature of the 13th mega biennial event, to be held in Karnataka’s capital Bengaluru from February 3-7, 2021. The senior representatives of foreign missions at New Delhi were briefed about the Aero India-21well in advance with a view to encourage the presence of their leaders and senior most decision makers at the event in February 2021 wherein India’s Aerospace and Defence manufacturing capabilities will be displayed under one umbrella.
Addressing the conference, Raksha Mantri said, Aero India-21aligns with India’s vision to be among the top five countries of the world in defence and aerospace industries, with active participation of public and private sector fulfilling the objective of Self-Reliance as well as requirements of other friendly countries. Shri Rajnath Singh stated that “Aatmanirbhar Bharat was the centerpiece of Prime Minister Narendra Modi's vision and towards this, Ministry of Defence has announced numerous government reforms such as increase in FDI to 74% through automatic route, the Defence Acquisition Procedure -2020, revised Offset guidelines to promote Investment in India for co-development and co-production as also formulated the draft Defence Production and Export Promotion Policy 2020 (DPEPP 2020)during the preceding pandemic months to steer the vision as also for ease of business”.
Shri Rajnath Singh added that India’s Aerospace and defence sector has matured and is exploring mutually beneficial partnerships with friendly countries to set up manufacturing industries in India and defence equipment produced in India to be exported abroad. He further stated that “Aero India-21 will showcase Government’s intent to achieve a turnover of USD 25 billion with exports of USD 5 billion in aerospace and defence goods and services by 2025”.
The representatives from across the world were briefed that Aero India-21 will be a business oriented event and will be compliant to the COVID-19 stipulations. The event has received tremendous interest since the launch of the event website by the Defence Minister on 11 Sep 2020 and more than 90%of space has been booked reflecting the tremendous interest shown by exhibitors to participate in the aero show. The fine tuning of the business events and seminars are being planned and over 500 exhibitors are expected at Asia’s Largest Aeroshow.
Raksha Mantri also urged the Ambassadors to impress upon their leadership and Industry captains of their respective countries and defence industries to participate in Aero India-21 in a big way so as to “dive deep into the strategic and business opportunities available in India with the aim of establishing strategic partnerships”. Shri Rajnath Singh also released the official Aero India 2021 inaugural film on the occasion.
The theme of the event ‘The runway to a billion opportunities’, encompasses the gamut of Aerospace and Defence manufacturing including opportunities in the civil aerospace domain. The Defence Minister expressed confidence that Aero India-21 will demonstrate India’s ability to take the lead and further build on our strengths in the post COVID world.
Department of Defence Production gave a detailed presentation on all aspects of Aero India-21 and built in assurances to be compliant with COVID-19 stipulations. The Government of Karnataka also gave a presentation informing the participants about the preparedness of the state to conduct the show in a controlled and safe environment.
Chief Minister of Karnataka, Shri BS Yediyurappa also addressed the distinguished audience and assured them that Government of Karnataka would make all necessary preparations towards safe conduct of the Aero India-21 in February 2021 at Bengaluru keeping in mind the safety of the participants and in compliance with the COVID-19 protocols.
Raksha Rajya Mantri Shri Shripad Yesso Naik; Secretary (Defence Production) Shri Raj Kumar also addressed the gathering and echoed the resolve of the Ministry of Defence to steer the indigenous defence industry as one of the pillars of Atmanirbhar Bharat and invited the Foreign delegates to Aero India-21.