আয়ুশ
ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুৎ ওব আয়ুর্বেদনা এমিতী য়ুনিবর্সিতীগা আয়ুর্বেদ রিসর্চকীদমক য়ানচেদা খুৎয়েক পীনখ্রে
08 OCT 2020 12:08PM by PIB Imphal
আয়ুশ মন্ত্রালয়না হকশেলদা আয়ুশকী পথাপ পাক চাউহন্নবা অমসুং শেমগৎনবগীদমক মপাং শেম্বগী থৌরাং মখা চত্থরকপা ওইনা ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুৎ ওব আয়ুর্বেদ (এ.আই.আই.এ.), নৈ দিল্লীনা মন্ত্রালয় অসিগী মখাদা মেমোরেন্দম ওব অন্দর্স্তেন্দিং অমা এমিতী য়ুনিবর্সিতীগা লোইননা ওক্তোবর ৭, ২০২০দা খুৎয়েক পীনখ্রে। য়ানচে অদুনা আয়ুর্বেদিক সাইন্সেস্তা রিসর্চ হেনগৎহন্নবা মীৎয়েং থম্লি।
এ.আই.আই.এ.না খুৎয়েক পীনরিবা য়ানচে অসি এমিতী য়ুনিবর্সিতীনা ভারতকী হিদাক লাংথক্কী পথাপ অসিগী মরুওইবশিং খুমাং চাওশিল্লক্লিবসিবু শকখঙবা ওইনা ২০১৮তা হাংদোকখিবা এমিতী ইন্সতিত্যুৎ ওব ইন্দিয়ন সিস্তেম ওব মেদিসিনগনি। এম.ও.য়ু. অসিনা আয়ুর্বেদিক্কী হিদাকশিংগী মগুন অমসুং থাক লেপ্পা অমসুং নেচরেল প্রদক্ত কেমিস্ত্রী অমসুং ফার্মাসীদা পি.ঐচ.দি. প্রোগ্রামদা মপাং ওইননবা মীৎয়েং থম্লি। ফার্মাস্যুতিক্স, ফার্মাকোদাইনামিক অমসুং ফার্মাকোকাইনেতিক্স নৈনববু মপাং শেম্বা য়াবা লম অমনি হায়না শকখঙনরক্লি। য়ানচে অসিনা অপুনবা ওইনা প্রোজেক্ত অমসুং পাব্লিকেসন পায়খৎপগী লম্বী য়াৎলগনি।
মপাং ওইনরিবা অসিনা আয়ুর্বেদতদা নত্তনা মালেম শিনবা থুংনা আয়ুর্বেদগী সাইন্সকা মরী লৈনবা লৌশিং কয়া চাউখৎনবা হোৎনবা অমসুং শন্দোক্নবা হোৎনবদা মশক থোকপা রিসর্চ খরগী ফল লাক্কনি হায়না পানরি। মসিনা মহৌশাগী লৌশিংবু মোদর্ন সাইন্সকা পুনশিনগনি অমসুং আয়ুর্বেদগী রিসর্চতা অনৌবা মাইওন অমা পুরক্লগনি।
হৌজিক লৈরিবা লাইচৎ অসিগী মনুংদা হিদাক লাংথক্তা ভারতকী পথাপ অসি মালেম শিনবা থুংনা খঙহন্নবা অমসুং চাউখৎ হন্নবা হোৎনবদা আয়ুশ মন্ত্রালয়না অচৌবা থৌদাং য়ারি। আয়ুর্বেদনা সাইন্তিফিক স্তদিজ কয়াগী থোংদা চাউখৎপা য়াবা প্রোফাইলেক্তিক সোলুসনশিং পীদুনা শক্তাকচখ্রে। মন্ত্রালয় অসিনা মীয়ামদা ফংহল্লিবা আয়ুশ হেল্থ সোলুসন কয়া অসিগী চাং অমসুং স্কোপ হেনগৎনবা হোৎনবদা ৱাখল মান্নবা স্তেকহোল্দিং ইন্সতিত্যুৎশিংগা মপাং শেম্বগী তঙাইফদবা লৈ হায়বসি য়াখ্রে। মন্ত্রালয় অসিনা পব্লিক প্রাইবেৎ পার্ত্নর্শিপ (পি.পি.পি.)বু আয়ুশ সেক্তরদা রিসোর্স পুশিল্লকপা হেনগৎনবগী লাল্লোং অমনি হায়না পুক্নিং থৌগৎলি। হৌজিক খুৎয়েক পীনরিবা য়ানচে অসিনা মসিগী লম্বী অসিগী পন্থুং ওইরগনি।
ইন্সতিত্যুসন অনিসিনা অপুনবা ওইনা লৌশিং হেনগৎনবা অমসুং থৌওং কয়া শেম্নবা হোৎনগনি অমসুং হায়রিবসি নেসনেল হেল্থ কেয়র সিস্তেমদা কান্নবা ফংহনগনি অমসুং মসিগী মতুং তারকপদা মীয়াম পুম্বদা কান্নবা ফংগদবা হেল্থ সোলুসন অমা ওইরগনি।

AYUSH
All India Institute of Ayurveda signes MoU with Amity University for Ayurveda Research
08 OCT 2020 12:08PM by PIB Delhi
Continuing with the policy of Ministry of AYUSH of forging partnerships for promoting and developing the AYUSH Systems of Healthcare, the All India Institute of Ayurveda (AIIA), New Delhi under the Ministry has signed a Memorandum of Understanding with the Amity University on 7th October 2020. The MoU focuses on promoting research in Ayurvedic Sciences.
The MoU by AIIA is with the Amity Institute of Indian System of Medicine, which was established in 2018 by the Amity University in recognition of the growing importance of the Indian System of Medicine. The MoU envisages collaboration Quality and standardization of Ayurvedic drugs as well as in Ph.D. programmes in natural product chemistry and pharmacy. Studies in Pharmaceutics, Pharmacodynamics and Pharmacokinetics have also been identified as potential areas of collaboration. The MoU will also lead to joint projects and publications.
This partnership is expected to result in some cutting edge research in Ayurveda as well as in the promotion and spread of knowledge associated with Ayurvedic Sciences across the globe. It will integrate traditional knowledge with modern sciences and add new dimensions to research in Ayurveda.
The Ministry of AYUSH plays a big role in introducing and promoting Indian System of Medicine globally in the current pandemic scenario. Ayurveda has made a mark by providing prophylactic solutions, viability of many of which has been established through scientific studies. The Ministry has accepted the need for forging partnerships with likeminded and stake-holding institutions for increasing the depth and scope of AYUSH Health Solutions that are available to the public. The Ministry has also consciously encouraged Public-Private Partnerships (PPPs) as a strategy to augment the inflow of resources into the Ayush Sector. The current MoU is an outcome of this approach.
The two Institutions will work together for evolving knowledge and procedures which will be of use to the National Healthcare System and ultimately to Health solutions that will be of relevance at a population scale.