লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.এস.আই.সি. কোর্পোরেসননা বিনিফিসিয়রীশিংদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা পীথোক্কদবা পর্মেনেন্ত দিসএবলমেন্ত বিনিফিত (পি.দি.বি.) অমসুং দিপেন্দেন্ত বিনিফিত (পি.বি.)গী শেনফম থা অমগী মনুংদা পীথোক্নবা ফিরেপ লৌরে
জয়পুরদা আই.পি. ৪৮গী মেদিকেল বোর্দ ফমখ্রে
মেদিকেল বোর্দকী মতুং ইন্না বিনিফিসিয়রী ৮৫গী পর্মেনেন্ত দিসএবলমেন্ত বিনিফিত পীবা হৌখ্রে;
দেথ বিনিফিত ১১সু সেত্তল তৌখ্রে
08 OCT 2020 11:25AM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎগী ফীভম য়েংলগা, ই.এস.আই.সি.না মখোয়গী রিজন অমসুং সব-রিজন পুম্নমক্কী মকোকশিংদা পর্মেনেন্ত দিসএবলমেন্ত বিনিফিত অমসুং দিপেন্দেন্ত বিনিফিতশিং ইন্স্যুর্দ পর্সন্স (আই.পি.) অমসুং মখোয়গী মপান তাংলিবশিংদা থা খুদিংগী পীথোক্নবা খঙহনখ্রে‍। রিজন অমসুং সব-রিজন পুম্নমক্না ইন্স্যুর্দ পর্সনশিংগী শেন তানবা ঙম্বগী মতিং মাঙবা খঙদোক্নবা চাং নাইনা মেদিকেল বোর্দ পাঙথোকপগী মথক্তা কোবিদ-১৯ মনুংদা থাগী পীফম থোকপা পি.দি.বি. অমসুং দি.বি.গী শেনফমশিং শুকশোয় শোয়দনা ইন্স্যুর্দ পর্সনশিং অমসুং মখোয়গী মপান তাংলিবশিংদা পীদুনা লাক্লি‍।
রাজস্থান্দা সিলিকোসিস/বাইসিনোসিসকুমবা ওকুপেসনেল লায়না নারিবা রাজস্থানগী সিরোহি দিস্ত্রিক্তকী পিন্দৱারাদা থবক তৌরিবা ই.এস.আই.সি. ইন্স্যুর্দ পর্সন ৪৮গীদমক্তা জয়পুরদা লৈবা মোদেল হোস্পিতালদা মেদিকেল বোর্দ অমা শীনখি‍। মদুগী মমাঙদা, ওকুপেসনেল লায়না নারিবা ইন্স্যুর্দ পর্সনশিং য়েংশিন্নবা অতোপ্পা মেদিকেল বোর্দ অমসু ফমখ্রে‍। মতাঙসিদা পনবা য়াবা ৱাফমদি ইন্স্যুর্দ পর্সন ৪৮মক মেদিকেল বোর্দ পাঙথোক্ত্রিঙৈ মমাঙদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌখি‍। মেদিকেল বোর্দকী ফিরেপকী মতুং ইন্না ওকুপেসনেল লায়না নারমবা থেংনবা বিনিফিসিয়রী ৮৫গী পর্মেনেন্ত দিসএবলমেন্ত বিনিফিত পীবা হৌখ্রে‍।
মসিগী মথক্তা, সিলিকোসিস/বাইসিনোসিসনা মরম ওইরগা শিখ্রবা ইন্স্যুর্দ পর্সন তরুক্কী মপান তাংবা মীওইশিংদসু দিপেন্দেন্ত বিনিফিত থা অসিদগী পীবা হৌখ্রে‍।
মথক্তা পল্লিবশিংসিগী মথক্তা, থবক তৌরিঙৈদা শোকপদগী শিখ্রবা মীওই ৫গী মতাঙদসু অহেনবা মীৎয়েঙ চঙদুনা তেল্লবা মতম থা অমগী মনুংদা অয়াবা পীদুনা জয়পুর রিজনেল ওফিসনা লৈখিদ্রবা ইন্স্যুর্দ পর্সনশিংগী ইমুং মনুংশিংদা দিপেন্দেন্ত বিনিফিতকী শেনফম পীননবা ফিরেপ লৌখ্রে‍।

Ministry of Labour & Employment
ESIC decides for Prompt payment of Permanent Disablement Benefit (PDB) and Dependent Benefit (PB) to beneficiaries by ESI Corporation during Covid -19 pandemic within a month Medical Boards Arranged at Jaipur for 48 IPs
Permanent Disablement Benefits started for 85 beneficiaries as per Medical Board; 11 Death Benefits also settled
08 OCT 2020 11:25AM by PIB Delhi
Keeping in view the COVID-19 epidemic, ESIC has issued directions to all Regions and Sub-region Heads to disburse the Permanent disablement benefit and dependent benefits to the Insured persons(IPs) and their dependents every month. All regions and Sub-regions have been constantly disbursing the monthly payments for PDB & DB to Insured Persons and their dependents without fail during entire COVID-19 period besides conduct of regular Medical Board to access the loss in earning capacity of Insured Persons.
In Rajasthan, a Medical Board was arranged at Model Hospital, Jaipur for 48 ESIC Insured Person suffering from Occupational Diseases like silicosis/byssinosis working at Pindawada Distt. Sirohi, Rajasthan. Prior to that, another medical board was also arranged to examine Insured Persons suffering from Occupational Diseases. It is worth mentioning that all the 48 Insured Persons were first tested for COVID-19 test before conducting medical board. As per Medical Boards decision, Permanent disablement benefit was started to 85 beneficiaries found be suffering from Occupational Diseases
.
Besides it, Dependent Benefit payment to dependents of six deceased Insured Persons who died due to silicosis/byssinosis has also been started in this month.
In addition to above, 5 death cases due to employment injury have also been approved within a short period of one month on the priority basis and a decision to make dependent benefit payment to the family members of deceased Insured Persons has already been taken by Regional Office, Jaipur.