যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী কিৰেণ ৰিজিজুৱে উত্তৰ প্ৰদেশৰ বক্সাৰ সুনীল চৌহান আৰু আৰ্চাৰ নীৰজ চৌহানক সহায় কৰিবলৈ ৫লাখকৈ টকাৰ অনুমোদন জনাইছে
06 OCT 2020 6:17PM by PIB Guwahati
উত্তৰ প্ৰদেশৰ বক্সাৰ সুনীল চৌহান আৰু তেওঁৰ ভাতৃ আৰ্চাৰ নীৰজ চৌহানক সহায়ৰ হাত আগবঢ়াবলৈ আগুৱাই আহিছে কেন্দ্ৰীয় ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়। তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ একমাত্ৰ উপাৰ্জনকাৰী পিতৃয়ে মহামাৰীৰ বাবে চাকৰি হেৰুওৱাত পৰিয়ালটো আৰ্থিক দূৰাৱস্থাৰ সন্মুখীন হয় আৰু পেটৰ ভাতমুঠিৰ বাবে পাঁচলি বিক্ৰী কৰিবলগীয়া হয়।
বিষয়টো গুৰুত্ব সহকাৰে লৈ তথা পৰিয়ালটোৰ বিত্তীয় অৱস্থাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি কেন্দ্ৰীয় যুৱ কল্যাণ আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেণ ৰিজিজুৱে পণ্ডিত দীনদয়াল উপাধ্যায় ৰাষ্ট্ৰীয় কল্যাণ ফাণ্ডৰ পৰা খেলুৱৈ দুগৰাকীলৈ ৫লাখকৈ টকাৰ আৰ্থিক সাহায্যৰ অনুমোদন জনাইছে।
উল্লেখ্য যে, নীৰজ চৌহানে ২০১৮ত ছিনিয়ৰ আৰ্চাৰী চেম্পিয়নশ্বিপত ৫০মিটাৰত ৰূপৰ পদক আৰু ২০২০ত অনুষ্ঠিত ৬৫সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় স্কুল গেমছত এটা পদক অৰ্জন কৰিছিল। একেদৰে, তেওঁৰ ভাতৃ সুনীল চৌহান এগৰাকী বক্সাৰ আৰু তেওঁ ২০২০ৰ খেলো ইণ্ডিয়া ইউনিভাৰ্চিটী গেমছত স্বৰ্ণ পদক লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
আৰ্থিক সাহায্য সন্দৰ্ভত বক্সাৰ সুনীল চৌহানে কয় যে তেওঁ এই সংবাদ লাভ কৰি শিহৰিত অনুভৱ কৰিছে। ‘আৰ্থিক সহায়ে মোক আৰু মোৰ পৰিয়ালটোক বৃহৎ সহাক প্ৰদান কৰিছে। বিপদৰ সময়ত এই সহায়ৰ বাবে আমি ক্ৰীড়ামন্ত্ৰীক অশেষ ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰিছো।’-বক্সাৰগৰাকীয়ে কয়।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Minister Kiren Rijiju sanctions Rs.5 lakhs each to help UP boxer Sunil Chauhan and Archer Neeraj Chauhan
06 OCT 2020 6:17PM by PIB Delhi
The Sports Ministry has come forward to extend financial support to UP boxer Sunil Chauhan and his brother archer Neeraj Chauhan who were facing financial crunch after their father, who is the only earning member of the family, lost his job due to the pandemic and the family was forced to sell vegetables to make ends meet.
Taking cognizance of the matter and looking at the financial situation of the family, Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri KirenRijiju has sanctioned an ex-gratia financial assistance of Rs. 5 lakhs each to the athletes under the PanditDeendayalUpadhyay National Welfare Fund for Sportspersons.
While archer Neeraj Chauhan has won the silver medal in 50m in Senior Archery Championship 2018 and won a medal at the 65th National School Games 2020, his brother Sunil Chauhan is a Boxer and won the Gold medal at Khelo India University Games, 2020.
Boxer Sunil Chauhan, when contacted about the financial assistance, was thrilled about the news and said: "the financial help will go a long way to help me and my family and we are really thankful to the minister to helping us at the time of our need."