নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ভারতকী হোক্কী তিমশিং ত্রেনিং চৎথরি; অথুবদা মপুং ফারগনি হায়না কেপ্তেনশিং,কোচশিংনা থাজবা থম্লি
06 OCT 2020 6:35PM by PIB Imphal
কোরোনাভাইরসনা মরম ওইদুনা লৈবাক শীনবা থুংনা থমখিবা লোকদাউন্না মরম ওইদুনা ত্রেনিং লেপলুরবা মতুংদা নেতাজি সুভাস সাউথর্ন সেন্তর, বেঙ্গালুরু থাদোকলুরবা ভারতকী নুপা অমসুং নুপীগী হোক্কী তিমশিং মখোয় ত্রেনিং অমুক মখা চৎথরে। অথুবদা মখোয় অমুক হন্না ফিবম ফগৎলক্কনি হায়না শান্নরোইশিংনা থাজবা থম্লি অমসুং সেন্তরদা পায়খৎলিবা চেকশিন-থৌরাংশিংদা অপেনবা পোকখি।
কোবিদ পোজিতিপ ওইবদগী পোথারুরবা মতুংদা কেপ্তেন মনপ্রিৎ সিংহ য়াওনা শান্নরোই ৬ মখোয়গী কেম্পতা থুংখ্রে। সাই সেন্তর অমসুং ইম্পেনেল হোস্পিতালদা মখোয় মতেং পাংখি অমসুং চেকশিন্না শেন্নখি অমসুং হৌজিক ত্রেনিং অমুক হন্না শরুক য়ারে। মানপ্রিৎনা হায়খি, “ঐ পোজিতিপ ওইখি অমসুং ঐ ত্রেনিং অমুক শরুক য়াবা মতমদা, ঐখোয় তপ্না তপ্না শান্নবা হৌরে। ঐখোয় তপ্না তপ্না মপুংফারক্নবা কোচশিংনা থৌরাং অমা পায়খৎলে অমসুং অমুক হন্না শান্নবা হৌরকপদা ঐ হরাওই”। মখা তানা লাইচৎ শন্দোরকপা থিংনবা সাই সেন্তরদা অকনবা থবকশিং পায়খৎলে অমসুং মখোয়গী ক্বারেনতাইন মনুংদা লাকপা শান্নরোইশিং তেস্ত তৌরে।
ভারতকী নুপাগী হেদ কোচ গ্রহাম রৈদনা হায়খি থাপ্না লৈনদুনা মশিং য়ামদবা শান্নরোইশিং স্কিল ত্রেনিং পাংথোক্নবা মিৎয়েং থম্লে। তোঙান-তোঙানবা মশান্নশিংদা সাইগী এস.ও.পিশিং ঙাক্না শান্নরোইশিং কোবিদ মমাংগী থাকশিং অদু য়ৌবা ঙম্নবা ঐখোয়না তপ্না তপ্না ত্রেনিংগী চাং হেনগৎহনবা ঙম্লগনি। হৌজিক পাংথোক্লিবা অসি অশোক-অপন হন্থহন্নবা অমসুং কান্নবা য়াম্না ফংনবা তপ্না অমসুং অখন্নবা মওংদা পাংথোকপা ত্রেনিংনি।
সাই বেঙ্গলোর সেন্তরদা মখোয়গীদমক পায়খৎলিবা চেকশিন-থৌরাংশিং অদুদা শান্নরোইশিং হরাওখি। ভারতকী নুপীগী হোক্কী কেপ্তেন রানি রামপালনা হায়খি মতম কুইরবগী মতুংদা ঐখোয় ত্রেনিং হৌবদা হরাওই অমসুং ঐখোয়না মমাংদা পাংথোকখিবা মওংদা ঐখোয় ত্রেনিং পাংথোকপা য়াহনবদা ঐখোয় তপ্না ঐখোয়গী হকচাং হান্নগী থাক্তা হল্লক্লে। মসিগা লোয়ন্না, ঐখোয়না চেকশিন থৌরাংগী চৎন-পথাপশিং ঙাক্লি অমসুং মথংগী থা খরদা ঐখোয় হান্নগী ফিবমদা হল্লক্লগনি হায়না ঐখোয় থাজবা লৈরে। তাঞ্জা অসিদা,চৎন-পথাপশিং ইনদুনা ঐখোয় ইশামক অশোই-অঙাম থোকহন্দবা অসি য়াম্না মরুওই।
ভারতকী নুপা অমসুং নুপীগী হোক্কী তিম অনিমক ওলেম্পিক্কী ক্বালিফাই ওইরে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Training for Indian hockey teams underway; captains, coach confident about reaching full momentum shortly
06 OCT 2020 6:35PM by PIB Delhi
The Indian men’s and women’s hockey teams both of which are based out of the Netaji Subhash Southern Centre in Bengaluru have resumed their training after practice had been halted due to the nationwide lockdown imposed by the coronavirus. The players are hopeful of returning to their best soon and are satisfied with the safety measures adopted at the centre.
Six players including captain Manpreet Singh on their arrival at the camp after taking a break were found to be COVID positive. They were provided all assistance and proper care at the SAI centre and empanelled hospital and are now back at training. “I tested positive and when I returned back to training, we slowly started the procedures of getting back to play. The coaches have created a plan so that we gradually return to full momentum and I am really happy to be back practicing again,” said Manpreet. Proactive steps have been taken at the SAI centre to prevent further outbreak, where athletes are tested at arrival during their quarantine phase.
Indian men’s head coach Graham Reid said that the emphasis at the moment is on skill-based training focusing on individual basics which allows training to take place in small groups with social distancing. He added, “Using the SAI SOPs for various disciplines, we have been able to gradually increase the workload and intensity of the training to the point where we are able to have the majority of the squad up to pre-covid levels by the end of the next camp. This has been a slow and deliberate process designed to produce maximum output while minimising the risk of injury.”
The players are happy with the safety protocols that have been ensured for them at the SAI Bangalore centre, “It feels good that we have started training after such a long time and we are slowly bringing our body back to the same level which allows us to train the way we used to earlier. Alongside that, whatever safety protocols that are in place we are following that and we hope we return to our old form and rhythm in the next few months. But at the moment, it is important that we keep ourselves safe by following all protocols and train within them,” said Indian women’s hockey captain Rani Rampal.
Both the men’s and women’s hockey teams have qualified for the Olympics.