সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিন চাংয়েং তৌন্নবা দি.বি.তি.-তি.ঐচ.এস.তি.আই.বু গ্লোবেল বাইওএসে লেবোরেতরী অমা ওইনা সেপিনা শকখঙখ্রে
05 OCT 2020 6:58PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীগী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা ত্রান্সলেসনেল হেল্থ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী ইন্সতিত্যুত অসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী সেন্ত্রেলাইজ ওইনা চাংয়েং তৌনবা গ্লোবেল নেতৱর্ক ওফ লেবোরেতরীশিংগী মনুংদা অমনি হায়না হৌজিক্তি সেপিনা শকখঙখ্রে৷ সেপি নেতৱর্ক অসি হৌরকপা মতমদদি লেব তরুক খক্তমক লৈরম্মী, কেনদা, ব্রিতেন, ইতালি, নেদরলেন্দস, বঙ্গলাদেশ অমসুং ভারততা অমমম লৈরম্মী৷ সেপি গ্লোবেল নেতৱর্ক অসিগী মখাদা লেবোরেতরী অসিনা চপ মান্নবা রিএজেন্ত শিজিন্নরগনি অমসুং দিভেলপমেন্ত অমসুং ত্রাইয়েল তৌদুনা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা ভেক্সিন কেন্দিদেতশিংগী ইম্যুইন রেস্পোন্স অদু ওন্ননবগীদমক প্রোতোকোলগী কম্মন ওইবা সেত অমা ইল্লগনি৷ মসিনা ভেক্সিন চাংয়েং তৌবগী থৌওং অদু হেন্না ফহল্লগনি অমসুং তোঙান তোঙানবা ভেক্সিন কেন্দিদেতশিং চাংদম্নবা য়াহল্লগনি অমসুং খ্বাইদগী ফরবা কেন্দিদেত খন্দোকপগী খোঙজেল য়াংহল্লগনি৷ বি.এস.এল.-৩ ফেসিলিতী অসি শেমগৎন্নবগীদমক ইন্দ-সেপি মিসন অসি প্লেতফোর্ম তেক্নোলোজীশিংগী ত্রান্সলেস্নেল লেবোরেতরী অমা ওই অমসুং ক্লিনিকেল ইম্ম্যুনোজেনিসিতী ওন্ননবা এসেসশিং শেমগৎনবা বাইওএসে লেবোরেতরী অমা ওই৷ গ্লোবেল স্তেন্দর্দশিং অসিগা মান্ননা ভেক্সিন শেমগৎন্নবগীদমক ভেলিদেতেদ ওইবা এসেশিং পীবা অসিনা তি.ঐচ.এস.তি.আই.দা লৈরিবা বাইওএসে লেবোরেতরী অসিগী মেন্দেত ওই৷
দিপার্মেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজী, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী মন্ত্রালয় অমসুং ভারত সরকারনা ‘ভারতকী ভেক্সিন দিভেলপমেন্তবু মতেং পাংলিবা: রেপিদ ভেক্সিন দিভেলপমেন্ত তৌদুনা ইন্দিয়া সেন্ত্রিক ইপিদর্মিক প্রিপিয়র্দনেস’ ইন্দসেপি মিসন অসি চৎনদুনা লাক্লি৷ মিসন অসিগী ওবজেক্তিবশিং কোলিয়েসন ওফ ইপিদেমিক প্রিপিয়র্দনেস ফোর ইন্নোভেসন(সেপি) গ্লোবেল ইন্নিসিয়েতিব অদুগা মান্নৈ অমসুং ভেক্সিন শেমগৎ শাগৎলিবা অসি হেন্না ফহনবা অমসুং ভারততা ইপিদেমিক পোতেন্সিয়েল ওইরিবা লাইনা অসিগীদমক তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা পান্দম থম্লি৷
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী দা. রেনু স্বারুপ অসুম্না ফোংদোকখ্রে: “ ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওপ বাইওতেক্নোলোজীনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন শেমগৎলিবা অমসুং চাংয়েং তৌরিবা অসি সপোর্ত তৌরি৷ তোঙান তোঙানবা ভেক্সিন ৩০ হেন্না হ্যুমেন ত্রাইয়েল ৩ অমসুং প্রিক্লিনিকেলগী এদভান্স ইস্তেজকী তোঙান তোঙানবা স্তেজতা লৈরি৷ দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীগী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা ত্রান্সলেসনেল হেল্থ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী ইন্সতিত্যুত অসি মালেম পুম্নমক্কী ওইনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী চাংয়েং তৌনবা সেপিনা খল্লকপা অসি ঐখোয় অসুক্কী মতিক নুংঙাই৷ মসি ইন্তরনেস্নেল্লী ওইনা অতোপ্পা লেবোরেতরীশিংগা নৈন্নবগীদমক য়াম্না মফম চারে অমসুং গ্লোবেল নেতৱর্ক অসিদা য়াম্না মরু ওইবা শরুক অমা কল্লগনি৷ মসি ইন্দ সেপি অমসুং সেপি পার্তনরশিফকী মপুং ফাবা খুদম অমনি৷
Text Box: For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC @DBTIndia @BIRAC_2012www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in

Ministry of Science & Technology
DBT-THSTI recognized as a Global Bioassay Laboratory to assess COVID 19 Vaccine by CEPI
05 OCT 2020 6:58PM by PIB Delhi
Translational Health Science And Technology Institute (THSTI), an autonomous institute of the Department of Biotechnology, has now been recognized by CEPI as one of the Global network of Laboratories for centralized assessment of COVID 19 Vaccines. The CEPI network will initially involve six labs, one each in Canada, Britain, Italy, the Netherlands, Bangladesh and India. Under the CEPI Global network the Laboratory will use the same reagents and follow a common set of protocols to measure the immune response of multiple vaccine candidates under development and trial This will greatly harmonize the Vaccine trial process and allow different vaccine candidates to be compared and speed up the selection of the most effective candidate. The Ind-CEPI mission for establishment of BSL-3 facility, is a translational laboratory for platform technologies and a Bioassay laboratory for development of assays to measure clinical immunogenicity. The mandate of the bioassay laboratory at THSTI is to provide validated assays for vaccine development on par with global standards.
The Department of Biotechnology, Ministry of Science & Technology, and Government of India has been implementing the IndCEPI mission ‘India Centric Epidemic Preparedness through Rapid Vaccine Development: Supporting Indian Vaccine Development’. The objectives of this mission are aligned with the Global Initiative of Coalition of Epidemic Preparedness for Innovation (CEPI ) and aims to strengthen the development of vaccines and associated competencies/technologies for the diseases of epidemic potential in India.
Dr Renu Swarup, Secretary of The Department of Biotechnology, Ministry of Science & Technology, Government of India said: “.The Department of Biotechnology, Government of India is supporting efforts for COVID 19 vaccine development and testing. More than 30 Vaccines are at different stages of development with 3 in Human trials and nearly 4 in advanced stages of Preclinical .We are very pleased that the bioassay laboratory at Translational Health Science and Technology Institute, an autonomous institute of Department of Biotechnology, has been identified by CEPI for centralised immunoassay analysis for COVID 19 vaccines under development globally. It is well-positioned to run comparability studies with other laboratories internationally and will form an important part of the global network .This is another excellent example of Ind CEPI and CEPI Partnership.
Text Box: For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC @DBTIndia @BIRAC_2012www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in