Election Commission
Schedule for bye-elections to fill casual vacancies in Legislative Assembly of Manipur
05 OCT 2020 3:52PM by PIB Delhi
The Commission has decided to hold following bye-elections to fill three (3) vacancies in Legislative Assembly of Manipur as per details below:
Sl. No.
State
Number & Name of Assembly Constituency
1.
Manipur
22-Wangoi
1.
Manipur
51-Saitu(ST)
1.
Manipur
60-Singhat(ST)
After taking into consideration various factors like local festivals, weather conditions, movement of forces, pandemic etc., the Commission has decided to hold bye-elections to fill these vacancies as per the programme mentioned as under:
Poll Events
Schedule
Date of Issue of Gazette Notification
13.10.2020
(Tuesday)
Last Date of Nominations
20.10.2020
(Tuesday)
Date for Scrutiny of Nominations
21.10.2020
(Wednesday)
Last Date for Withdrawal of candidatures
23.10.2020
(Friday)
Date of Poll
07.11.2020
(Saturday)
Date of Counting
10.11.2020
(Tuesday)
Date before which election shall be completed
12.11.2020
(Thursday)
1. ELECTORAL ROLL
The Electoral Rolls for the aforesaid Assembly Constituencies w.r.t 01.01.2020 as the qualifying date has been finally published.
1. ELECTRONICVOTING MACHINES(EVMs) and VVPATs
Adequate numbers of EVMs and VVPATs have been made available for the aforementioned bye-elections.
1. IDENTIFICATION OF VOTERS
In continuance of the existing practice, the voter's identification shall be mandatory in the aforementioned elections at the time of poll. Electoral Photo Identity cards (EPIC) shall be the main document of identification of a voter. However, in order to ensure that no voter is deprived of his/her franchise, if his/her name figures in the electoral rolls, following alternate identity documents are also prescribed:
1. Aadhar Card
2. MNREGA Job Card
3. PAN Card
4. Passbooks with photograph issued by Bank/Post Office.
5. Health Insurance Smart Card issued under the scheme of Ministry of Labour
6. Driving License
7. Passport
8. Service Identity Cards with photograph issued to employees by
9. Smart Card issued by RGI under NPR
10. Pension document with photograph
11. Official identity cards issued to MPs/MLAs/MLCs
1. MODEL CODE OF CONDUCT
Model code of conduct shall come into force with immediate effect in the district(s) in which the whole or any part of the Assembly constituency going for election is included, subject to partial modification as issued vide Commission’ s instruction No. 437/6/1NST/2016-CCS, dated 29th June, 2017 (available on the commission's website). The Model code of conduct shall be applicable to all candidates, political parties and the state Government concerned. Model code of conduct shall be applicable to the Union Government also.
All instructionsconcerningpublicity of criminal antecedents by the concerned candidates and the related political parties, who select them, as directed vide letter no. 3/4/2020/SDR/Vol.III dated 6thMarch 2020 and letter no. 3/4/2019/SDR/Vol.IV dated 16thSeptember 2020 shall be followed in these elections.
Other instructions including postal ballot facilities to senior citizen(above 80 years of age) and PwD electors; election expenditure management etc. shall be applicable to the aforementioned Bye-elections.
1. BROAD GUIDELINES TO BE FOLLOWED DURING THE CONDUCT OF BYE-ELECTIONS DURING COVID-19
In view of spread of COVID-19, the Commission on 21st August, 2020 has issued broad guidelines, which is to be followed strictly during the conduct of election, which is annexed here with as Annexure-1 which is also available on Commission’s website.
Pl. click here to see the Annexure - 1
…

ইলেক্সন কমিসন
মনিপুর লেজিস্লেতিব এসেমব্লীগী কেজুএল ভেকেন্সীশিং মেনশিন্নবগীদমক পাংথোক্কদবা মরক্কী মীখলগী সেদ্যুল
05 OCT 2020 3:52PM by PIB Imphal
কম্মিসন অসিনা মনিপুর লেজিস্লেতিব এসেমব্লীদা লৈরিবা অহাংবা অহুম (৩) অসি মেনশিন্নবগীদমক মখাগী মরক্কী মীখলশিং অসি পীরিবা অকুপ্পা মরোলসিগী মতুং ইন্না পাংথোক্লগনিঃ
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
এসেমব্লী কন্সতিত্যুএন্সীগী মশীং অমসুং মমিং
১.
মনিপুর
২২- ৱাঙ্গোই
২.
মনিপুর
৫১- সাইতু (এস.তি.)
৩.
মনিপুর
৬০-সিংহাৎ (এস.তি.)
লোকেল ফেস্তিবেল, অইং অশাগী ফিবম, সিফাইশিংগী চত্থোক চৎশিন, লাইচৎ অসিনচিংবা হীরম কয়া মুন্না খন্নরবা মতুংদা, কম্মিসন অসিনা হায়রিবা অহাংবশিং অসি মখাদা পীরিবা প্রোগ্রামশিং অসিগী মতুং ইন্না মরক্কী মীখল অসি পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখিঃ
মীখলগী থৌরমশিং
সেদ্যুল
গেজেৎ নোতিফিকেসন থোকপা তাং
১৩.১০.২০২০
(লৈবাকপোকপা)
নোমিনেসনগী অরোইবা তাং
২০.১০.২০২০
(লৈবাকপোকপা)
নোমিনেসন স্ক্রুতিনী তৌবগী তাং
২১.১০.২০২০
(য়ুমশকৈশা)
মীরেপ ওইবদগী তোকচবা য়াবা অরোইবা তাং
২৩.১০.২০২০
(ইরাই)
মীখলগী নুমিৎ
০৭.১১.২০২০
(থাংজ)
মশিং থীগদবা তাং
১০.১১.২০২০
(লৈবাকপোকপা)
মীখল অসি লোইশিনগদবা অরোইবা তাং
১২.১১.২০২০
(শগোলশেল)
১. ইলেক্তোরেল রোল
মথক্তা পল্লিবা এসেমব্লী কন্সতিত্যুএন্সীশিং অসিগী ইলেক্তোরেল রোল অসি ক্বালিফাইং দেৎ অদু ফোংখ্রবনিনা তাং ০১.০১.২০২০দগী ওইরে।
২. ইলেক্ত্রোনিক ভোতিং মেচিন (ই.ভি.এম.) অমসুং ভি.ভি.পেৎশিং
মথক্তা পল্লিবা মরক্কী মীখলশিং অসিগীদমক ই.ভি.এম. অমসুং ভি.ভি.পেৎশিং মতীক চানা ফংহনখ্রে।
৩. ভোতর শক্তাকপা
হৌজিক চৎনরিবা কাংলোনশিং অসিগী মখা তারকপা ওইনা ভোতর শক্তাকপসি মথক্তা পল্লিবা মীখলশিং অসিগী ভোৎ থাদনবা মতমদা চঙগনি। ইলেক্তোরেল ফোতো আইদেন্তিতী কার্দ (ইপিক)না ভোতর অমা শক্তাক্নবগী মরুওইবা চে চাং ওইগনি। অদুবু, ভোতর খুদিংমক্তা মখোয়গী ভোৎ থাদবগী হক মাংদনবগীদমক, করিগুম্বা মশাগী মীং অদু ইলেক্তোরেল রোলশিংদা য়াওরবদি মখাগী অতোপ্পা শক্তাকচেশিং অসি চৎনবা য়াগনিঃ
১. আধার কার্দ
২. এম.এন.আর.ই.জি.এ. জোব কার্দ
৩. পান কার্দ
৪. বেঙ্ক/পোস্ত ওফিসনা পীবা ফোতো য়াওবা পাসবুক
৫. লেবর মন্ত্রালয়গী স্কিমগী মখাদা পীবা হেল্থ ইন্সুরেন্স স্মার্ত কার্দ
৬. দ্রাইবিং লাইসেন্স
৭. পাস্পোর্ত
৮. ইমপ্লোয়ীশিংদা পীবা ফোতো য়াওবা সর্বিস আইদেন্তিতী কার্দ
৯. এন.পি.আর.গী মখাদা আর.জি.আই.না পীবা স্মার্ত কার্দ
১০. ফোতো য়াওবা পেন্সন দোক্যুমেন্ত
১১. এম.পি./এম.এল.এ./এম.এস.সি.শিংদা পীবা ওফিসিএল আইদেন্তিতী কার্দ
৪. মোদেল কোদ ওব কন্দক্ত
মোদেল কোদ ওব কন্দক্ত অসি মীখল তৌবদা য়াওগদবা এসেমব্লী কন্সতিত্যুএন্সী অসিগী মপুং ওইবা নত্ত্রগা শরুক খরা য়াওবা জিল্লাদা কম্মিসনগী ইন্সত্রক্সন নম্বর ৪৩৭/৬/১এন.এস.তি./২০১৬-সি.সি.এস., তাং জুন ২৯, ২০১৭ (কম্মিসনগী ৱেবসাইৎতা ফংবা)দা খরা শেমদোকখিবগী মখা পোন্না খুদক্তগী চৎনবা হৌরে। মোদেল কোদ ওব কন্দক্ত অসি মরী লৈনবা মীরেপ, পোলিতিকেল পার্তীশিং অমসুং রাজ্য সরকারদা চৎনগনি। মোদেল কোদ ওব কন্দক্ত অসি কেন্দ্র সরকারদসু চৎনগনি।
ভাইদ লেত্তর নম্বর ৩/৪/২০২০/এস.দি.আর./ভোল ৩ তাং মার্চ ৬, ২০২০ অমসুং লেত্তর নম্বর ৩/৪/২০১৯/এস.দি.আর./ভোল ৪ তাং সেপ্তেম্বর ১৬, ২০২০দা থোকপা মরী লৈনবা মীরেপ অদুনা মমাংদা লৈখিবা ক্রিমিনেলগী পব্লিসিতী অমসুং মখোয়বু খল্লিবা পোলিতিকেল পার্তীশিং অদুগা মরী লৈনবা ইন্সত্রক্সনশিং মীখলশিং অসিদা চৎনগনি।
সেনিয়র সিতিজেন (চহী ৮০গী মথক্কী) অমসুং পি.দব্ল্যু.দি. ইলেক্তরশিংগী পোস্তেল বেলোৎকী খুদোংচাবা; ইলেক্সনগী চাদিং য়েংশিনবগা মরী লৈনবা ইন্সত্রক্সনশিং মথক্তা পল্লিবা মরক্কী মীখল অসিদা চৎনগনি।
৫. কোবিদ-১৯গী মনুংদা মরক্কী মীখল মনুংদা চৎনগদবা মপুং ওইবা চৎন-কাংলোনশিং
কোবিদ-১৯ শন্দোক্লিবা অসি য়েংলদুনা, কম্মিসন অসিনা ওগস্ত ২১, ২০২০দা মীখল পাংথোকপা মতমদা ঙাক্না চৎকদবা মপুং ওইবা চৎন-কাংলোনশিং থোকখি, হায়রিবসি কম্মিসনগী ৱেবসাইত্তসু ফংবীগনি অমসুং মখাদা এনেক্সর-১ হায়না পীরি।
এনেক্সন-১ য়েংনবগীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ু