ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
এম.আই.তি., গুগল রিসর্স ইন্দিয়া, আই.বি.এম. ইন্দিয়া অমসুং খা-এসিয়া, বর্কেলি অমসুং ৱার্লদ ইকোনোমিক ফোরমগী মশক নাইরবা এক্সপার্তশিংনা রাইজ ২০২০গী ৩শুবা নুমিত্তা শরুক য়াগনি
মপুং ওইবা থৌরমদা মালেমগী পুন্না থবক তৌমিন্নরিবাশিংনা ওক্তোবর ৭তা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, এ.আই.-রেদিগী হৈ-শিংবা শাগৎপা, এ.আই. শেমগৎপদা মথৌ তৌরিবা অসিগী থি-হুম্বা চৎথবা অসিদা শিনগনি
তোঙানবা মরুওইবা থৌরম অমদা মিংথোনবা “এ.আই.সিসর্স –লেব তু মার্কেত” হায়বা অসিদা ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর প্রোফেসর ভিজয় রাঘবন্না ৱা ঙাংগনি
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক ১২৩দগী একাদেমিয়া, রিসর্স ইন্দস্ত্রী অমসুং সরকারগী মীহুৎ থৌবু ৩৫,০৩৪ রাইজ ২০২০ অসি শরুক য়াননবা রেজিস্তর তৌখ্রে
03 OCT 2020 11:15AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোক্কদবা রাইজ-২০২০ সম্মিত অসিদা এক্সপার্তশিং হায়হদি এম.আই.তি., য়ু.এস.এ.গী কম্পুতর সাইন্স অমসুং এ.আই. লেবকী দাইরেক্তর প্রোফেসর দানৈলা রুস, গুগল রিসর্স ইন্দিয়াদা এ.আই.ফোর সোসিএল গুদকী দাইরেক্তর দাঃ মিলিন্দ তাম্বে, আই.বি.এম. ইন্দিয়া অমসুং খা-এসিয়াগী এম.দি. শ্রী সান্দিপ পতেল, য়ু.সি. বরকেলিগী কম্পুতর সাইন্তিস দাঃ জোনাথান স্ত্রোত রুজেল, ৱার্লদ ইকোনোমিক ফোরুমগী, এ.আই. লিদ কুমারি আরুনিমা সরকার অতৈ অতোপ্পাশিংনা ওক্তোবর ৭ হায়বদি সম্মিত অসিগী হুম্নি শুবা নুমিৎতা শরুক য়াগনি। ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী মিনিস্ত্রী (এম.ই.আই.তি.ৱাই.) অমসুং এন.আই.তি.আই. আয়োগনা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স (এ.আই.) মালেমগী ওইবা ভর্চুএল ওইবা সম্মিত , রাইজ-২০২০ ‘রেসপোন্সিবল এ.আই. ফোর সোসিএল ইম্পাৱরমেন্ত ২০২০’ অসিদা ২০২০গী ওক্তোবরগী ৫দগীনা ৯ ফাওবা শিনগদৌরি।
প্রোফেসর রুসনা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স গ্লোবেল পার্নরশীপকী মতাংদা ৱা ঙাংগনি, মসি ইন্দিয়ানা ২০২০গী জুন্দা ফাউন্দর মেম্বর ওইনা য়ু.কে., য়ু.এস.এ., ওস্ত্রেলিয়া, কানাদা., ফ্রান্স, জর্মনি, ইতলি, মেক্সিকো, জাপান, ন্যু জিলেন্দ, কোরিয়া অমসুং সিঙ্গাপুর অসিনাচিংবা লৈবাকশিং অসিগী মেম্বর ওইরি। মহাক্না দাঃ রুসেল অমসুং কুমারি সরকার লোয়ননা এ.আই.ফাউন্দ্রিগী কো-ফাউন্দর শ্রী উমাকান্ত সোনিগা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
মাইক্রোসোফকী নেস্নেল তেক্নোলোজি ওফিসর দাঃ রোহিনি শ্রীবাথসানা এ.আই.-রেদি ৱার্কফোর্সকী হৈ-শিংবা শাগৎপা হায়বা অসিদা ৱা ঙাংগনি হায়রিবা অসি মিস লৌরা লোংকোর, ভি,পি. ৱার্লদৱাইদ লর্নিং ফিল্দ অমসুং মিস কির্তি সেথ, লিদ, ফ্যুচর স্কিলস, এন.এ.এস.এস.সি.ও.এম.সু য়াওগনি।
দাঃ মিলিন্দ তাম্বেনা থৌরম অসিদা বিল্দিং রেসপোনসিবল হায়বা মরুওইনা চংগদবা হায়বা অসিদা ৱা ঙাংগনি। শ্রী সন্দিপ পতেলনা এ.আই.না হৌগৎলকপদা থেংনবা অৱাবা অমসুং খুদোংচাবাশিং অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংগনি মহাক্কী মথক্তা বেস্তসেল্লর ইন্দিয়াগী সি.আই.ও. শ্রী রঞ্জন শর্ম্ম, মারুতি সুজুকি ইন্দিয়াগী এ.ভি.পি. শ্রী তারুন আগর্ৱাল, এপোল্লো হোস্পিতালগী সি.আই.ও. শ্রী আর্বিন সিবারামাকৃষ্ণনন, স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী দিপুতি এম.দি. শ্রী আনুপ মহাপাত্রা, আই.বি.এম. গ্লোবেলব্যুজিনেস সর্বিসকী জি.এম. মিস লুলা মোহান্তি অমসুং সি.ও.ও.গী ই.দি. মিস শালিনি ৱেরিয়র অমসুং ব্যুজিনেসকী মকোক থোংবশিং- ফেদরেল বেঙ্কশিং য়াওরি।
নুমিৎ অসি তেলোকোম রিগুলেতরি ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী চেয়রমেন আর.এস.শর্ম্ম অমসুং সেন্তর ফোর দিজিতেল ফ্যুচরগী চেয়রপরসন আর. চন্দ্রশেখার ৱারি শান্নদুনা এ.আই. পাউখুমগীদমক শরুক য়াগনি।
এ.আই. রিসর্স- লেব তু মার্কেত মমিং অসিদী অখন্নবা থৌরম অমা লৈগনি হায়রিবা অসিদা ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর প্রোফেসর বিজয় রাধবন্না ৱা ঙাংগনি। থৌরম অসি মাইক্রোসোফ রিসর্স ইন্দিয়াগী এম.দি. দাঃ শ্রিরাম রাজামনি অমসুং য়ু.আই.য়ু.সি.., য়ু.এস.এ.গী রিসর্স প্রোফেসর, প্রোফেসর নরেন্দ্র অহুজাসু শরুক য়াগনি।
দবল্যু.আই.এস.ঐচ. ফাউন্দেসনগী, ফাউন্দর-দোনর, দাঃ সুনিল ৱাধৱানিনা সেসন অসিদা হকশেলগী চেকশিন থৌরাং অমসুং হকশেলগী চেকশিন থৌরাংগী মরুওইবা অসিদা ৱা ঙাংগনি।
মহাক অসি ইন্তর্নেসনেল দিজিতেল হেলথ অমসুং এ.আই. রিসর্স কোল্লাবোরেতিব (আই-দি.এ.আই.আর.)গী সি.ই.ও. অমসুং প্রোজেক্ত দাইরেক্তর দাঃ আমনদিপ গিল অমসুং নেস্নেল হেলথ ওথোরিতিগী সি.ই.ও. দাঃ ইন্দু ভুশন অমসুং এ.দবল্যু. রিসর্সকী মকোক দাঃ সঞ্জয় পাধিনা মতেং পাংগনি।
এসেনচর রেক্নোলোজি সেন্তর ইন ইন্দিয়াগী এম.দি. মিস অরাতি দিও অমসুং লিনকেদইন হেদ ওফ এ.আই. দাঃ রুসি ভাত না এ.আই.গী শন্দোক্না তাকপা থৌরমদা ৱা ঙাংগনি।
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক ১২৩দগী একাদেমিয়া, রিসর্স ইন্দস্ত্রী অমসুং সরকারগী মীহুৎ থৌবু ৩৫,০৩৪ রাইজ ২০২০ অসি শরুক য়াননবা রেজিস্তর তৌখ্রে
রাইজ-২০২০গী মরমদা খর:
রাইজ ২০২০ হায়ব অসি মসিনা অহানবনি, মসি মালেমগী ওইবা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্সনা ইন্দিয়াগী মিয়েং অমদা সোসিএল ত্রান্সফোর্মেসন, ইনক্লুজন অমসুং ইম্পৱারমেন্ত এ.আইগী মখাদা মীফম ফম্বনি। ভারত সরকারনা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী মিনিস্ত্রী অমসুং এন.আই.তি.আই. আয়োগকা পুন্না শিন্দুনা মালেমগী ইন্দস্ত্রী কয়াগী মকোকশিং, মরুওইবা মীওইশিংনা শিনবনি।
Website:http://raise2020.indiaai.gov.in/

Ministry of Electronics & IT
Renowned experts from MIT, Google Research India, IBM India & South Asia, Berkeley and World Economic Forum to participate on 3rd Day of RAISE 2020
Dedicated sessions to be organised on vision of Global Partnership on Artificial Intelligence, building skills for an AI-ready workforce, need for research into building responsible AI on 7th October
Special session titled “AI Research – Lab to Market” , to be addressed by Professor Vijay Raghavan, Principal Scientific Advisor to the Government of India
So far, more than 35,034 stakeholders from academia, the research industry and government representatives from 123 countries have registered to participate in RAISE 2020
03 OCT 2020 11:15AM by PIB Delhi
The RAISE-2020 Summit, which will be inaugurated by Prime Minister Shri Narendra Modi, will witness experts like Professor Daniela Rus, Director of Computer Science and AI lab at MIT, USA, Dr. Milind Tambe, Director, AI for Social Good at Google Research India, Mr. Sandip Patel, MD, IBM India and South Asia, Dr. Jonathan Stuart Russel, Computer Scientist, UC Berkeley, and Ms. Arunima Sarkar, Lead, AI, World Economic Forum, among others, participating on October 7, the third day of the Summit. Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) and NITI Aayog are organizing a Global Virtual Summit on Artificial Intelligence (AI), RAISE 2020- ‘Responsible AI for Social Empowerment 2020,’ from October 5-9, 2020.
Professor Rus will talk about the vision of Global Partnership on Artificial Intelligence, which India joined as a founder member in June 2020, along with the UK, USA, Australia, Canada, France, Germany, Italy, Mexico, Japan, New Zealand, Korea and Singapore. She will be joined in this session by Dr. Russel and Ms. Sarkar, along with Mr. Umakant Soni, Co-founder, AI Foundry.
Dr. Rohini Srivathsa, National Technology Officer, Microsoft, will address a session on building skills for an AI-ready workforce, where she will be joined by Ms. Laura Longcore, VP, Worldwide Learning Field and Ms. Kirti Seth, Lead, Future Skills, NASSCOM.
Dr. Milind Tambe will address a session on the need for research into building responsible AI.Mr. Sandip Patel will headline a session on the challenges and opportunities of harnessing AI for Growth, where he will be joined by Mr. Ranjan Sharma, CIO, Supply Chain and E-Commerce, Bestseller India, Mr. Tarun Aggarwal, AVP, Maruti Suzuki India, Mr. Arvind Sivaramakrishnan, CIO, Apollo Hospitals, Mr. Anup Mahapatra, Deputy MD, State Bank of India, Ms. Lula Mohanty, GM, IBM Global Business Services, and Ms. Shalini Warrier, ED, COO, and Business Head - Retail, Federal Bank.
The day will also witness a fireside chat between R.S. Sharma, Chairman, Telecom Regulatory Authority of India and R. Chandrashekhar, Chairperson, Centre for The Digital Future, on the need of keeping humans at the center while devising AI solutions.
There will be a special session titled AI Research – Lab to Market, which will be addressed by Professor Vijay Raghavan, Principal Scientific Advisor to the Government of India. The session will also be attended by Dr. Sriram Rajamani, MD, Microsoft Research India, and Professor Narendra Ahuja, Research Professor, UIUC, USA.
Dr. Sunil Wadhwani, Founder-Donor, WISH Foundation and Wadhwani AI, will address a session on new age of connected healthcare and the importance of delivering last mile access to healthcare.
He will be joined by Dr. Amandeep Gill, CEO and Project Director, International Digital Health & AI Research Collaborative (I-DAIR), Dr. Indu Bhushan, CEO, National Health Authority and Dr. Sanjay Padhi, Head of AWS Research.
Ms. Arati Deo, MD, Accenture Rechnology Centre in India, and Dr. Rushi Bhatt, Head of AI at LinkedIn will participate in a session on Explainable AI, post which, Professor Kaushik Roy from Purdue University will hold a talk on brain inspired AI.
So far, more than 35,034 stakeholders from academia, research industry and government representatives from 123 countries have registered to participate in RAISE 2020.
From agriculture to fin-tech and healthcare to infrastructure, India is at the cusp of rapid development in artificial intelligence. India can become the AI laboratory of the world and contribute to inclusive development and growth through empowerment. The RAISE 2020 Summit (http://raise2020.indiaai.gov.in/) will serve as a platform for discussion and consensus building to help create a data-rich environment, which will help to eventually transform lives globally.
About RAISE 2020:
RAISE 2020 is a first of its kind, global meeting of minds on Artificial Intelligence to drive India's vision and roadmap for social transformation, inclusion and empowerment through responsible AI. Organized by Government of India along with Ministry of Electronics and Information Technology and NITI Aayog,the event will witness robust participation from global industry leaders, key opinion makers, Government representatives and academia.
Website:http://raise2020.indiaai.gov.in/