শক্তি মন্ত্ৰালয়
এনটিপিচি গ্ৰুপে উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত দ্বিতীয় ত্ৰিমাসিকত ১৩.৩শতাংশ উত্থানৰ অভিলেখ গঢ়িছে
এনটিপিচি কয়লা কেন্দ্ৰই এপ্ৰিলৰ পৰা ছেপ্তেম্বৰ,২০২০ৰ সময়ছোৱাত ৯৪.২১ শতাংশৰ উচ্চ উপলব্ধতা বাহাল ৰাখিছে, যোৱা বৰ্ষৰ উক্ত সময়ছোৱাত এই পৰিমাণ আছিল ৯০.২৬শতাংশ
01 OCT 2020 1:48PM by PIB Guwahati
শক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনষ্ঠ এনটিপিচি কয়লা কোম্পানীয়ে জুলাইৰ পৰা ছেপ্তেম্বৰ,২০২০লৈ দ্বিতীয়টো ত্ৰিমাসিকত উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত যোৱা বছৰৰ তুলনাত ১৩.৩শতাংশ উত্থানৰ অভিলেখ গঢ়িছে। চলিত বিত্তীয় বৰ্ষৰ প্ৰথমটো অৰ্ধত কোম্পানীটোৰ উৎপাদনৰ পৰিমাণ আছিল ১৪৫.৮৭ বিইউ। যোৱা বৰ্ষৰ উক্ত সময়ছোৱাতকৈ এই পৰিমাণ ০.৪শতাংশ অধিক।
এনটিপিচি লিমিটেডে প্ৰকাশ কৰা বিবৃতি অনুসৰি, এনটিপিচি কয়লা কেন্দ্ৰই এপ্ৰিলৰ পৰা ছেপ্তেম্বৰ,২০২০ৰ সময়ছোৱাত ৯৪.২১ শতাংশৰ উচ্চ উপলব্ধতা বাহাল ৰাখিছে। যোৱা বৰ্ষৰ উক্ত সময়ছোৱাত এই পৰিমাণ আছিল ৯০.২৬শতাংশ।

Ministry of Power
NTPC Group records a double-digit growth of 13.3% in generation in 2nd Quarter
NTPC coal stations maintains high availability 94.21 % during April to Sept’20 as against 90.26% during the same period last year
01 OCT 2020 1:48PM by PIB Delhi
NTPC Group companies under Ministry of Power, recorded a double-digit growth of 13.3% in generation in 2nd Quarter from July to September 2020, compared to the same period last year. Group generation in first half of the current financial year from April to September 2020, was 145.87 BU, higher by 0.4% than the same period last year.
As per a statement issued by NTPC Ltd., NTPC coal stations have maintained high availability of 94.21 % during April to Sept’20 as against 90.26 % during the same period last year, demonstrating high levels of operational excellence.
With a total installed capacity of 62.9 GW, NTPC Group has 70 Power stations comprising of 24 Coal, 7 combined cycle Gas/Liquid Fuel, 1 Hydro, 13 Renewables along with 25 Subsidiary & JV Power Stations.