হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা এক্তিব কেস পর্সেন্তেজ তপ্না তপ্না হন্থরকপগী ত্রেন্দ থম্লি
অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১৫.১১খক এক্তিব কেসলোদনি
অপুনবা এক্তিব কেসকী চাদা ৭৬ খ্বাইদগী চাউনা শোকহল্লিবা স্তেত ১০দা লৈরি
30 SEP 2020 12:17PM by PIB Imphal
ভারততা অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ওইবা এক্তিব কেস মশীং তপ্না তপ্না হন্থরকপগী ফীভম উরি‍। হৌজিক হৌজিক লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১৫.১১ খক্তমক এক্তিব কেস ওইদুনা মশীং ৯,৪০,৪৪১ ওইরি‍।
ওগস্ত ১দা চাদা ৩৩.৩২ ওইরমবদগী সেপ্তেম্বর ৩০দা চাদা ১৫.১১ লৈদুনা থা অনি অসিদা এক্তিব কেস তঙ্খায় হেন্না হন্থরে‍।
ভারতকী ফগৎলকপগী চাংগী মথক্তা কাখৎলক্লিবা পাদম অসি ঙসি চাদা ৮৩.৩৩ য়ৌরে‍। হৌখিবা পুং ২৪ মীওই ৮৬,৪২৮ ফগৎলক্তুনা দিসচার্জ তৌখ্রে‍।
অপুনবা ফগৎলকখ্রবা কেস ৫১,৮৭,৮২৫ ওইরি‍। ফখ্রবা কেস অমদি এক্তিব কেস অনিগী খেন্নবা অসি লাখ ৪২ (৪২,৪৭,৩৮৪) লানখ্রে‍। ফগৎলকপগী মশীং হেনগৎলকপগা লোয়ননা খেন্নবা অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি‍।
লৈবাকসিদা এক্তিব কেসলোদ মশীং হন্থরকপগা লোয়ননা, সেপ্তেম্বর ২২দগী হৌরগা হৌজিক হৌজিক নারিবা মশীং অসি লাখ ১০গী মখাদা থম্বা ঙম্লে‍।
এক্তিব কেসকী চাদা ৭৬ হেনবদি স্তেত ১০ হায়বদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, কেরলা, অন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, তামিল নাদু, ওরিসা, অসাম, ছত্তিসগর অমসুং তেলঙ্গনাদা লৈরি‍।
মহারাস্ত্রনা এক্তিব কেস মশীং ২,৬০,০০০ লৈদুনা খ্বাইদগী য়ামবা ওইরি‍।
তেস্ত, ত্রেস, ত্রেস, ত্রীত, তেক্নোলোজীগী লাল্লোং ইন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা থুনা ফগৎলকপগী ফীভম উবা ফংলি‍।
স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১৪দা এক্তিব কেস মশীং ৫,০০০গী মখাদা লৈরি‍।
ফখ্রবা কেসশিংগী মরক্তা চাদা ৭৮দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা লৈ‍। তেলি অসি মহারাস্ত্রনা ফগৎখ্রবা মীশিং ১০,০০,০০০ ওইদুনা মকোক থারি অদুগা ফখ্রবা মীশিং ৬,০০,০০০ ওইদুনা অন্ধ্র প্রদেশনা তুং ইন্নরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কন্ফার্ম্দ কেস মশীং ৮০,৪৭২ থেংনখি‍।
অনৌবা কেসশিং অসিগী চাদা ৭৬তি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি‍। মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী য়াম্না অনৌবা কেস ১৫,০০০ থেংনখি অমদি কর্নাকতানা অনৌবা কেস মশীং ১০,০০০ থেংনদুনা অনিসুবদা লৈখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা শিখিবা মীশিং ১,১৭৯ ওইখি‍।
মসিগী মনুংদা চাদা ৮৫গী ময়াদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, পঞ্জাপ, তামিল নাদু, উত্তর প্রদেশ, ৱেস্ত পেঙ্গল, দিল্লী, ছত্তিসগর, মধ্য প্রদেশ অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ হায়রিবা স্তেত/য়ু.তি. ১০ অসিদনি‍।
নৌনা শীখিবা মীশিংগী চাদা ৩৬ হেনবদি মহারাস্ত্রদা (মীওই ৪৩০ শিদুনা) থেংনখি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains steady trend of dipping %Active Cases
Active caseload only 15.11% of Total Positive Cases
76% of Total Active Cases in 10 Most Affected States
30 SEP 2020 12:17PM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases as a percentage of the total positive cases. Presently the active cases for only 15.11% of the total positive cases of the country, standing at 9,40,441.
From 33.32 % on 1st August to 15.11% on 30th September, the active cases have less than halved in two months.
The continuous upward trajectory of India’s Recovery Rate has touched 83.33% today. 86,428 have recovered and discharged in the last 24 hours.
The total recovered cases stand at 51,87,825 . The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 42 lakh (42,47,384). With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening.
With the decreasing active caseload in the country, the active patients are sustained below 10 lakhs since 22nd September.
More than 76% of the Active Cases are concentrated in 10 States viz. Maharashtra, Karnataka , Kerala, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh, Tamil Nadu, Odisha, Assam, Chhattisgarh and Telangana.
Maharashtra contributes maximum with more than 2,60,000 active cases.
Following the TEST, TRACK, TRACE, TREAT, TECHNOLOGY strategy, States and UTs are registering speedy recoveries.
14 States & UTs have less than 5,000 active cases.
10 States/UTs contribute 78% of the total recovered Cases. Maharashtra leads the tally with more than 10,00,000 recoveries followed by Andhra Pradesh with more than 6,00,000 cases.
80,472 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
76% of the new cases are from 10 States and UTs. Maharashtra has contributed the maximum to the new cases with nearly 15,000 cases followed by Karnataka with more than 10,000 cases.
1,179 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, nearly 85% are concentrated in ten State/UTs of Maharashtra, Karnataka, Punjab, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, West Bengal, Delhi, Chhattisgarh, Madhya Pradesh and Andhra Pradesh.
More than 36% of new fatalities reported are from Maharashtra (430 deaths).