ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
বিভিন্ন ৰাজ্যত খালী হৈ থকা সংসদীয় আৰু বিধান সভা সমষ্টিৰ আসনৰ বাবে অনুষ্ঠিতব্য উপনিৰ্বাচন সন্দৰ্ভত
29 SEP 2020 4:16PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য
সংখ্যা আৰু বিধান সভা সমষ্টি
1.
অসম
৭৪-ৰাঙাপৰা
1.
অসম
১০৮-শিৱসাগৰ
1.
কেৰালা
১০৬-কুট্টানাড়
1.
কেৰালা
১১৭-চৱাৰা
1.
তামিল নাডু
১০-তিৰুৱট্টিউৰ
1.
তামিল নাডু
৪৬-গুড়িয়াট্টম(এছচি)
1.
পশ্চিম বংগ
১৩-ফালাকাটা(এছচি)
বিভিন্ন ৰাজ্যত আজিৰ তাৰিখত খালী হৈ থকা বিধান সভা সমষ্টি(৭)ৰ আসনৰ সংখ্যা-
২. সদ্যহতে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰাৰ বাবে অসুবিধাৰ কথা জনাই চাৰিখন ৰাজ্য ক্ৰমে অসম, কেৰালা, তামিল নাডু আৰু পশ্চিম বংগৰ মুখ্য সচিব/মুখ্য নিৰ্বাচনী বিষয়া আদিৰ পৰা তথ্য লাভ কৰিছে ভাৰতৰ নিৰ্বাচন আয়োগে। উল্লিখিত বিধান সভাকেইখনৰ ম্যাদ ক্ৰমে ৩১.০৫.২০২১, ০১.০৬.২০২১, ২৪.০৫.২০২১ আৰু ৩০.০৫.২০২১ পৰ্যন্ত অব্যাহত থাকিব।
৩. এনে প্ৰেক্ষাপটতে নিৰ্বাচন আয়োগে অসম, কেৰালা, তামিল নাডু আৰু পশ্চিম বংগৰ খালী থকা ৭টা বিধান সভা সমষ্টিত এই পৰ্যায়ত নিৰ্বাচন সঞ্চালনৰ ঘোষণা নকৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে।
৪. আনহাতে অন্যান্য সংসদীয় আৰু বিধান সভা সমষ্টিত শেহতীয়া ভাবে খালী হোৱা আসনৰ বাবে সংশ্লিষ্ট ৰাজ্যসমূহৰ পৰা যাৱতীয় তথ্য আহৰণৰ পিচতহে আয়োগে সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিব।

Election Commission
Bye-elections in the Parliamentary Constituencies and Legislative Assemblies of various States–Regarding.
29 SEP 2020 4:16PM by PIB Delhi
Following vacancies in seven (7) Legislative Assemblies of various States exist as on today -
Sl. No.
State
Number & Name of Assembly Constituency
1.
Assam
74-Rangapara
1.
Assam
108-Sibsagar
1.
Kerala
106-Kuttanad
1.
Kerala
117-Chavara
1.
Tamil Nadu
10-Tiruvottiyur
1.
Tamil Nadu
46-Gudiyattam(SC)
1.
West Bengal
13-Falakata(SC)
2. The Commission has received inputs expressing difficulties in conduct of elections and issues related to it from Chief Secretaries / Chief Electoral Officers from four States viz. Assam, Kerala, Tamil Nadu and West Bengal, where term of house in Assam, Kerala, Tamil Nadu and West Bengal is upto 31.05.2021, 01.06.2021, 24.05.2021 and 30.05.2021 respectively.
3. In view of the above, the Commission has decided not to announce the conduct of elections at this stage in the above seven vacancies in legislative assemblies of the state of Assam, Kerala, Tamil Nadu and West Bengal.
4. Regarding other, recent vacancies in the Parliamentary Constituency and Legislative Assembly, the Commission will decide after taking necessary inputs from the states concerned.