কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া
সি.সি.আই.না জি.ঐচ.সি.এল. লিমিতেদ (“জি.ঐচ.সি.এল.”) অসি মপুং ওইনা মশাগী ওইবা সবসিদিয়রী ওইবা জি.ঐচ.সি.এল. তেক্সতাইল লিমিতেদ(“জি.ঐচ.সি.এল. তেক্সতাইল্স”)তা মওংদা ওইহন্নবগী অয়াবা পীখ্রে
29 SEP 2020 7:55PM by PIB Imphal
কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া(সি.সি.আই.)না কম্পিতিসন এক্ত, ২০০২গী সেক্সন ৩১(১)গী মখাদা জি.ঐচ.সি.এল. লিমিতেদ (“জি.ঐচ.সি.এল.”) অসি মপুং ওইনা মশাগী ওইবা সবসিদিয়রী ওইবা জি.ঐচ.সি.এল. তেক্সতাইল লিমিতেদ(“জি.ঐচ.সি.এল. তেক্সতাইল্স”)তা মওংদা ওইহন্নবগী অয়াবা পীখ্রে।
জি.ঐচ.সি.এল. অসি ভারত্তা লিংখৎপা পব্লিক লিমিতেদ কম্পেনী অমনি অমদি (i) সোদাগী উৎ(অকুংবগী থাক অমসুং অয়াংবগী থাক),সোদিয়ম বাইকার্বোনেৎ, ইন্দস্ত্রিগী থুম অমসুং কঞ্জুমর প্রদক্তশিং(কেমিকেল লল্লোন-ইতিক তৌবা)খক্তা লোইবা নত্তবা ইনওর্গানিক কেমিকেলশিং শাবা অমদি য়োনবদা অমদি (ii) কোন্দা ফী শাবা, প্রোসেসিং তোবা, ককপা অমদি য়ুমগী তেক্সতাইল্সকী পোৎলমশিং(‘তেক্সতাইল লল্লোন ইতিক তৌবা’)গা কোন্ননা লং নাইবখক্ত নত্তনা তেক্সতাইলশিং শাবা অমদি য়োন্দুনা লল্লোন-ইতিক তৌবনি হায়না ফোংদোক্লি।
জি.ঐচ.সি.এল. অসি ভারত্তা লিংখৎপা পব্লিক লিমিতেদ কম্পেনী অমনি। হৌজিক-হৌজিকজি.ঐচ.সি.এল. তেক্সতাইল্স লিমিতেদ অসি জি.ঐচ.সি.এল.গী মপুং ওইনা মশাগী ওইরবা জি.ঐচ.সি.এল.গী সবসিদিয়রী অমনি। মসি নৌনা লিংখৎপা কম্পনি অমনি অমসুং নিংথিনা লল্লোন-ইতিক তৌবগী থবক চত্থদ্রি।
পুনশিন্নবগী ৱাফম অসিদা অয়াবা ফংলবা ওইনা জি.ঐচ.সি.এল. অসিনা মহাক্কী কেমিকেলশিং অমসুং কঞ্জুমরগী পোৎলমগী লল্লোন-ইতিক তৌবা অমসুং জি.ঐচ.সি.এল. তেক্সতাইল্স অসিনা তেক্সতাইলসিংগী লল্লোন-ইতিক তৌবগী ওইনা ওইহল্লগনি।
সি.সি.আই.গী মরিক চুম্বা ওর্দর অদু হাপকদবনি।

Competition Commission of India
CCI approves demerger of the Textiles Business of GHCL Ltd. (“GHCL”)into its wholly owned subsidiary GHCL Textiles Limited (“GHCL Textiles”)
29 SEP 2020 7:55PM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI)approved demerger of the Textiles Business of GHCL Ltd. (“GHCL”)into its wholly owned subsidiary GHCL Textiles Limited (“GHCL Textiles”)under Section 31(1) of the Competition Act, 2002.
GHCL is a public limited company incorporated in India and is stated to be engaged in the business of (i) manufacture and sale of inorganic chemicals including but not limited to Soda Ash (Dense grade and Light grade), Sodium Bicarbonate, Industrial Salt and Consumer Products ('Chemical Business') and (ii) manufacture and sale of textiles including but not limited to yarn manufacturing along with weaving, processing, cutting and sewing of home textiles products ('Textiles Business').
GHCL Textiles is a Public Limited Company incorporated in India. Presently, GHCL Textiles Ltd. is a wholly owned subsidiary of GHCL. It is a newly incorporated company and has not initiated any business activity.
Pursuant to the proposed demerger, GHCL will retain its chemicals and consumer products business and GHCL Textiles will have the demerged Textiles business.
Detailed order of the CCI will follow.